Степен на сериозност:  
  (98/100)

Премахни .zzz File Extension вирус (Инструкции за премахване)

Колко точно е опасен вирусът .zzz?

Вирусът .zzz е зловредна програма, която блокира потребителските файлове, като добавя вайловото разширение .zzz към всеки файл. Този малуер може да бъде поставен под категорията „рансъмуери“, защото главното нещо, което изисква от жертвите, е да платят в замяна на специален ключ, необходим за декриптиране на криптираните файлове. Моля, НЕ подкрепяйте хакерите, като плащате подобни откупи, тъй като няма гаранция, че ще Ви помогнат да си върнете файловете! Ако файловете Ви вече са пълни с разширението .zzz, трябва да сканирате компютъра си за Teslacrypt или последните му версии. Веднага щом рансъмуерът попадне в системата, той пуска сканиране и се опитва да намери необходимите му файлове. Обикновено търси за тези разширения: .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3. Веднъж щом намери необходимите файлове ги криптира чрез RSA-2048 криптиращ алгоритъм. Освен това започва да показва голямо съобщение за предупреждение, което информира жертвата, че трябва да запати откуп, за да си върне файловете. Имайки предвид, че вирусът може да афектира снимки, музика, видео, бизнес документи и дори изкуство, смятаме, че има стотици потребители, които вече са платили откуп на разработчиците на рансъмуера .zzz. Не бива да правите това. Първото нещо, което трябва да направите, щом откриете, че сте инфектиран с рансъмуера, е да разкачите компютъра си от Интернет. Също така се уверете, че ще сканирате компютъра с надежден анти-спайуер, за да премахнете вируса .zzz. За тази цел можете да ползвате Reimage Reimage Cleaner Intego. Накрая, трябва да опитате да декриптирате файловете си. Ако нямате копия можете да опитате следните инструменти: R-Studio, Photorec или Kaspersky virus-fighting utilities. Въпреки това сме длъжни да Ви предупредим, че може и да не работят при Вас, тъй като си имате работа със сложен вирус, а именно малуера .zzz.

The picture showing zzz file extension ransomware

Как мога да бъда инфектиран с този вирус?

Обикновено рансъмуерът .zzz и други вируси от този тип се разпространяват като „важни“ имейл съобщения. Троянец, който инфектира системата с тази ибер заплаха, се крие в приставките на тези мейли. За да измами потребителите да го свалят, мейлът се представя за предупреждение от някакъв вид държавна власт и т.н. За да се предпазите от инфектирани имейл приставки, трябва да проверявате всяко съобщение преди да го отваряте. Първо трябва да проверите изпращча, след това да прочетете цялото съобщение. Ако изглежда прекалено добро, за да е истина, или е пълно с правописни грешки, трябва да го изтриете. Разбира се препоръчваме да си инсталирате надежден анти-спайуер, за да предотвратите нежелани програми и опасни вируси.

Ако сте инфектирани, може да изглежда сякаш плащането на откуп е единственият начин да си върнете файловете. По правило подобни заплахи изискват откуп от 300-500 долара. Въпреки това винаги трябва да имате предвид факта, че няма гаранция, че плащането на откуп ще Ви помогне да получите специален ключ, необходим за декриптиране на файловете. За да предотвратите загуба на файлове И пари, трябва да последвате упътването, дадено на следващата страница на тази публикация.

Преглед на вируса .zzz:

 • Вирусът попада в категорията „Рансъмуер“;
 • Инфектира компютрите с помощта на инфектирани имейл приставки;
 • .zzz криптира с помощта на RSA-2048 алгоритъм;
 • Добавя .zzz към всички криптирани файлове;
 • Премахването на вируса .zzz не помага да си върнете файловете.

Как да премахна рансъмуера .zzz от компютъра си?

Ако компютърът Ви е инфектиран с този рансъмуер и не можете да отворите файовете си, трябва да опитате да изключите устройството от Интернет. Моля, направете го възможно най-скоро, за да предотвратите по-нататъчна загуба на файлове. Сега трябва да премахнете зловредните файлове на този рансъмуер и да възстановите файловете си. Това упътване ще Ви помогне да го направите:

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на .zzz File Extension вируси:

Премахнете .zzz File Extension, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете .zzz File Extension

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на .zzz File Extension.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете .zzz File Extension, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с .zzz File Extension. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на .zzz File Extension е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от .zzz File Extension и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви. Добре е да се придържате към добрия навик да архивирате файловете си ежедневно или ежеседмично.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-zzz-file-extension-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за .zzz File Extension virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *