Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни “Internet Security Alert” вирус (Упътване за премахване) - актуализирано Jan 2021

Internet Security Alert code 055BCCAC9FEC – фалшиво предупреждение, използвано за сплашване на потребителите

Изскачащи прозорци на вируса "Internet Security Alert"

Internet Security Alert е подвеждащо съобщение за грешка, което може да прекъсне сърфирането ви в мрежата. Обикновено тези фалшиви съобщения се използват да подвеждат потребителите, че компютрите им са заразени с опасни вируси. И все пак, ако се сблъскате с предупреждението “Internet Security Alert! Code: 055BCCAC9FEC” на работния плот, игнорирайте го и сканирайте компютъра с антишпионски софтуер.

Наименование Internet Security Alert
Известно и като Internet Security Alert Code 055BCCAC9FEC; Internet Security Alert Code 055; Red Screen Internet Security Alert
Тип Адуер, скам за техническа поддръжка
Основен цвят на предупреждението Червен
Най-засегнати браузъри Chrome, Firefox, Edge
Основна цел на скама Твърди, че компютърът на потребителя е заразен със зловреден софтуер или съобщава, че личната му информация е изложена на опасност 
Премахване Понякога е трудно адуера да бъде премахнат от системата, тъй като се крие под различни имена. Най-лесният начин да бъде открит е чрез използването на професионален инструмент, като ReimageIntego

Обикновено Internet Security Alert code се показва с цел да заблуди потребителите да се обадят на даден номер и след това иска от тях да предоставят отдалечен достъп до компютъра им. Използва червен цвят и съобщава, че ще бъде поправена критична “грешка” в компютъра на жертвата. И тук искаме да ви предупредим, че измамниците, които стоят зад този скам, не бива да получават достъп до компютърната ви система.    

Този скам твърди, че личната ви информация като пароли, данни за банкови сметки или данните на локални твърди дискове могат да бъдат компрометирани. И все пак, подобни предупреждения нямат възможност да проверяват системата, затова може да сте сигурни, че адуерът е единственият проблем, който имате. Независимо че изскачащото предупреждение Windows Internet Security Alert твърди, че има връзка с екипа за техническа поддръжка на Windows, не използвайте телефонния номер (866) 564-0233, за да оправите “проблема”. 

Този зловреден код Internet Security Alert code 055 е предназначен да промотира софтуерни продукти на свързани лица или да ви подмами да предоставите личната си информация, за да отмъкне парите ви или да генерира приходи по друг начин. Различни съмнителни уеб страници може да ви пренасочват към това “предупреждение”, тъй като разпространяват фалшиви реклами и изскачащи прозорци. Дори случайни кликвания може да се окажат причината за заразяване на компютъра ви със зловреден софтуер.  

Имайте предвид, че Microsoft Windows нито показва предупреждения за евентуални заплахи, нито публикува телефонния номер на техническата поддръжка на места, различни от официалната уеб страница. Затова, не се подлъгвайте по този скам и вместо да се съгласите на покупка на ненадеждно приложение за сигурност, по-добре сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се погрижете за премахването на Internet Security Alert code 055.

Освен това, изскачащият прозорец на този скам много прилича на други фалшиви съобщения, които кибер престъпниците съчиняват, за да подлъжат потребителите да им се обадят. Едни от най-често срещаните, според екипа на Usunwirusa.pl, са “Microsoft System Security Alert” и “Windows Security Alert.” Погрижете се да се отървете от тях като премахнете свързания адуер веднага след като започнат да се появяват в браузъра ви. За да се отървете от Internet Security Alert, проверете наскоро инсталирания безплатен софтуер и премахнете съмнителните записи. 

Скам съобщение на "Internet Security Alert"Вирусът "Internet Security Alert" изпраща измамни съобщения чрез уеб браузъра на жертвата и ги показва директно на екрана на компютъра на жертвата. Тези плашещи съобщения са предназначени да убедят жертвата да се обади на мнимата техническа поддръжка.

Зловредните уеб страници може да предизвикат инсталацията на адуер

Авторите обикновено правят значителни инвестиции, за да създадат атрактивни реклами, с които да привлекат наивните компютърни потребители да кликнат върху тях.

Зловредните реклами обикновено промотират:
1. Купони за пазаруване;
2. Сайтове за хазартни игри;
3. Уеб страници за запознанства;
4. Неизвестен софтуер на трети лица или плъгини.

След като потребителят кликне върху рекламата, той може да бъде пренасочен до уеб страница, рекламираща зловредно съдържание или дори да предизвика инсталацията на опасен софтуер. Затова, ако се сблъсквате с различни пренасочвания към малко надеждни уеб страници, незабавно напуснете сайта и в бъдеще избягвайте да кликвате на подобни реклами.  

Освен това, ако компютърът ви е заразен с този адуер, той може тихомълком да изтегли и други потенциално нежелани програми (PUPs) или плъгини и да събира данни свързани със сърфирането, като (IP адрес или геолокация) и да ги използва за предоставянето на по-атрактивни реклами или на такива, които отговарят на вашите интереси. 

Съвети за избягване на атаката на Windows Internet Security Alert:

1. Актуализирайте редовно софтуера си за сигурност, за да премахнете евентуални уязвимости, които хакерите могат да използват за разработването на адуер, зловреден и шпионски софтуер и др.;
2. Никога не предоставяйте данните за кредитните си карти или банкови сметки;
3. Не кликвайте върху зловредни реклами и не съгласявайте да инсталирате плъгини от неизвестни автори;
4. Изтегляйте приложения само от проверени дистрибутори и използвайте директни линкове, ако е възможно;
5. Никога не пропускайте стъпки от процеса на изтегляне/инсталация, тъй като някои от потенциално нежеланите програми се крият измежду “избираемите компоненти” на редовните приложения;

Премахването на Internet Security Alert може да стане с помощта на един от двата метода

За да премахнете вируса “Internet Security Alert” може да избирате между два варианта – ръчно и автоматично. И все пак, нашите IT специалисти препоръчват автоматичното премахване с помощта на софтуер за сигурност, тъй като компютърът ви може да бъде заразен с други зловредни програми, за които нямате ни най-малка представа. 

За да откриете всички съмнителни компоненти и да се отървете от Internet Security Alert завинаги, трябва да направите пълно системно сканиране с актуализиран антишпионски софтуер. Разбира се, не забравяйте да изберете надеждна програма за сигурност и да я изтеглите от проверен източник. 

Не забравяйте, че кибер престъпниците предлагат безполезни или нереално скъпи приложения за сигурност, така че не трябва да им се доверявате. Освен това те могат да заразят компютъра ви със зловреден софтуер след като ви подведат да смятате, че скамът Windows Internet Security Alert е истинско предупреждение. Ако вече сте се подлъгали да го изтеглите или закупите, свържете се незабавно с вашата банка и я информирайте за неразрешена трансакция.

Ако обмисляте да изберете ръчното премахване на Internet Security alert code 055, използвайте следните стъпки. Бъдете много внимателни докато ги следвате, защото ако премахнете полезни системни файлове, може да докарате допълнителни проблеми на компютъра си.  

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Вирусът "Internet Security Alert"
Екранна снимка на Вирусът "Internet Security Alert"Екранна снимка на Вирусът "Internet Security Alert"
Екранна снимка на Вирусът "Internet Security Alert"

Упътване за ръчно премахване на “Internet Security Alert” вируси:

Премахване на “Internet Security Alert” от Windows системи

Използвайте предоставените инструкции, за да почистите Windows компютъра си от съмнителни приложения. Изтрийте всеки съмнителен запис, за да изличите напълно фалшивите реклами от компютъра си.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте “Internet Security Alert” и свързани програми
  Тук потърсете “Internet Security Alert” или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на “Internet Security Alert” от Mac OS X система

За да се отървете от предупреждението с червен екран при операционна система Mac OS X, може да разчитате на следните стъпки. Трябва да намерите програмите от адуерен тип в системата и да ги деинсталирате.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за “Internet Security Alert” или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на “Internet Security Alert” от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за “Internet Security Alert” и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на “Internet Security Alert”. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса “Internet Security Alert” от Microsoft Edge

За да оправите Edge и да премахнете този скам от уеб браузъра, добре е да следвате даденото по-долу ръководство.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, “Internet Security Alert” трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на “Internet Security Alert” от Mozilla Firefox (FF)

За да премахнете изскачащото предупреждение Internet Security Alert от Firefox, отървете се от съмнителните добавки и разширения с помощта на следното ръководство:

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете “Internet Security Alert” и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на “Internet Security Alert”. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на “Internet Security Alert” от Google Chrome

За да се отървете от това съобщение на Chrome, препоръчваме ви да нулирате настройките на браузъра.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете “Internet Security Alert” и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на “Internet Security Alert”. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на “Internet Security Alert” от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за “Internet Security Alert” или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на “Internet Security Alert”. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-internet-security-alert-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за “Internet Security Alert” virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *