Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете Windows PC Backup Wizard (Упътване за премахване)

Неща, които трябва да знаете за Windows PC Backup Wizard

Windows PC Backup Wizard може и да не е вирус, но определено е потенциално нежелана програма. Промотирана като софтуер за бекъп, обикновено бива инсталирана заедно с други безплатни програми, свалени от различни интернет източници. PC Backup Wizard може да е напълно легитимна и полезна програма. Въпреки това постоянното приканване да използвате програмата може да е доста досадно. Веднъж инсталирана, програмата изпраща нотификации, означени като критично предупреждение на всеки 10 минути, които ви карат да активирате Windows Backup сега. Кликвайки на ОК бутона води до регистрационен екран, който изскача над всички други програми, които може да вървят във същото време. Този регистрационен прозорец не може да бъде затворен, ако не регистрирате програмата или не я затворите от таск мениджъра. Изглежда че съобщението за критично предупреждение и невъзможността лесно да се затвори регистрационния екран карат насила потребителите да си платят. Някои по-малко опитни потребители могат да е регистрират само защото искат да спрат да виждат регистрационния екран. Други, защото се притесняват за безопасността на системата си след това критично предупреждение. Това са главните причини, поради които трябва да премахнете Windows PC Backup Wizard от компютъра си без да се замисляте.

В интерес на истината има и други програми, работещи на същия принцип. Например програмата PC Mechanic 2015 също е описвана като полезна за управление на системата, но всъщност е измамно приложение. Сканира компютъра на ертвата за възможни проблеми и след това изписва редица проблеми, включително редица джънк файлове, повредени файлове от регистъра и други. След това потребителят е подканен да си купи пълната версия на PC Mechanic 2015, за да оправи тези проблеми.

Както можете да видите, подобни програми само манипулират информацията, за да накарат потребителите да си свалят или купят техните продукти. Така че ако имате подобни проблеми на компютъра си, винаги се уверявайте, че предупрежденията на някои подозрителни програми са реални. Можете да използвате алтернативни анти-малуер инструменти, за да проверите легитимността на тези приложения, като например Reimage.

Windows PC Backup Wizard example screenshot

Как се разпространява PC Backup Wizard?

Както вече споменахме, PC Backup Wizard, както и всеки друг потенциално нежелан софтуер, се разпространява, използвайки измамен маркетингов метод, наречен пакетен софтуер. Това значи, че потенциално нежелани програми се прикачат към друг софтуер. Обикновено потенциално нежеланите програми се прикачат към популярни приложения за споделяне на файлове, PDF криейтъри, видео и музикални плейъри. Когато потребителят инсталира тези приложения в компютъра си, допълнителната програма също се инсталира едновремено. Проблемът е, че тези процеси в повечето случаи се случват без знанието или позволението на потребителя. Затова е важно да сте много внимателни, когато сваляте и инсталирате нов софтуер. След като никой няма време да се тревожи за потенцално нежелани програми като PC Backup Wizard е по-добре да се предпазите, преди още да са влезли в системата Ви. Винаги се уверявайте, че ползвате ръчна или подробна инсталация. Това ще Ви помогне да отметнете допълнителни нежелани програми, които чакат да бъдат инсталирани.

Мога ли да изтрия Windows PC Backup Wizard от компютъра си?

Отговорът е ДА, можете. Не е системен файл или нещо толкова важно. PC Backup Wizard е просто едно ненужно приложение в компютъра, което заема място и досажда с нежелани предупреждения. Ако искате да премахнете PC Backup Wizard от компютъра си, можете да го направите като го деинсталирате, тъй като тази опция е налична. И не забравяйте да сканирате системата си с някаква антивирусна като Reimage или Malwarebytes, за да се уверите, че всички компоненти на Windows PC Backup Wizard с елиминирани.

Следвайте тези стъпки, за да премахнете Windows PC Backup Wizard от компютъра си:

  1. Натиснете Старт менюто и изберете контролния панел.
  2. Изберете деинсталиране на програми.
  3. Изберете ‘Windows PC Backup Wizard’ и подобни компоненти и изберете деинсталиране.
  4. Натиснете Да или ОК, за да запазите промените.
Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

За автора

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-windows-pc-backup-wizard.html

Ръководства за премахване на други езици