Степен на сериозност:  
  (70/100)

Премахни “Your page will be unpublished” Facebook вирус (Урок)

Facebook вирусът “Your page will be unpublished” задига данните ви за вход, за да хакне профила ви в социалната медия

Вирусът “Your page will be unpublished” (“Страницата ви ще бъде деактивирана”) е нов вид скам, който понастоящем циркулира из Facebook. Трудно е да идентифицираме този скам, тъй като използва доста креативен начин да принуждава жертвите да предоставят данните си за вход на хакерите. На първо място, престъпниците създават фалшиви Фейсбук страници като Ads-Info., Team Advert, Ads Department Social, Advert Indo, Advert Solution и подобни. След това използват тези страници, за да споделят съдържание споделено от индивидуални потребители или страници, които принадлежат на компании, като заявяват, че страницата ви ще бъде деактивирана (“Your page will be unpublished”), защото “профилът ви е бил докладван от други потребители”. Други версии на същия вирус твърдят, че “Страницата ви ще бъде деактивирана скоро” (“Your page will soon disabled”). Тези страници информират, че собственикът на Фейсбук страницата трябва бързо да верифицира информацията от профила си, за да не бъде блокиран. Пример за заблуждаващите  постове може да видите по-долу.

Your page will be unpublished! (Страницата ви ще бъде деактивирана)
Our system has received the following reports. (Системата ни получи следните доклади)
√ false name (фалшиво име)
√ fraud on your account. (измама от профила ви)
√ using other people’s images and obscene images. (използване на снимки на други потребители и неприлични снимки)
√ you write coarse content. (грубо съдържание)
To prevent fraud, please reconfirm your Account to avoid blocking here (За да избегнете измама, моля препотвърдете Профила си тук, за да не бъдете блокирани):
☞ [phishing site] (фишинг сайт)
We reserve to close your account if you are found guilty or not verified within the period that we specify. And your account will be permanently disabled. (Запазваме си правото да заключим профила ви, ако се окажете виновни или не верифицирате профила си в определения срок)
Thanks for your understanding, (Благодарим за разбирането)
Risk Management (Отдел Управление на риска)
Facebook

Разбира се, тези съмнителни съобщения сочат към фишинг уеб страници, които искат от жертвата да въведе данните си за вход във Facebook. В момента се знае за участие в тази скам кампания на следните домейни:

  1. hxxp://wk-setting-page.hol.es/,
  2. hxxp://pagerecoverysupport-001.esy.es/,
  3. hxxp://maintenance-adverts-inf02.esy.es/help-info.Htm,
  4. hxxp://support-recoverpage-info.esy.es/reconfirm.htm.

Вирусът “Your page will be unpublished” ("Страницата ви ще бъде деактивирана")

Има и дузина други фишинг уеб страници, които се представят за истинската страница за влизане във Facebook. Не се подлъгвайте по триковете на престъпниците! Основният признак, по който да познаете, че се намирате във фишинг уеб страница, е съмнителният  URL адрес. Истинските Facebook страници започват с hxxp://facebook.com, а не със съмнително изглеждащи дълги имена. Ако предоставите данните си за вход на такива фишинг страници и натиснете “Submit,” вашите данни се изпращат директно към измамниците, които търсят начин да хакнат профила ви. Ако това ви се случи, незабавно сменете паролата си (ако все още е възможно), докладвайте фалшивата Фейсбук страница, която ви е довела до фишинг сайта и незабавно започнете процедура по възстановяване на профила си. Ако имате достъп до профила си, но приятелите ви се оплакват, че им изпращате съмнителни линкове и съобщения, което в действителност никога не сте правили, съветваме ви да сканирате устройството си с помощта на конкурентна програма против зловреден софтуер/мобилно приложение. Съветваме ви да използвате Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes. Междувременно, може само да се надяваме, че специалистите на Facebook  бързо ще спрат тази спам кампания и ще премахнат постовете на Facebook вируса “Your page will be unpublished” от социалната мрежа.

Какво да направим, за да избегнем измамата

На първо място, трябва да сте подозрителни към подобни съобщения и да не вярвате на това, което ви казват, преди да сте проверили дали наистина идват от надежден източник. Ако се разровите по-дълбоко, ще откриете, че тези страници имат много харесвания и съдържат фото албуми, които по-скоро принадлежат на индивидуални Facebook потребители или са бизнес страници, отколкото на Facebook. Може да попаднете на лични фото албуми, а това е ясен знак, че такава Фейсбук страница не може да бъде управлявана от екипа на социална медия. Екипът на 2-spyware предполага, че хакерите, които стоят зад “Your page will be unpublished” крадат профили, за да хакват легитимни Фейсбук страници и да ги превръщат във фалшиви, за да ги използват за измами. Доверете се на здравия си разум и не се съгласявайте да предоставяте личната си информация на никой, освен ако не сте 100% сигурни, че е безопасно. Преди да въведете личната си информация в един или друг сайт, проверете дали URL адресът е истинският. 

Как да премахнем вируса “Your page will be unpublished”?

За да премахнете вируса “Your page will be unpublished” и да защитите профила си, трябва да докладвате измамната страница на Facebook и, ако все още е възможно, да смените паролата си. Ако не може да го направите, започнете възстановяване на профила си с помощта на формуляра “report compromised account” (докладвай компрометиран профил). след като приключите с премахването на “Your page will be unpublished” и се уверите, че профилът ви отново е безопасен, вижте тази статия, за да научите повече за Facebook вирусите.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

За автора

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-your-page-will-be-unpublished-facebook-virus.html

Ръководства за премахване на други езици