Степен на сериозност:  
  (98/100)

Вирусът по файловите разширения .zzz. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

Колко точно е опасен вирусът .zzz?

Вирусът .zzz е зловредна програма, която блокира потребителските файлове, като добавя вайловото разширение .zzz към всеки файл. Този малуер може да бъде поставен под категорията „рансъмуери“, защото главното нещо, което изисква от жертвите, е да платят в замяна на специален ключ, необходим за декриптиране на криптираните файлове. Моля, НЕ подкрепяйте хакерите, като плащате подобни откупи, тъй като няма гаранция, че ще Ви помогнат да си върнете файловете! Ако файловете Ви вече са пълни с разширението .zzz, трябва да сканирате компютъра си за Teslacrypt или последните му версии. Веднага щом рансъмуерът попадне в системата, той пуска сканиране и се опитва да намери необходимите му файлове. Обикновено търси за тези разширения: .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3. Веднъж щом намери необходимите файлове ги криптира чрез RSA-2048 криптиращ алгоритъм. Освен това започва да показва голямо съобщение за предупреждение, което информира жертвата, че трябва да запати откуп, за да си върне файловете. Имайки предвид, че вирусът може да афектира снимки, музика, видео, бизнес документи и дори изкуство, смятаме, че има стотици потребители, които вече са платили откуп на разработчиците на рансъмуера .zzz. Не бива да правите това. Първото нещо, което трябва да направите, щом откриете, че сте инфектиран с рансъмуера, е да разкачите компютъра си от Интернет. Също така се уверете, че ще сканирате компютъра с надежден анти-спайуер, за да премахнете вируса .zzz. За тази цел можете да ползвате Reimage. Накрая, трябва да опитате да декриптирате файловете си. Ако нямате копия можете да опитате следните инструменти: R-Studio, Photorec или Kaspersky virus-fighting utilities. Въпреки това сме длъжни да Ви предупредим, че може и да не работят при Вас, тъй като си имате работа със сложен вирус, а именно малуера .zzz.

The picture showing zzz file extension ransomware

Как мога да бъда инфектиран с този вирус?

Обикновено рансъмуерът .zzz и други вируси от този тип се разпространяват като „важни“ имейл съобщения. Троянец, който инфектира системата с тази ибер заплаха, се крие в приставките на тези мейли. За да измами потребителите да го свалят, мейлът се представя за предупреждение от някакъв вид държавна власт и т.н. За да се предпазите от инфектирани имейл приставки, трябва да проверявате всяко съобщение преди да го отваряте. Първо трябва да проверите изпращча, след това да прочетете цялото съобщение. Ако изглежда прекалено добро, за да е истина, или е пълно с правописни грешки, трябва да го изтриете. Разбира се препоръчваме да си инсталирате надежден анти-спайуер, за да предотвратите нежелани програми и опасни вируси.

Ако сте инфектирани, може да изглежда сякаш плащането на откуп е единственият начин да си върнете файловете. По правило подобни заплахи изискват откуп от 300-500 долара. Въпреки това винаги трябва да имате предвид факта, че няма гаранция, че плащането на откуп ще Ви помогне да получите специален ключ, необходим за декриптиране на файловете. За да предотвратите загуба на файлове И пари, трябва да последвате упътването, дадено на следващата страница на тази публикация.

Преглед на вируса .zzz:

 • Вирусът попада в категорията „Рансъмуер“;
 • Инфектира компютрите с помощта на инфектирани имейл приставки;
 • .zzz криптира с помощта на RSA-2048 алгоритъм;
 • Добавя .zzz към всички криптирани файлове;
 • Премахването на вируса .zzz не помага да си върнете файловете.

Как да премахна рансъмуера .zzz от компютъра си?

Ако компютърът Ви е инфектиран с този рансъмуер и не можете да отворите файовете си, трябва да опитате да изключите устройството от Интернет. Моля, направете го възможно най-скоро, за да предотвратите по-нататъчна загуба на файлове. Сега трябва да премахнете зловредните файлове на този рансъмуер и да възстановите файловете си. Това упътване ще Ви помогне да го направите:

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на Вирусът по файловите разширения .zzz, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на Вирусът по файловите разширения .zzz. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.
Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage
Допълнителен софтуер
Malwarebytes
Допълнителен софтуер
Malwarebytes

Упътване за ръчно премахване на .zzz File Extension вируси:

Премахнете .zzz File Extension, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете .zzz File Extension

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на .zzz File Extension.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете .zzz File Extension, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с .zzz File Extension. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на .zzz File Extension е извършено успешно.

За автора

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-zzz-file-extension-virus.html

Ръководства за премахване на други езици