Премахнете Vindows Locker (Упътване за премахване на вирус)

от Оливия Морели - - | Тип: Рансъмуер

Упътване за премахване на Vindows Locker

Какво е Vindows Locker?

Рансъмуер вирусът Vindows Locker иска откуп по телефона

Вирусът Vindows Locker е необичаен вариант на рансъмуер вирус, който иска да се обадите на кибер престъпниците на телефонен номер 1-844-609-3192 и да платите 349.99 щатски долара, за да поправят компютъра, който е уж е бил заразен с вируса Zeus. Рансъмуер вирусът Vindows Locker всъщност криптира файловете на жертвата (включително снимки, видео, документи, музика, бази с данни и др.) и ги обозначава като добавя файлово разширение .vindows след оригиналното файлово разширение. По-късно, той показва програмен прозорец с име “Vindows Locker,” който дава следната информация:

This not microsoft vindows support (Това не е поддръжката на microsoft vindows)
We have locked your files with the zeus wirus (Файловете ви са заключени от вируса zeus)
Do one thing and call level 5 microsoft support technician at 1-844-609-3192 (Единственото нещо, което може да направите, е да се обадите на техник от ниво 5 на microsoft на телефон 1-844-609-3192)
You will files back for a one time charge of $349.99 (Ще получите файловете си обратно при еднократно плащане на 349,99 щатски долара)

Това съобщение е доста объркващо, защото престъпниците първо заявяват, че “това не е поддръжката на Microsoft Windows”, но от друга страна съветват да се свържете с “техник от ниво 5 на Microsoft” и да му платите определена сума. Интересното е, че за разлика от останалите престъпници-създатели на рансъмуер, авторите на този специфичен вариант не искат от вас да купувате биткойни и да ги прехвърляте в определен портфейл. Те искат да предоставите данните на кредитната си карта и да купите съмнителни услуги по телефона. Този вирус ни напомня за Скам вирусите за техническа поддръжка (Tech Support Scam viruses), но те не криптират файловете на жертвите. Изглежда, че измамниците, занимаващи се с фалшива техническата поддръжка са усъвършенствали измамните си игри и са започнали да прилагат по-агресивни методи, за да получават пари от компютърните потребители. Ако този прозорец е изскочил на екрана ви, това означава само едно нещо – компютъра ви е атакуван от кибер престъпници, които разпространяват зловредна програма по интернет и искат да убедят невнимателните компютърни потребители да я изтеглят и инсталират. Ето защо, може би е правилно да кажем, че се разпространява като троянски кон. Имайте предвид, че този вирус може да доведе друг зловреден софтуер, така че за да почистите напълно системата си, трябва да използвате подходящ антишпионски инструмент. Използвайте антивирусната си програма или изтеглете някоя от препоръчаните от нас програми (например ReimageIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner), за да премахнете вируса Vindows Locker и свързания с него малуер от системата. Преди да започнете процедурата по премахването на Vindows Locker, рестартирайте компютъра си в Безопасен режим с мрежа (Safe Mode with Networking). За да разберете как да го направите, вижте дадените по-долу инструкции.

Tech Support Scam malware

Как компютъра ми се е заразил с този вирус?

Ако сте се заразили с вируса с файлово разширение .vindows, добре е да си припомните какви файлове или програми сте инсталирали наскоро. Изтегляли ли сте нещо съмнително от интернет в последно време? Били ли сте помолени да инсталирате различни актуализации, приложения или съмнителни файлове? Може би наскоро сте получили измамен имейл и сте отворили прикачените файлове, намиращи се в него? Има много места, на които може да се заразите с такъв зловреден файл и да му “помогнете” да зарази системата ви и за съжаление това се случва доста често, защото хакерите успяват да маскират зловредни вируси и да ги направят да изглеждат безопасни. Точно затова понякога тези заплахи успяват да преминат през антивирусната защита. И пак заради това, трябва да поддържате антивирусната си програма винаги актуализирана и да избягвате да посещавате съмнителни уеб страници, да инсталирате безплатен софтуер като използвате само Потребителски или Разширени настройки и никога да не отваряте съмнителни електронни писма, които съдържат прикачени файлове или съмнителни хипер връзки. Отварянето им може да доведе до значителни щети за компютърната ви система!

Как да премахнем рансъмуер вируса Vindows Locker?

Ако този рансъмуер, наподобяващ фалшива техническа поддръжка, е заразил компютъра ви и виждате снимка на индийски хакер на екрана си, не се паникьосвайте. Не трябва да плащате нищо на престъпниците, които най-вероятно няма да ви помогнат да възстановите файловете си. Така че вместо да търсите портфейла си, премахнете вируса Vindows Locker с помощта на антишпионска програма. Не се опитвайте да премахнете Vindows Locker сами, освен ако не сте специалист по програмиране. В такъв случай следвайте дадените инструкции за стартиране на компютъра в Безопасен режим с мрежа (Safe Mode with Networking) и започнете да изтривате зловредните файлове с помощта на антишпионския софтуер.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Vindows Locker

Премахнете Vindows Locker, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Vindows Locker

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Vindows Locker.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Vindows Locker, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Vindows Locker. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на Vindows Locker е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Vindows Locker от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от Vindows Locker, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Предимства на Data Recovery Pro

Инсталирайте Data Recovery Pro, който е чудесен инструмент за възстановяване на данни. Ако файловете ви са заключени, опитайте да ги възстановите като следвате дадените по-долу стъпки:

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Vindows Locker;
 • Възстановете ги.

Предимства на По-стари версии на Windows (Windows Previous Versions)

Ако сте активирали режима Системно възстановяване (System Restore) преди известно време, сега може да се възползвате от това свойство и да възстановите оригиналните си файлове. Следвайте долните упътвания.

 • Открийте криптирания файл, който искате да възстановите и кликнете с десния бутон на мишката върху него;
 • Изберете “Properties” и отидете на бутона “Previous versions”;
 • Тук проверете всички налични копия на файла “Folder versions”. Изберете версията, която искате да възстановите и кликнете върху “Restore”?

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Vindows Locker и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици