Степен на сериозност:  
  (26/100)

Премахни YahLover.worm вирус (Скам (измама) техническа поддръжка) - Jan 2021 актуализация

Какво се крие зад предупрежденията на YahLover.worm?

YahLover.worm virus

Когато вирусът YahLover.worm се настани в потребителския браузър, той се опитва да убеди потребителите, че са станали жертва на вирус. Подобни предупреждения са отличителна черта на скам за техническа поддръжка. Друго изскачащо съобщение със заглавие “RDN/YahLover.worm!055BCCAC9FEC infection” иска от вас да се обадите на даден номер, за да получите техническа помощ.

От една страна, престъпниците са свършили доста добра работа като са подправили легитимни браузърни предупреждения. Интересното е, че телефонният номер се различава всеки път, което говори за мащаба на този скам. От вас може да се иска да се свържете с измамниците на телефон 1-844-592-9882 или 1-800-214-7440.

Освен това скамът може да ви попречи да напуснете страницата. И все пак, може да се справите с това, като изберете “Prevent this page from creating additional dialogues/Не позволявай на тази страница да показва допълнителни диалогови прозорци”. След това е препоръчително да премахнете YahLover.worm.

Въпреки името му, което фалшиво твърди, че е компютърен червей, уверяваме ви, че това е адуер, притежаващ характеристики на скам за техническа поддръжка. Наскоро, тази форма на кибер престъпление се възроди отново. Тя напомня на виртуалната общност да бъде нащрек, когато сърфира в кибер пространството. Докато четете тази статия, оставете ReimageIntego да премахне вируса YahLover.worm.

Кибер сигурността става все по-надеждна. В ерата на информационните технологии личната информация става едно от най-ценните неща. Мисълта, че може да я изгубим може да изглежда по-страшна дори от самата загуба. Вероятно точно затова, подобни идеи са много вдъхновяващи за престъпниците. Създателите на YahLover.worm плашат потребителите с това, че вирус е заразил системата им и краде личната им информация.

RDN/YahLover.worm!055BCCAC9FEC Infection (Инфекция RDN/YahLover.worm!055BCCAC9FEC)
*************************************************
Call Technical Support Immediately at 1-800-214-7440 (Незабавно се обадете на Техническа поддръжка на телефон 1-800-214-7440)
The following data will be compromised if you continue (Следните данни ще бъдат компрометирани, ако продължите):
1. Passwords (Пароли)
2. Browser History (История на сърфиране)
3. Credit Card Information (Данни на кредитната карта)
This virus is well known for complete identity and credit card theft. Further action through this computer or any computer on the network will reveal private information and involve serious risks. (Този вирус е известен с кражбите си на самоличност и данни на кредитни карти. По-нататъшни действия на този компютър или на който и да е друг компютър в мрежата ще доведат до разкриване на лична информация и ще ви изложат на сериозен риск.)
Call Technical Support Immediately at 1-800-214-7440 (Обадете се незабавно на Техническа поддръжка на телефон 1-800-214-7440)

По-неопитните потребители може да се уплашат от това съобщение и да се обадят на дадения телефонен номер. Предполагаем техник ще се опита да спечели доверието им като ги засипва с ненужна техническа информация и стартира някое от приложенията Command Prompt или Powershel, за да покаже компетенциите си.

Много вероятно е и по-опитни потребители да се подведат по тази измама и да преведат пари за предполагаема техническа помощ. Докато някои от измамниците премахват “вируса” и се оттеглят от компютъра, други оставят “'подарък за довиждане” – рансъмуер. В това отношение скамът YahLover.worm не се държи чак толкова агресивно, но присъствието му не трябва да бъде пренебрегвано.

Пример за YahLover.wormYahLover.worm тласка жертвите да се обадят на дадения телефонен номер колкото се може по-скоро.

Особености на разпространение на този скам за техническа поддръжка

По-голямата част скамове за техническа поддръжка се разпространяват чрез заразени уеб страници и сайтове със слаба защита. Затова, ако изтегляте програми и използвате рекламираните услуги в пиратски домейни, може да бъдете пренасочени към уеб страници, наблюдавани от измамниците и след това да се сблъскате с неприятни последици от похищението на YahLover.worm.

За щастие, този адуер не притежава сложна техническа структура, така че няма да е трудно да се справите с него. И все пак, процесът на премахване изисква да сте внимателни.

Как да разбера, че вирусът е премахнат?

Антишпионска програма може да се погрижи за премахването на YahLover.worm. Проверете дали е актуализирана и започнете сканиране. Сканирането и премахването обикновено отнема между 5 и 20 минути. Независимо че това е модифициран адуер, не трябва да разчитате изцяло на ръчното ръководство. Най-добре е да комбинирате ръчен и автоматичен метод за премахване.

По-долу дадените инструкции показват как да нулирате настройките на браузъра. Скамът YahLover.worm напомня за всеобщата истина, че безопасността и поверителността на информацията ви до голяма степен зависят от вашата информираност и предпазливост.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на YahLover.worm вируси:

Премахване на YahLover.worm от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте YahLover.worm и свързани програми
  Тук потърсете YahLover.worm или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете YahLover.worm от преките пътища на YahLover.worm
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на YahLover.worm от Mac OS X система

Потребителите на Mac OS не трябва да “свалят гарда”, тъй като в мрежата има няколко версии на инфекцията YahLover.worm, предназначени и за тази операционна система.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за YahLover.worm или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на YahLover.worm от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за YahLover.worm и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на YahLover.worm. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса YahLover.worm от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, YahLover.worm трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на YahLover.worm от Mozilla Firefox (FF)

След като направите сканиране с инструмент за сигурност, нулирайте настройките на браузъра Firefox. Не трябва да остават никакви елементи свързани с тази потенциално нежелана заплаха.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете YahLover.worm и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на YahLover.worm. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на YahLover.worm от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете YahLover.worm и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на YahLover.worm. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на YahLover.worm от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за YahLover.worm или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от YahLover.worm, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на YahLover.worm. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-yahlover-worm-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за YahLover.worm virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *