Премахни COM surrogate вирус (актуализирано апр. 2017) - Упътване за премахване

Упътване за премахване на COM surrogate вируси

Какво е вирус COM surrogate?

Какво представлява вируса COM surrogate?

COM surrogate virus

Вирусът COM surrogate (среща се още като Dllhost.exe *32 COM сурогатен вирус) е опасен троянски кон, който доста активно се разпространява в последно време. Ако попадне в дадена компютърна система, той променя част от настройките и и започва извършването на зловредната си дейност.

Според специалистите по компютърна сигурност, тази заплаха най-често се използва за генериране на приходи чрез кражба на личната информация на потребителите, която се съхранява на съответния компютър. И все пак, това е едва началото на историята. Трябва да сте наясно, че зловредният софтуер COM surrogate може да причини проникване и на други вируси в системата, да даде дистанционен достъп на собствениците си към компютъра-жертва и да причини на компютърната система множество други проблеми.

Какви са основните признаци, че системата ни е засегната? На първо място трябва да обърнете внимание на скоростта, с която работи компютъра ви. Част от засегнатите потребители на Windows (този троянски кон атакува само компютри с операционна система Windows) докладват за инцидентни забавяния на системата и дори сривове. Освен това, може да забележите проблеми, когато използвате приложения като MS Word, Excel, Notepad и подобни на тях. Най-накрая, може да се сблъскате с неизвестно нахлуване в Мениджъра на задачите (Task manager), поява на съмнителни програми, пренасочване към непознати уеб страници и други подобни проблеми.

Ако току що сте забелязали споменатите проблеми, не губете никакво време, защото няма как да знаете какви са намеренията на вирусa COM surrogate. Ако искате компютърът ви да е защитен, изтеглете FortectIntego или друг надежден антишпионски софтер и направете цялостно сканиране на системата си, за да видите какво се крие вътре.

COM surrogate virus

Как може вирусa COM surrogate да зарази компютъра ми?

Този троянски кон се разпространява като използва различни техники. За съжаление, някои от тях все още не са открити, затова трябва да проверявате по два пъти състоянието на компютърната си защита, ако искате да сте сигурни, че компютърът ви е защитен. Уверете се, че разполагате с последните версии на антивирусната и антишпионската си програма. Тези програми ще ви помогнат да се предпазите от проникване на Dllhost.exe *32 COM и други кибер заплахи в компютъра ви.

И все пак, има още какво да се каже за превенцията на тази киберзаплаха. Ако искате да сте в безопасност, трябва да започнете да избягвате нелегални уеб страници, да игнорирате съмнителни имейли, никога да не сваляте евентуално съдържащите се в тях прикачени файлове и също така да затваряте всички подвеждащи реклами, които могат да се появяват в браузъра ви, докато сърфирате в мрежата. Ако някоя реклама ви предлага да обновите вашите Flash плейър, FLV плейър или подобни програми, трябва веднага да я затворите.

Ако имате някакви съмнения, че се нуждаете от обновяване на тези програми, най-добре е да посетите официалните им уеб страници. Както вече споменахме, не трябва да оставяте вируса COM surrogate на компютъра си. Ако имате дори и най-малкото съмнение, моля, използвайте дадените по-долу съвети, за да оправите компютъра си.

Как мога да премахна вируса COM surrogate?

Ако искате да защитите поверителна информация като банкова информация, данни за кредитни карти, пароли и други данни, не трябва да губите време, а незабавно да премахнете този троянски кон.

Най-лесният начин да го направите е като започнете пълно системно сканиране с някоя от тези програми: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Моля, не правете това ръчно, защото може да премахнете полезни системни файлове и това да доведе до по-големи проблеми с компютъра.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици