Премахнете „The Requested Resource is in Use“ error (Безплатни инструкции) - Урок

Упътване за премахване на „The Requested Resource is in Use“ error

Какво е Грешката „Нужният ресурс се използва“?

Какво трябва да напрвите за грешката „Нужният ресурс се използва“

Грешката „Нужният ресурс се използва“ в Windows не е добър знак. Това предупреждение информира, че троянец е успял да се промъкне в компютъра. Ако не сте сигурен какво представлява, троянецът е зловредна програма, широко разпространена в компютърните атаки. Има множество троянци в нета, но този, отговорен за въпросната грешка е познат като троянеца SmartService. Тази кибер инфекция е изключително опасна и може да е трудна за премахване. Способна е да блокира антивирусни и да спре достъпа до инструменти за сигурност. Ако решите да сканирате комптъра си с подобен инструмент след като сте получили предупреждението „Нужният ресурс се използва“, няма да успеете. Тази грешка се появява, когато потребителите се опитат да достъпят софтуер за игурност, инсталиран на компютъра. Краткото съобщение също така показва коя програма точно е блокирал троянецът и дава пътя до самия файл. Освен че блокира антивирусната, този малуер защитава различни процеси на афектираната система и позволява потенциално нежелани програми да останат или да влязат в системата. Затова „Нужният ресурс се използва“ предупреждава, че компютърът Ви е под огромен риск и трябва да вземете мерки незабавно.

Премахването на „Нужният ресурс се използва“ изисква изтриването на троянеца SmartService. Мнозинството кибер инфекции се терминират от системата с помощта на инструменти за сигурност като FortectIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner. Въпреки това тази кибер инфекция е създадена да блокира антивирусни програми. Можете да пробвате и тези програми за премахване на малуер. Препоръчваме да опитате да рестартирате компютъра си в безопасен режим. Това трябва да е от полза при достъпването на програмата за сигурност. Имайте предвид, че ръчното премахване на „Нужният ресурс се използва“ е изключително опасно. Опити за премахването на троянец могат да доведат до сериозна повреда в компютърната система.

Грешката „Нужният ресурс се използва“Грешката „Нужният ресурс се използва“ се появава вследствие на опасен троянски кон на име SmartService.

Как този троянец може да инфилтрира системата?

Най-често срещаната причина за инфилтрация на троянеца SmartService и чрез свалянето на фалшив софтуер, който може да върви за ръка с други безплатни програми, свалени от торенти, сайтове за споделяне на файлове и други онлайн източници. Затова е важно да избирате надеждни източници за инсталиране на софтуер, ако искате да избегнете хайджак от SmartService. Още повече, като внимавате при инсталацията също така избягвате потенциално нежелани програми или зловредни приложения. На първо място, когато сваляте програма се уверете, че можете да разчитате на разработчиците ѝ. Четете ЛСКП и полицата за поверителност/ Там можете да откриете информация за партньорство с трети страни и какви други програми могат да бъдат инсталирани Ако избраната от Вас програма не предоставя тези документи, имайте предвид, че не е надеждна. Заедно с нея може да инсталирате троянец, който да е причина за грешката „Нужният ресурс се използва“. Освен това трябва да избирате правилните настройки за инсталация. Вместо Бърза или Стандартна инсталация избирайте Подробна или Ръчна. Избирането на Подробна/Ръчна инсталация не е достатъчно. Трябва внимателно да следите всяка стъпка и да отмаркирате всички приложения, които са предложени за сваляне.

Как да се справите с грешката „Нужният ресурс се използва“?

Премахването на „Нужният ресурс се използва“ трябва да се извърши редом с това на троянеца, отговорен за грешката. Искаме да припомним, че троянците за опасни кибер заплахи, които могат да предизвикат различни компютърни проблеми или да се опитат да откраднат личната Ви информация. Както вече знаете троянецът SmartService защитава потенциално нежеланите програми. Освен това може да инсталира и други такива и дори зловредно приложение. Затова трябва да бъде премахнат незабавно. Заличаването на грешката „Нужният ресурс се използва“ ръчно е трудно. Можете да дадете шанс на FortectIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner. Опитайте да рестартирате компютъра си в безопасен режим и да спрете троянеца. Тогава може да успеете да инсталирате инструмент за сигурност. Ако SmartService блокира гореспоменатите програми, опитайте Malwarebytes. Искаме да Ви предупредим, че опитите за ръчно премахване на троянеца могат да доведат до непоправими щети.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици