Степен на сериозност:  
  (77/100)

Вирусът KMSPico. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

Как действа вирусът KMSPico?

KMSPico virus

Въпреки че някои потребители са в търсене на линк за безплатно изтегляне на KMSPico, съветваме ви да се откажете. KMSPico е много опасен инструмент, известен като Windows активатор. Той няма никаква връзка с Microsoft и е нелегален инструмент, който може да зарази компютъра ви със злонамерени вируси.

Въпреки че сам по себе си не е зловреден, по-голяма част от уеб страниците, които предлагат линк за неговото изтегляне са ненадеждни и целта им е разпространението на зловреден софтуер. Какво друго може да се очаква от сайтове, предлагащи нелегални програми!?

Както вече споменахме, активаторът KMSPico може да донесе опасни вируси в компютърната ви система, тъй като кибер престъпниците са наясно, че много компютърни потребители искат да получат добър компютърен софтуер безплатно. Това, разбира се, не е похвално, но все пак целта на кибер престъпниците е да се възползват от тези, които искат да получат платен софтуер безплатно.

Ето защо, те заразяват най-търсените компютърни програми с опасни компоненти, като троянски коне или червеи или не чак толкова опасни като адуер. Забелязва се, че вирусът KMSPico често рекламира адуерни програми и затова някои изследователи го наричат адуера KMSPico. И все пак, това не е правилната категоризация за него. 

Бихме искали да ви окуражим да НЕ изтегляте и използвате подобни нелегални инструменти. Със сигурност това НЕ е безопасен инструмент. Също така, няма как да знаете какви допълнителни свойства притежава. Ако искате да използвате пълна, сигурна и легална версия на Windows, трябва да си купите официален лицензионен ключ от Microsoft.

Друг подозрителен факт при KMSPico е, че иска да деактивира всички защитни програми на компютъра. Очевидно, това е знак, че програмата може да бъде потенциална опасност за сигурността. Ако вече сте инсталирали тази незаконна програма, препоръчваме ви да сканирате компютъра си с антишпионски софтуер като Reimage, за да видите дали заедно с файла KMSPico zip не сте инсталирали и някоя зловредна програма. Те са способни да събират чувствителна информация за вас в продължение на дълго време или да “ударят” внезапно, изтегляйки зловреден софтуер на компютъра ви.

Как зловредния софтуер KMSPico може да вкара други програми в компютъра ви?

Както вече споменахме, кракът за KMSPico се предполага, че сам по себе си е безопасен. И все пак, доста потребители се оплакват, че KMSPico не работи или че са се сблъскали с други съмнителни явления след неговото инсталиране. Много е лесно да се обясни този феномен.

Проблемът е, че създателите на зловредни или потенциално нежелани програми използват техниката на софтуерно групиране (бандлинг/bundling), която им помага да разпространяват съмнителните си продукти заедно с друг безплатен софтуер.

В този случай, инсталацията на KMSPico може да ви навлече и други програми, които да изтеглите и инсталирате заедно с KMSPico. ВНИМАВАЙТЕ, защото тези допълнителни компоненти могат да се окажат зловредни и да нанесат щети на компютърната ви система. Няма нужда да казваме, че надеждността на програми, предлагани от нелегален софтуер е силно съмнителна. 

Ръководство за премахване на KMSPico

Вирусът KMSPico е много ненадежден; дори да го премахнете ръчно, няма как да знаете дали заедно с него не сте инсталирали и малуер. Затова ви препоръчваме да сканирате компютъра си с надежден антишпионски инструмент като Reimage и да премахнете всички критични програми и файлове автоматично. Това е най-лесният и бърз начин да почистите компютъра си от заплахи и потенциално нежелани програми. В случай, че искате само да премахнете KMSPico, изтрийте следните файлове и папки от компютъра си:

 • AutoPico.exe
 • Service_KMS.exe
 • unins000.exe
 • KMSELDI.exe
 • UninsHs.exe
 • tap-windows-9.21.0.exe

Други файлове и папки, които да премахнете:

Изтрийте AutoPixo.exe, installAll.cmd, Access_KMS_Client.OOB.xrm-ms и Access_KMS_Client.PL.xrm-ms и други останали файлове от папката на KMSPico в C:\Program Files. Също така, отидете в Старт меню>Програми (Start Menu > Programs) и изтрийте папката на KMSPico и от тук..

Освен това, препоръчваме внимателно да инспектирате регистрите на Windows и да премахнете всички записи свързани с тази програма. Тази задача е доста предизвикателна и не ви препоръчваме да правите каквито и да било настройки в регистрите на Windows, ако не сте опитен компютърен потребител. В противен случай може да изтриете важни файлове и да повредите други програми.  

Можете да премахнете KMSPico автоматично с помощта на някоя от следните програми: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Препоръчваме тези приложения, защото лесно могат да изтрият потенциално нежелани програми и вируси с всичките файлове и регистри, свързани с тях.

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на Вирусът KMSPico, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на Вирусът KMSPico. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.
Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage
Екранна снимка на Вирусът KMSPico
Екранна снимка на Вирусът KMSPico

Упътване за ръчно премахване на KMSPico вируси:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на KMSPico от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте KMSPico и свързани програми
  Тук потърсете KMSPico или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на KMSPico от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за KMSPico или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на KMSPico от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за KMSPico и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на KMSPico. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахнете вируса KMSPico от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, KMSPico трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на KMSPico от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете KMSPico и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на KMSPico. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на KMSPico от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете KMSPico и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на KMSPico. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Премахване на KMSPico от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за KMSPico или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на KMSPico. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

За автора

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-kmspico-virus.html

Ръководства за премахване на други езици