Степен на сериозност:  
  (23/100)

Премахни “Error 0x80072ee7” вирус (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

Предупреждението “Error #0x80072ee7”: истинско или фалшиво?

Изображение на скама 0x80072ee7scam

Вирусът “Error #0x80072ee7” е поредният браузър-базиран скам за техническа поддръжка. Това обаче не ви дава отговор на въпроса “какво е error 0x80072ee7”. Тази инфекция за браузър е известна и под името Microsoft или Windows Warning Alert 0x80072ee7. Тя се опитва да заблуди жертвата, че компютъра и е заразен с шпионски софтуер. За да съхранят важната си информация от кражба, съобщението кара потребителите да се обадят на телефон 0-800-046-5735. Не забравяйте, че номерът може да варира, тъй като има много на брой скамове с предупреждения от Microsoft. Целта на тази инфекция са Chrome, Internet Explorer и други браузъри. Тя работи чрез адуерни скриптове. 

Ето откъс от спам съобщението:

** Microsoft Warning Alert/Предупреждение от Microsoft **
Malicious Pornographic Spyware/Riskware Detected/Засечено е порнографско съдържание, шпионски или опасен софтуер
Error # 0x80072ee7/Грешка # 0x80072ee7 
Please call us immediately at: 0-800-046-5735/Обадете се незабавно на тел.:0-800-046-5735 
Do not ignore this critical alert./ Не игнорирайте това важно съобщение

Уеб страницата на скама за техническа поддръжка “Error 0x80072ee7” може временно да парализира браузъра ви. В резултат на това излизането от страницата с фалшивото съобщение може да се окаже трудно. Може да напуснете измамната страница като сложите отметка в квадратчето “Prevent this page from creating additional dialogues./Не позволявай на страницата да създава допълнителни диалогови прозорци”. Ако това не помогне, натиснете клавиши CTRL+SHIFT+ESC. Когато се отвори Мениджъра на задачите, открийте задачата, която се отнася за вашия браузър, натиснете с десен бутон на мишката върху нея и изберете “End task/Край на задачата.”

Обикновено такъв скам “Microsoft support error code 0x80072ee7” е свързан само с браузъра. С други думи може да се отървете от него просто като затворите браузъра. И все пак има случаи, когато тази браузърна инфекция остава няколко нежелани файла в операционната система. В този случай разгледайте списъка със системните приложения.Изтрийте съмнителните, особено тези, чийто издател е “Unknown?Неизвестен”.

Уеб страницата на скама имитира страницата за поддръжка на Microsoft; затова по-неопитните потребители лесно могат да бъдат подведени от измамниците и да повярват, че това е истинската услуга. И все пак, бихме искали да ви напомним, че легитимната поддръжка на Microsoft не иска от потребителите да се обаждат по телефон и определено не им дава краен срок, за да го направят. 

Когато се намирате на тази зловредна страница, адуерната програма генерира изскачащо съобщение, което изглежда като нормално съобщение от браузъра. Обаче съобщението предупреждава за засечено зловредно съдържание, което може да е свързано с порнографски шпионски софтуер или рисков софтуер.

Вместо да се обаждате на посочения телефон, най-добре е да премахнете вируса “Error 0x80072ee7” от компютъра си с помощта на ReimageIntego, Malwarebytes или друга програма против зловреден софтуер.

Целта на Microsoft Warning Alert Error #0x80072ee7a е да накара потребителите да се обадят на посочения номер поради няколко причини. Например това обаждане може да бъде таксувано по-скъпо, въпреки че измамниците твърдят обратното, или искат да получат личните ви данни или достъп до компютъра ви. 

В изскачащото съобщение “Error # 0x80072ee7” зловредния софтуер информира, че компютърът на жертвата е в сериозна опасност. Измамниците предупреждават, че поради атака на зловреден софтуер, потребителят вече е изгубил информация като:

 • данни на кредитни карти;
 • данни за вход (логване) във Facebook и иейли;
 • снимки и изображения на компютъра'

За да изглежда ситуацията дори по-опасна, те твърдят, че игнорирането на това предупреждение може да доведе дори до по-големи проблеми. Тези, които искат да се предпазят от по-нататъшни щети трябва да се обадят на посочения телефонен номер 1-800-953-457. И все пак, фалшивата техническа поддръжка едва ли ще ви помогне.

Всичко, което могат да направят е да ви причинят допълнителните проблеми или да ви накарат да купите фалшив инструмент за сигурност. Съветваме ви да се отървете от това подвеждащо предупреждение като премахнете “Error 0x80072ee7” с помощта на някой от представените под статията методи.

Изображение на вируса “Error 0x80072ee7”Вирусът “Error 0x80072ee7” се опитва да убеди потребителите да се обадят на фалшив номер за поддръжка.

Справяне със скам за техническа поддръжка

Адуерната програма, която е отговорна за пренасянето на вируса “Error # 0x80072ee7” до компютъра се разпространява чрез софтуерни пакети (бандлинг). Това потенциално нежелано приложение се прикрепя като избираем компонент в софтуерен пакет и попада в системата, когато потребителят забрави да махне отметките от избираемите компоненти или избере неправилен инсталационен режим на софтуера.  

Често при инсталирането на нова програма на потребителите им се налага да избират измежду Бързи/Стандартни или Разширени/Потребителски настройки. Формалният избор може да доведе до похищение от Microsoft Error 0x80072ee7. По същият начин се разпространяват и други потенциално нежелани програми, така че е добре да свикнете да използвате Разширени/Потребителски настройки.

Това позволява да наблюдавате процеса и да откажете инсталацията на нежеланите приложения. Също така, преди да изтеглите нови програми, добре е да прочетете Декларацията за поверителност, Лицензионното споразумение за крайния потребител или други официални документи, защото те могат да ви разкрият дали е добре да се доверявате на разработчика. А сега нека преминем към премахването на “Windows Warning Alert Error 0x80072ee7”.

Унищожете браузър-инфекцията “Error 0x80072ee7”

Въпреки че спокойно може да премахвате програмите от адуерен тип и ръчно, съветваме ви да премахнете “Error 0x80072ee7” автоматично. Софтуерът за сигурност ще премахне всички уеб скриптове свързани с този скам. Полезно ще е и нулирането на настройките на браузъра.

Откриването на всички компоненти на адуера в системата и уеб браузърите може да се окаже трудно. Може да отнеме часове да претърсите системата и да спрете пренасочванията към подвеждащия сайт. И все пак, ако още искате да премахнете “Error 0x80072ee7” ръчно, следвайте внимателно подготвените от нас подробни инструкции.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на “Error 0x80072ee7” вируси:

Премахване на “Error 0x80072ee7” от Windows системи

Ако решите да премахнете вируса “Error 0x80072ee7” ръчно, следвайте внимателно инструкциите и се погрижете да изтриете всички зловредни записи от компютъра и браузърите.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте “Error 0x80072ee7” и свързани програми
  Тук потърсете “Error 0x80072ee7” или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на “Error 0x80072ee7” от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за “Error 0x80072ee7” или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на “Error 0x80072ee7” от Internet Explorer (IE)

След похищението на “Error 0x80072ee7”, добре е да оправите Internet Explorer като следвате тези стъпки.

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за “Error 0x80072ee7” и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на “Error 0x80072ee7”. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса “Error 0x80072ee7” от Microsoft Edge

Вирусът може да е инсталирал съмнителни инструменти в браузъра ви, така че трябва да премахнете всички от Microsoft Edge.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, “Error 0x80072ee7” трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на “Error 0x80072ee7” от Mozilla Firefox (FF)

Скамът “Error 0x80072ee7” може да е предизвикан от някоя браузър-добавка, която е била инсталирана в Mozilla Firefox. Затова трябва да се отървете от нея.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете “Error 0x80072ee7” и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на “Error 0x80072ee7”. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на “Error 0x80072ee7” от Google Chrome

Предупреждението на скама за техническа поддръжка “Error 0x80072ee7” може да е предизвикано от съмнително браузър-разширение, което е било инсталирано в Google Chrome. Следвайте инструкциите, за да го премахнете:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете “Error 0x80072ee7” и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на “Error 0x80072ee7”. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на “Error 0x80072ee7” от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за “Error 0x80072ee7” или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на “Error 0x80072ee7”. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-error-0x80072ee7-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за “Error 0x80072ee7” virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *