Степен на сериозност:  
  (98/100)

Премахни Cryptolocker-v3 вирус

Какво представлява Cryptolocker-v3?

Cryptolocker-v3 е още един злонамерен рансъмуер вирус, който е подобрена версия на Teslacrypt. След като този опасен рансъмуер вирус нахлуе в системата, той започва да кодира личните файлове на потребителя и криптира всички .unity3d, .blob, .wma, .avi, .rar, .DayZProfile, .doc, .odb, .asset, ,forge, .cas, .map, .mcgame, .rgss3a, .big, .wotreplay, .xxx, .m3u, .png, .jpeg, .txt, .crt, .x3f, .ai, .eps, .pdf, .lvl, .sis, .gdb файлове. Преди да ви покаже предупреждение за криптираните файлове, файлът Cryptolocker-v3 причинява забавяне на работата на компютъра, сривове и не ви позволява достъп до всичките ви файлове. Рано или късно, получавате известие, което гласи:

Your files have been safely encrypted on this PC: photos, videos, documents, etc. Click “Show encrypted files” Button to view a complete list of encrypted files and you can personally verify this.

На първо място трябва да имате предвид, че няма нищо безопасно, което да е свързано с вируса Cryptolocker-v3. Той използва RSA-2048 (уникален публичен ключ), за да криптира файловете ви и да ви принуди да платите 1 BTC, което е равно на 350 щатски долара. Независимо колко разочаровани се чувствате, не ви препоръчваме плащането на откупа. Дори и след плащането на исканата сума, файловете не се декриптират правилно и пак не могат да бъдат отворени успешно. Освен това, когато платите за данните си, от вас се иска да разкриете и банкова информация, което може да окуражи онлайн измамниците да откраднат пари директно от банковата ви сметка. Има десетки на брой рансъмуер вируси като Threat Finder, FessLeak, CryptoWall и много други, които се разпространяват в интернет в наши дни. За да осигурите защита на личните си данни, най-добре е да правите резервни копия на всички файлове и да инсталирате актуална версия на надеждна антишпионска програма (например Reimage). Появата на Cryptolocker-v3 трябва да ви бъде един вид урок, който да ви накара да мислите предварително за сигурността на компютъра си.

Cryptolocker-v3 virus

Как може Cryptolocker-v3 да похити компютъра ми?

Не е напълно ясно как Cryptolocker-v3 успява да проникне в компютрите. И все пак, вече е добре известно, че рансъмуер вирусите обикновено се разпространяват чрез спам имейли и фалшиви съобщения. Достатъчно е да отворите заразен имейл, който съдържа инфектиран линк, за да активирате вируса Cryptolocker-v3. След като се инсталира, той създава файлове като %UserProfile%\Start Menu\Programs\Startup\chkntfs.exe, %UserProfile%\Application Data\chkntfs.dat, %Temp%\[1-2 ALPHA-NUMERIC CHARACTERS].tmp и инсталира регистър наречен C:\WINDOWS\system32\Cryptolocker-v3. След като криптира цялата информация на компютъра ви, той изпраща съобщение и настоява да платите откуп. За да избегнете това, препоръчваме ви да стоите далеч от съмнителни уеб страници. Освен това, не трябва да отваряте имейли, които да ви изпратени от непознат подател и които съдържат прикачен файл. Дори да изглежда, че имейлът съдържа важен документ, препоръчваме ви да не го отваряте, освен ако не искате да загубите документите си, снимките си, видео-файловете си и др. важни неща. Също така, трябва да избягвате съмнителни линкове и предупреждения, които се появяват, докато търсите из интернет, тъй като те често съдържат зловредни линкове. Ако личната ви информация вече е била криптирана, то не губете повече време. Следвайте нашето упътване и премахнете вируса Cryptolocker-v3 веднага:

Как да премахна вирусаCryptolocker-v3?

За да избегнете загуба на информация, съветваме ви да правите резервни копия на данните си. Ако използвате USB, CD, DVD или поне онлайн архивиране на данни, няма да имате проблеми да си възвърнете изгубеното съдържание от компютъра след атака на рансъмуер вирус. Ако искате да възстановите файловете си, може да използвате инструменти като R-studio и Photorec. И все пак, ние НЕ ви препоръчваме плащането на откуп, тъй като може да загубите парите си и да разкриете чувствителна информация на киберпрестъпниците. За да премахнете вируса Cryptolocker-v3, препоръчваме ви да следвате тези стъпки.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.
Екранна снимка на Вирусът Cryptolocker-v3
Екранна снимка на Вирусът Cryptolocker-v3

Упътване за ръчно премахване на Cryptolocker-v3 вируси:

Премахнете Cryptolocker-v3, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Cryptolocker-v3

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Cryptolocker-v3.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Cryptolocker-v3, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Cryptolocker-v3. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на Cryptolocker-v3 е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Cryptolocker-v3 и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици