Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни Bitcoin вирус (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

от Jake Doevan - - | Тип: Троянци

Най-важните факти за вируса Bitcoin

Bitcoin virus

Вирусът Bitcoin (може също да го срещнете като BitcoinMiner или Bitcoin Mining) е злонамерен троянски кон, който има функция да прониква в компютъра и да го кара да извършва сложни действия. В замяна на това, вирусът генерира биткойни за своя създател.

За тези от вас, които все още не са запознати с термина, ще кажем, че Биткойна е виртуална валута, която вече е достигнала степен на обращение от повече от 13 милиона. Може да купите 1 биткойн за 426 долара като се очаква тази цена скоро да достигне хиляда. Не е изненадващо, че дори някои от най-популярните компании са възприели тази валута.

И все пак тази валута не е създадена от централна парична агенция, а с помощта на компютри, които изпълняват интензивни процесорни и криптографски изчисления, така че никак не е учудващо, че интернет измамниците са започнали да използват вируси за незаконно генериране на биткойни. Някои от най-известните сред тях са CPU Miner и Vnlgp Miner.

За съжаление, едва ли бихте забелязали, че компютърът ви е заразен с Биткойн вирус. Според специалистите, този зловреден софтуер се опитва да се скрие, като работи само когато потребителят не използва компютъра си. И все пак, може да откриете вируса Bitcoin като наблюдавате скоростта на компютъра си. Известно е, че използването на процесора на компютъра значително нараства, когато вирусът е проникнал, затова не пренебрегвайте евентуална промяна. Сканирайте компютъра си със ReimageIntego или Malwarebytes за да проверите системата си и да премахнете вируса от компютъра си.

Bitcoin virus

Рансъмуерът Bitcoin: ново поколение Bitcoin вирус

Рансъмуер вирусът Bitcoin е специфична версия на вируса Bitcoin, която може да проникне в компютъра без позволението на потребителя и след това да криптира всичките му файлове. Тази заплаха е била забелязана след като е криптирала цялата мрежа на медицински център в САЩ.

Също така, тази заплаха може да атакува и обикновени потребители, като ги оставя без файловете им. След като приключи с криптирането на файловете на жертвата, рансъмуер вируса Bitcoin показва предупредително съобщение, в което иска от потребителя да плати откуп в размер на 1,5 Биткойна. Не плащайте откупа, защото накрая може да останете с празни ръце .

Имайте предвид, че си имате работа с измамници, които могат да ви приберат парите и да ви оставят без специалния код, който е необходим за декриптиране на файловете ви. В този случай, трябва да премахнете рансъмуер вируса Bitcoin от компютъра си със ReimageIntego и да се опитате да декриптирате файловете си с някои от следните инструменти: Photorec и R-studio.

Как мога да се заразя с вируса Bitcoin?

Според специалистите по компютърна сигурност вирусът Bitcoin се разпространява най-вече чрез мрежата на Skype, но може да бъде забелязан и в други социални мрежи, така че бъдете много внимателни. Обикновено, вирусът разчита на спам съобщения, които гласят следното “това е любимата ми твоя снимка” или нещо подобно и съдържат зловреден файл.

Разбира се, вирусът трябва да убеди жертвите си да изтеглят файла на компютрите си. Ако искате да се предпазите от вируса Bitcoin, избягвайте подобни съобщения. След като жертвата свали “снимката”, тя не само пуска злонамерените файлове в компютъра си, но позволява и компютъръът да бъде свързан към командния контролен сървър. След като вече е в компютъра и се е активирал, вирусът Bitcoin превръща заразената машина в генератор за биткойни.

Освен това,може да бъде създаден така че да краде банкова информация, записи на клавишни комбинации или да изтегля още зловреден софтуер на компютъра-жертва. Затова трябва да премахнете вируса Bitcoin колкото се може по-скоро след попадането му в компютъра ви.

Как мога да премахна вируса Bitcoin?

Ако имате подозрения, че компютърът ви е заразен с вируса Bitcoin, добре е да го сканирате с актуализиран антишпионски софтуер като например ReimageIntego или Malwarebytes. Проверете системата незабавно след като сте забелязали промени в скоростта на работа на компютъра, защото това е единственият начин да се отървете от тази заплаха без допълнителни проблеми.

Може да се очаква появата и на други вируси и загуба на чувствителна информация, докато вируса Bitcoin се намира в компютъра ви. Тези програми, също така могат да ви помогнат за премахването на рансъмуер вируса Bitcoin от системата ви. Обаче, понякога вируси от категорията на рансъмуер вирусите могат да блокират антивирусния ви софтуер, за да не позволяват премахването си.

Ако си имате работа с подобен проблем в момента, следвайте инструкциите в даденото по-долу ръководство:

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Вирусът Bitcoin
Екранна снимка на Вирусът BitcoinЕкранна снимка на Вирусът BitcoinЕкранна снимка на Вирусът Bitcoin
Екранна снимка на Вирусът Bitcoin

Упътване за ръчно премахване на Bitcoin вируси:

Премахнете Bitcoin, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Bitcoin

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Bitcoin.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Bitcoin, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Bitcoin. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на Bitcoin е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Bitcoin и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-bitcoin-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Bitcoin virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *