Степен на сериозност:  
  (68/100)

Премахни “This PC Has Been Blocked” вирус (Скам (измама) техническа поддръжка) - Просто упътване за премахване

Всичко, което трябва да знаете за вируса “This PC Has Been Blocked” virus

Вирусът “This PC Has Been Blocked” е подъл Троянски кон, който се промъква незабелязано в системата и се опитва да убеди потребителите да се обадят на фалшива линия за техническа поддръжка. Този нов екземпляр на вирусите за техническа поддръжка заключва екрана на засегнатия компютър и изпраща фалшиво съобщение, което информира, че компютъра е заключен поради засечена в него необичайна активност. Заключеният екран, също така, твърди, че компютърът е заразен с вируси и може да е свързан в бот мрежа. За да се справят с този проблем, от жертвите се искат да се обадят на най-близкия техник на Microsoft на телефон 1-844-703-1130. Съобщението на заключения екран на “This PC Has Been Blocked” може да подведе и да убеди много потребители, че това е истинско съобщение от Microsoft. И все пак, ако погледнете съобщението от близо, ще откриете правописни грешки, което ще ви покаже, че това е измама. Затова обаждането на предоставения номер не е препоръчително. Измамниците може да се опитат да получат от вас лична информация, достъп до компютъра ви или да ви убедят да купите измамен софтуер. В действителност компютъра ви е заразен и трябва да се погрижите за него, но трябва да се фокусирате единствено върху премахването на “This PC Has Been Blocked”.

Вирусът “This PC Has Been Blocked” може да прави модификации в системата, за да се стартира автоматично всеки път, когато потребителят рестартира компютъра. По този начин, когато включите компютъра или влезете в профила си, вирусът предизвиква заключен екран, който не ви позволява достъп до работния плот. Този зловреден софтуер може, също така, да деактивира Мениджъра на задачите (Task Manager) и други услуги на Windows, за да затрудни достъпа до компютъра. Специалистите по зловреден софтуер, обаче, са открили нови начини, които помагат за отключването на екрана и за премахването на “This PC Has Been Blocked” от системата с помощта на Reimage или друга надеждна програма за премахване на зловреден софтуер. Освен това, съобщението на заключения екран също предоставя бутон, който предлага достъп до инструмент за “Дистанционна помощ” (“Remote Assistance”). Кликването на този бутон изтегля TeamViewer GmbH. Това е легитимно приложение, което позволява дистанционен достъп до работния плот. Въпреки че това е инструмент използван от екипите по техническа поддръжка, измамниците могат да използват негова модифицирана версия, за да получат достъп до компютъра на жертвата. Затова не натискайте този бутон и не се обаждайте на предоставения номер.

Изображение на вируса "This PC Has Been Blocked"
Вирусът "This PC Has Been Blocked" заключва екрана на компютъра и ви принуждава да се обадите на фалшив техник на Microsoft

Как се разпространява този Троянски кон?

Известно е, че Троянският кон, който е отговорен за измамата за техническа поддръжка “This PC Has Been Blocked” се разпространява в софтуерни пакети. Затова, когато теглите безплатни програми, трябва да сте много внимателни. Уверете се, че използвате надеждни и сигурни източници за изтегляне на софтуера. Избягвайте торент и непознати уеб страници за споделяне на файлове. Освен това, вирусът е забелязан да се разпространява и чрез фалшиви актуализации на Chrome, Firefox и Opera. Затова бъдете внимателни със съмнителните уеб страници, които ви предлагат да инсталирате обновленията на Java или Adobe Flash, защото може да крият Троянски кон.

Как да отключим компютъра и да премахнем вируса “This PC Has Been Blocked”?

За да премахнете зловредния софтуер “This PC Has Been Blocked”, трябва да си възвърнете достъпа до компютъра като премахнете заключения екран. Този Троянски кон може да има няколко версии и някои от тях не деактивират бързите клавишни комбинации. Така може да се опитате да премахнете заключения екран като натиснете Alt + F4. И все пак, ако този метод не помогне, трябва да въведете паролата в полето до бутона “Submit.” Опитайте с някоя от следните пароли:

  • XP8BF-F8HPF-PY6BX-K24PJ-RAA00
  • 123456
  • nvdiagpuareshit
  • 30264410

След като затворите заключения екран, трябва да се заемете с премахването на “This PC Has Been Blocked”. За тази цел ще ви е нужен надежден антивирусен или антишпионски инструмент. Препоръчваме ви да инсталирате Reimage или SpyHunter 5Combo Cleaner и направете пълно системно сканиране с актуализираната програма. Не си и помисляйте за ръчно премахване. Троянският кон може да се крие дълбоко в с системата и да се е маскирал като легитимен файл. Така, вие ще причините доста повече щети на компютъра си.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

За автора

Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-this-pc-has-been-blocked-virus.html

Ръководства за премахване на други езици