Премахни “Your page will be unpublished“ Facebook вирус (Урок)

Упътване за премахване на “Your page will be unpublished“ Facebook вируси

Какво е Facebook вирусът “Your page will be unpublished"?

Facebook вирусът “Your page will be unpublished“ задига данните ви за вход, за да хакне профила ви в социалната медия

Вирусът “Your page will be unpublished” („Страницата ви ще бъде деактивирана“) е нов вид скам, който понастоящем циркулира из Facebook. Трудно е да идентифицираме този скам, тъй като използва доста креативен начин да принуждава жертвите да предоставят данните си за вход на хакерите. На първо място, престъпниците създават фалшиви Фейсбук страници като Ads-Info., Team Advert, Ads Department Social, Advert Indo, Advert Solution и подобни. След това използват тези страници, за да споделят съдържание споделено от индивидуални потребители или страници, които принадлежат на компании, като заявяват, че страницата ви ще бъде деактивирана (“Your page will be unpublished”), защото „профилът ви е бил докладван от други потребители“. Други версии на същия вирус твърдят, че „Страницата ви ще бъде деактивирана скоро“ (“Your page will soon disabled”). Тези страници информират, че собственикът на Фейсбук страницата трябва бързо да верифицира информацията от профила си, за да не бъде блокиран. Пример за заблуждаващите постове може да видите по-долу.

Your page will be unpublished! (Страницата ви ще бъде деактивирана)
Our system has received the following reports. (Системата ни получи следните доклади)
√ false name (фалшиво име)
√ fraud on your account. (измама от профила ви)
√ using other people’s images and obscene images. (използване на снимки на други потребители и неприлични снимки)
√ you write coarse content. (грубо съдържание)
To prevent fraud, please reconfirm your Account to avoid blocking here (За да избегнете измама, моля препотвърдете Профила си тук, за да не бъдете блокирани):
☞ [phishing site] (фишинг сайт)
We reserve to close your account if you are found guilty or not verified within the period that we specify. And your account will be permanently disabled. (Запазваме си правото да заключим профила ви, ако се окажете виновни или не верифицирате профила си в определения срок)
Thanks for your understanding, (Благодарим за разбирането)
Risk Management (Отдел Управление на риска)
Facebook

Разбира се, тези съмнителни съобщения сочат към фишинг уеб страници, които искат от жертвата да въведе данните си за вход във Facebook. В момента се знае за участие в тази скам кампания на следните домейни:

  1. hxxp://wk-setting-page.hol.es/,
  2. hxxp://pagerecoverysupport-001.esy.es/,
  3. hxxp://maintenance-adverts-inf02.esy.es/help-info.Htm,
  4. hxxp://support-recoverpage-info.esy.es/reconfirm.htm.

Вирусът “Your page will be unpublished” ("Страницата ви ще бъде деактивирана")

Има и дузина други фишинг уеб страници, които се представят за истинската страница за влизане във Facebook. Не се подлъгвайте по триковете на престъпниците! Основният признак, по който да познаете, че се намирате във фишинг уеб страница, е съмнителният URL адрес. Истинските Facebook страници започват с hxxp://facebook.com, а не със съмнително изглеждащи дълги имена. Ако предоставите данните си за вход на такива фишинг страници и натиснете “Submit,” вашите данни се изпращат директно към измамниците, които търсят начин да хакнат профила ви. Ако това ви се случи, незабавно сменете паролата си (ако все още е възможно), докладвайте фалшивата Фейсбук страница, която ви е довела до фишинг сайта и незабавно започнете процедура по възстановяване на профила си. Ако имате достъп до профила си, но приятелите ви се оплакват, че им изпращате съмнителни линкове и съобщения, което в действителност никога не сте правили, съветваме ви да сканирате устройството си с помощта на конкурентна програма против зловреден софтуер/мобилно приложение. Съветваме ви да използвате FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes. Междувременно, може само да се надяваме, че специалистите на Facebook бързо ще спрат тази спам кампания и ще премахнат постовете на Facebook вируса “Your page will be unpublished“ от социалната мрежа.

Какво да направим, за да избегнем измамата

На първо място, трябва да сте подозрителни към подобни съобщения и да не вярвате на това, което ви казват, преди да сте проверили дали наистина идват от надежден източник. Ако се разровите по-дълбоко, ще откриете, че тези страници имат много харесвания и съдържат фото албуми, които по-скоро принадлежат на индивидуални Facebook потребители или са бизнес страници, отколкото на Facebook. Може да попаднете на лични фото албуми, а това е ясен знак, че такава Фейсбук страница не може да бъде управлявана от екипа на социална медия. Екипът на 2-spyware предполага, че хакерите, които стоят зад “Your page will be unpublished” крадат профили, за да хакват легитимни Фейсбук страници и да ги превръщат във фалшиви, за да ги използват за измами. Доверете се на здравия си разум и не се съгласявайте да предоставяте личната си информация на никой, освен ако не сте 100% сигурни, че е безопасно. Преди да въведете личната си информация в един или друг сайт, проверете дали URL адресът е истинският.

Как да премахнем вируса “Your page will be unpublished“?

За да премахнете вируса “Your page will be unpublished“ и да защитите профила си, трябва да докладвате измамната страница на Facebook и, ако все още е възможно, да смените паролата си. Ако не може да го направите, започнете възстановяване на профила си с помощта на формуляра “report compromised account” (докладвай компрометиран профил). след като приключите с премахването на “Your page will be unpublished“ и се уверите, че профилът ви отново е безопасен, вижте тази статия, за да научите повече за Facebook вирусите.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици