Премахнете Win32.CoinMiner (Упътване за премахване) - ян. 2018 актуализация

Упътване за премахване на Win32.CoinMiner

Какво е Win32.CoinMiner?

Вирусът CoinMiner все още е активен

Изображение на Win32.CoinMiner

Вирусът CoinMiner работи като команда за копаене на биткойни в компютрите на потребителите. Софтуерът сам по себе си не зловреден, но може да бъде сметнат за такъв, тъй като попада в компютрите без изричното съгласие на потребителя и под прикритието на други програми. Coin Miner броди из кибер пространството от 2011 година насам.

За щастие, CoinMiner може да бъде открит от по-голяма част от приложенията за сигурност, включително Windows Defender. Обикновено се докладва като Троянски кон:win32/coinminer!bit или win32/coinminer!bit. Ако този зловреден софтуер проникне в операционната ви система, той би трябвало да бъде блокиран за секунди.И все пак, ако искате да проверите системата си за тази заплаха и да сте сигурни, че не се крие в компютъра ви, може да разчитате и на инструменти като FortectIntego или Malwarebytes, които също могат да ви помогнат с премахването на CoinMiner.

От появата на оригиналната версия до сега, малуерът се появява под различни форми. Ето някои от тях:

  • Win32/CoinMiner.EE
  • Win32/CoinMiner.DV
  • Win32/CoinMiner.BB

Копачът (миньорът) изпълнява и командата cgminer.exe в системата. Тъй като не оставя видими следи на работния плот на компютъра, ще забележите присъствието му, когато устройството започне да функционира по-различно от обикновено. Системните програми ще започнат да се отварят по-бавно или нямат да отговарят. Освен това може да забележите зловредния копач CoinMiner е Мениджъра на задачите (Task Manager). На моменти може да използва повече от 40% от енергийните ресурси на процесора.

Със сигурност забавянето на работата на системата е един от основните проблеми, свързани с копачите на крипто валути. За да подобрите функционалността на компютъра си и да започнете да го използвате както преди, трябва да премахнете вируса CoinMiner без да губите повече системни ресурси. Ако се чудите как вирусът е попаднал в операционната ви система Windows, прочетете статията до края.

Копачите на крипто валута под прикритието на браузър-разширения

Копаенето на крипто валута е нова тенденция сред създателите на зловреден софтуер. Доказателство за това твърдение са откритите плъгини за браузър в Chrome Web store, приложения в Google Play и Apple магазините. За щастие може да се предпазите от подобен нежелан софтуер като използвате специални добавки против копачи на крипто валути. И все пак, избирайте разумно преди да инсталирате някоя от тях.

Освен това, ако актуализирате антивирусния си инструмент, той също ще успее да блокира тази инфекция. Тъй като някои хакери се фокусират върху копачите на крипто валути, а не на обичайния зловреден софтуер, ще бъде фатална грешка да пренебрегнете възможността тези копачи да бъдат разпространявани заедно с рансъмуер – за двойна печалба на хакерите.

Затова е особено важно да държите системата си актуализирана. Също така обръщайте внимание от къде изтегляте нови приложения. Не забравяйте, че безплатните звукозаписни инструменти, мултимедийни плейъри и конвертери на файлове често пренасят и нежелани приложния със себе си, които се крият под „Препоръчителни“ или дори „Потребителски“ настройки. Проверявайте етапите на инсталационния процес преди да натиснете бутона „Инсталирай“.

Изображение, показващо използването на ресурсите на процесора от Win32.CoinMinerПрисъствието на Win32.CoinMiner пряко засяга производителността на компютъра ви.

Стъпки за премахване на Win32.CoinMiner

Актуализиран антивирусен инструмент ще успее да блокира тази заплаха преди да се е настанила в системата. Според някои потребители , Windows Defender и друг софтуер на трети лица не са успели да премахнат вируса CoinMiner. В този случай може да направите сканиране с програма за премахване на злонамерен софтуер.

В случай, че копачът на крипто валута е попаднал в системата заедно с друг Троянски кон или бекдор вирус, рестартирайте компютъра в Безопасен режим (Safe Mode) и започнете сканиране с вашия антивирусен или инструмент за премахване на зловреден софтуер. Може да повторите същата процедура и в нормален режим. Тези стъпки ще завършат премахването на CoinMiner.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици