Степен на сериозност:  
  (99/100)

Вирусът Bitcoin. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

от Jake Doevan - -   Bitcoin ransomware | Тип: Троянци
12

Най-важните факти за вируса Bitcoin

Bitcoin virus

Вирусът Bitcoin (може също да го срещнете като BitcoinMiner или Bitcoin Mining) е злонамерен троянски кон, който има функция да прониква в компютъра и да го кара да извършва сложни действия. В замяна на това, вирусът генерира биткойни за своя създател.

За тези от вас, които все още не са запознати с термина, ще кажем, че Биткойна е виртуална валута, която вече е достигнала степен на обращение от повече от 13 милиона. Може да купите 1 биткойн за 426 долара като се очаква тази цена скоро да достигне хиляда. Не е изненадващо, че дори някои от най-популярните компании са възприели тази валута.

И все пак тази валута не е създадена от централна парична агенция, а с помощта на компютри, които изпълняват интензивни процесорни и криптографски изчисления, така че никак не е учудващо, че интернет измамниците са започнали да използват вируси за незаконно генериране на биткойни. Някои от най-известните сред тях са CPU Miner и Vnlgp Miner.

За съжаление, едва ли бихте забелязали, че компютърът ви е заразен с Биткойн вирус. Според специалистите, този зловреден софтуер се опитва да се скрие, като работи само когато потребителят не използва компютъра си. И все пак, може да откриете вируса Bitcoin като наблюдавате скоростта на компютъра си. Известно е, че използването на процесора на компютъра значително нараства, когато вирусът е проникнал, затова не пренебрегвайте евентуална промяна. Сканирайте компютъра си със Reimage или Malwarebytes Anti Malware за да проверите системата си и да премахнете вируса от компютъра си.

Рансъмуерът Bitcoin: ново поколение Bitcoin вирус

Рансъмуер вирусът Bitcoin е специфична версия на вируса Bitcoin, която може да проникне в компютъра без позволението на потребителя и след това да криптира всичките му файлове. Тази заплаха е била забелязана след като е криптирала цялата мрежа на медицински център в САЩ.

Също така, тази заплаха може да атакува и обикновени потребители, като ги оставя без файловете им. След като приключи с криптирането на файловете на жертвата, рансъмуер вируса Bitcoin показва предупредително съобщение, в което иска от потребителя да плати откуп в размер на 1,5 Биткойна. Не плащайте откупа, защото накрая може да останете с празни ръце .

Имайте предвид, че си имате работа с измамници, които могат да ви приберат парите и да ви оставят без специалния код, който е необходим за декриптиране на файловете ви. В този случай, трябва да премахнете рансъмуер вируса Bitcoin от компютъра си със Reimage и да се опитате да декриптирате файловете си с някои от следните инструменти: Photorec и R-studio.

Как мога да се заразя с вируса Bitcoin?

Според специалистите по компютърна сигурност вирусът Bitcoin се разпространява най-вече чрез мрежата на Skype, но може да бъде забелязан и в други социални мрежи, така че бъдете много внимателни. Обикновено, вирусът разчита на спам съобщения, които гласят следното „това е любимата ми твоя снимка“ или нещо подобно и съдържат зловреден файл.

Разбира се, вирусът трябва да убеди жертвите си да изтеглят файла на компютрите си. Ако искате да се предпазите от вируса Bitcoin, избягвайте подобни съобщения. След като жертвата свали „снимката“, тя не само пуска злонамерените файлове в компютъра си, но позволява и компютъръът да бъде свързан към командния контролен сървър. След като вече е в компютъра и се е активирал, вирусът Bitcoin превръща заразената машина в генератор за биткойни.

Освен това,може да бъде създаден така че да краде банкова информация, записи на клавишни комбинации или да изтегля още зловреден софтуер на компютъра-жертва. Затова трябва да премахнете вируса Bitcoin колкото се може по-скоро след попадането му в компютъра ви.

Как мога да премахна вируса Bitcoin?

Ако имате подозрения, че компютърът ви е заразен с вируса Bitcoin, добре е да го сканирате с актуализиран антишпионски софтуер като например Reimage или Malwarebytes Anti Malware. Проверете системата незабавно след като сте забелязали промени в скоростта на работа на компютъра, защото това е единственият начин да се отървете от тази заплаха без допълнителни проблеми.

Може да се очаква появата и на други вируси и загуба на чувствителна информация, докато вируса Bitcoin се намира в компютъра ви. Тези програми, също така могат да ви помогнат за премахването на рансъмуер вируса Bitcoin от системата ви. Обаче, понякога вируси от категорията на рансъмуер вирусите могат да блокират антивирусния ви софтуер, за да не позволяват премахването си.

Ако си имате работа с подобен проблем в момента, следвайте инструкциите в даденото по-долу ръководство:

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на Вирусът Bitcoin, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на Вирусът Bitcoin. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Внимание: Необходима е намеса означава, че един или всички ремувъри не са могли да премахнат паразита без ръчна намеса; моля, прочетете инструкциите за ръчно премахване долу.

Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage

Вирусът Bitcoin ръчно премахване:

Спри процесите:
%AppDatabtc.exe

%System%miner.exe

Изтрий стойностите от регистъра:
[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun] btc = "%AppData%btc.exe"

Изтрий файловете:
%AppDatabtc.exe

%System%miner.exe

Упътване за ръчно премахване на Bitcoin вируси:

Премахнете Bitcoin, използвайки Safe Mode with Networking

  • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

    Windows 7 / Vista / XP
    1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
    2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
    3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

    Windows 10 / Windows 8
    1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
    2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
    3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
  • Стъпка 2: Премахнете Bitcoin

    Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Bitcoin.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Bitcoin, използвайки System Restore

  • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

    Windows 7 / Vista / XP
    1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
    2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
    3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

    Windows 10 / Windows 8
    1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
    2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
    3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
  • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
    1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
    2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
    3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Bitcoin. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
    4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
    Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на Bitcoin е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Bitcoin и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus или Malwarebytes Anti Malware

За автора

Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-bitcoin-virus.html

Ръководства за премахване на други езици