Степен на сериозност:  
  (77/100)

Премахни Adylkuzz Miner вирус (Упътване за премахване) - Безплатни инструкции

Adylkuzz Miner използва ресурсите на компютъра, за да генерира криптовалута

Adylkuzz е безшумен майнър за Monero криптовалута, открит кратко след като медиите избухнаха за многобройните рансъмуерни атаки на WannaCry. Скоро стана ясно, че малуерът извършва атаките си, като се възползва от същия експлойт EternalBlue и DoublePulsar като WannaCry, но повече за това по-късно. Това, което експерти по сигурността от Proofpoint и Bitdefender открили след подробен анализ, е дори по-шокиращо: зловредният майнър се е разпространявал в нета дори преди известния рансъмуер. Това предполага, че заплахата може да е дело на същата хакерска група – The Shadow Brokers, която пусна в нета инструментите EternalBlue и DoublePulsar от тайните бази данни на НАС. Въпреки това създателите на инструмента остават неизвестни, затова не искаме да правим преждевременни заключения. По-добре да се фокусираме върху неща, които вече знаем за вируса и да научим как да го избегнем или премахнем от инфектирания компютър,

Вирусът Adylkuzz Miner

За разлика от повечето софтуери за майнинг, Adylkuzz се фокусира върху майнинг на Monero криптовалута, вместо Bitcoin. Monero е по-анонимна от bitcoin и е може би основният файтор, обясняващ избора на хакерите. Въпреки че валутите са различни, процесите по майнинг са общо взето еднакви. Веднъж щом майнърът е на компютъра, той свързва инфектираното устройство с огромен майнинг ботнет и използва ресурсите на компютъра, за да генерира криптовалута. Докато един компютър генерира само няколко долара, цяла мрежа от компютри може да генерира хиляди. Най-лошата част е, че майнърите са майстори на прикритието. Могат да работят на даден компютър незабелязано за дълго време, източвайки ресурсите бит по бит. Обикновено устройствата, инфектирани с майнър демонстрират занижена производителност и високо използване на процесора, затова ако забележите тези симптоми, проверете системата си. Препоръчваме сканиране на устройството с професионален софтуер за сигурност като ReimageIntego, който ще намери заплахата и ще извърши автоматично премахването на Adylkuzz.

Илюстрация на вируса Adylkuzz MinerAdylkuzz Miner инфилтрира системата по същия начин като известния WannaCry рансъмуер и използва ресурсите на компютъра, за да генерира криптовалута.

Майнърът използва непоправената уязвимост в Windows, за да инфилтрира системата

MS17-010 е неприятна уязвимост в Microsoft Windows, която позволява на Adylkuzz и WannaCrypt да заразяват огромен брой компютри по целия свят. Тази дупка в сигурността позволява на хакерите да използват Microsoft Server Message Block (SMB) услугата, за да инфилтрират системата и да свалят DoublePulsar в нея. Накрая майнърът Adylkuzz ще бъде инсталиран в системата и ще започне да докарва нелегални доходи на създателите си.

Премахнете Adylkuzz от компютъра си и възстановете системата си

Инфекциите от крипто майнъри влияят силно на производителността на системата. Забавят компютъра и предизвикват ненужни грешки. Премахването на Adylkuzz може да спре всичко това, разбира се, но не е лесно за извършване. Вирусът пречи на функционалността на антивирусните програми и блокира програмите за сигурност. Затова може да се наложи да използвате собствените си умения, за да премахнете вируса Adylkuzz правилно. Трябва да пуснете компютъра си в безопасен режим, което ще прекрати някои от процесите на вируса, правейки засичането му по-лесно. Подготвили сме Ви подробни инструкции за това как да пуснете безопасен режим под тази статия.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Adylkuzz Miner вируси:

Премахнете Adylkuzz Miner, използвайки Safe Mode with Networking

Както споменахме, дори и най-сложните анти-вирусни инструменти може да изпитат затруднение при премахването на майнър вируса Adylkuzz. За да направите този процес по-лесен, препоръчваме пускането на безопасен режим и сканирането на компютъра отново.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Adylkuzz Miner

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Adylkuzz Miner.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Adylkuzz Miner, използвайки System Restore

Вижте и другите ни техники за деконтаминация на малуер долу:

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Adylkuzz Miner. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на Adylkuzz Miner е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Adylkuzz Miner от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от Adylkuzz Miner, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Adylkuzz Miner и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions


Вашето мнение за Adylkuzz Miner virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *