Степен на сериозност:  
  (96/100)

Премахни Alpha Crypt вирус

Какво е Alpha Crypt?

Alpha Crypt е опасен вирус, който спада към групата на рансъмуер вирусите. Какво означава този термин? Означава, че тази програма е замислена така, че да проникне в системата, да я блокира, да криптира файловете, които се съхраняват на нея и след това иска от потребителите откуп в замяна на декриптиращ ключ. Най-важното нещо за този рансъмуер вирус е, че Alpha Crypt може да криптира всички важни файлове, които се съхраняват на компютъра, а също и на външни устройства, които са включени към компютъра, например външни твърди дискове, флаш памет и други подобни инструменти, които се използват за съхраняване и архивиране на важна информация. Това означава, че лесно може да изгубите снимките си, музикални файлове, важни документи и други файлове, които се съхраняват на компютъра ви или на външно устройство. За да дадат възможност на потребителите да възстановят файловете си, хакерите изискват плащането на определена сума, която напоследък все повече нараства. В момента на написването на тази статия, този декриптиращ ключ струва 1,5 биткойна или 415 щатски долара. Въпреки че това може да ви изглежда като единственото възможно решение, което да ви помогне да възстановите файловете си, не трябва дори да си помисляте да направите плащането, защото няма никаква гаранция, че това ще помогне за декрептирането на файловете ви. Освен това, трябва да ви предупредим и за друго нещо – плащайки за този декрептиращ ключ, вие подкрепяте измамниците, които са отговорни за създаването на вируса Alpha Crypt и други рансъмуер вируси. Това може значително да увеличи появата на подобни вируси за в бъдеще. Ако тази заплаха вече е заразила компютъра ви и е криптирала всички или част от важните ви файлове, използвайте някой от следните инструменти за декриптиране: R-Studio, Photorec или Kaspersky Ransomware Decryptor. Също така, може да премахнете зловредните файлове на Alpha Crypt и с помощта на Reimage Reimage Cleaner Intego или Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Alpha Crypt

Как Alpha Crypt може да зарази компютъра ви?

Също както и рансъмуер вируса TeslaCrypt, Alpha Crypt най-често се разпространява с помощта на спам и измамни съобщения, които се появяват докато потребителите сърфират в мрежата. Имайте предвид, че тези сигнали за тревога могат да се появят както в нелегитимни, така и в напълно легални уеб страници, защото хакерите започват да използват нови техники за атакуване на легалните уеб страници, внедрявайки зловреден код в тях. Освен това, този рансъмуер вирус може да се промъкне в компютъра ви и след това да криптира всички снимки или музикални файлове, в случай че сте попаднали на подвеждащо имейл съобщение. По-голямата част от събщенията, които се използват за разпространение на рансъмуер вируси, се отнасят за предварително платени покупки, данъци, дължими плащания и други подобни, което кара хората да се притеснят или предизвиква интереса им. И все пак, най-новите примери, които се наблюдават, са свързани с информация за блокирани акаунти и съдържат молба да потвърдите детайлите. Моля, избягвайте подобни имейли и ги изтривайте от входящата си поща, за да сте защитени. Между другото, подобни съобщения могат да съдържат линкове или прикачени файлове, които не трябва да се отварят в никакъв случай, ако искате да избегнете Alpha Crypt или други подобни вируси. След като тази заплаха проникне в компютъра ви, тя предизвиква по-рано споменатите действия. Едва ли може да я пропуснете, защото тя започва да показва предупредително съобщение за плащане на откупа.

Как да премахнем вируса Alpha Crypt?

Ако току що сте открили, че Alpha Crypt е заразил компютъра ви и е блокирал всичките ви файлове, основното, което трябва да направите, е да премахнете зловредните файлове от компютъра си. За да направите това, опитайте с някой от методите, които са дадени по-долу.

Силно препоръчваме да помислите за превенция на такива зарази. За тази цел може да използвате споменатите вече програми. Освен това, не забравяйте да помислите за сигурността на файловете си и резервните копия. Може да използвате външни твърди дискове, компактдискове (CD), DVD дискове или да пазите онлайн резервни копия на Google Drive, Dropbox, Flickr и други онлайн решения. Повече информация за архивирането и резервните копия може да намерите в тази статия: Защо трябва да съхранявам резервни копия (backup) и какви са възможностите за това?

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Вирусът Alpha Crypt
Екранна снимка на Вирусът Alpha Crypt

Упътване за ръчно премахване на Alpha Crypt вируси:

Премахнете Alpha Crypt, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Alpha Crypt

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Alpha Crypt.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Alpha Crypt, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Alpha Crypt. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на Alpha Crypt е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Alpha Crypt и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви. Добре е да се придържате към добрия навик да архивирате файловете си ежедневно или ежеседмично.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Alpha Crypt virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *