Степен на сериозност:  
  (77/100)

Вирусът KMSPico. Как да премахнем? (Ръководство за деинсталиране)

Как действа вирусът KMSPico?

KMSPico virus

Въпреки че някои потребители са в търсене на линк за безплатно изтегляне на KMSPico, съветваме ви да се откажете. KMSPico е много опасен инструмент, известен като Windows активатор. Той няма никаква връзка с Microsoft и е нелегален инструмент, който може да зарази компютъра ви със злонамерени вируси.

Въпреки че сам по себе си не е зловреден, по-голяма част от уеб страниците, които предлагат линк за неговото изтегляне са ненадеждни и целта им е разпространението на зловреден софтуер. Какво друго може да се очаква от сайтове, предлагащи нелегални програми!?

Както вече споменахме, активаторът KMSPico може да донесе опасни вируси в компютърната ви система, тъй като кибер престъпниците са наясно, че много компютърни потребители искат да получат добър компютърен софтуер безплатно. Това, разбира се, не е похвално, но все пак целта на кибер престъпниците е да се възползват от тези, които искат да получат платен софтуер безплатно.

Ето защо, те заразяват най-търсените компютърни програми с опасни компоненти, като троянски коне или червеи или не чак толкова опасни като адуер. Забелязва се, че вирусът KMSPico често рекламира адуерни програми и затова някои изследователи го наричат адуера KMSPico. И все пак, това не е правилната категоризация за него. 

KMSPico virus

Бихме искали да ви окуражим да НЕ изтегляте и използвате подобни нелегални инструменти. Със сигурност това НЕ е безопасен инструмент. Също така, няма как да знаете какви допълнителни свойства притежава. Ако искате да използвате пълна, сигурна и легална версия на Windows, трябва да си купите официален лицензионен ключ от Microsoft.

Друг подозрителен факт при KMSPico е, че иска да деактивира всички защитни програми на компютъра. Очевидно, това е знак, че програмата може да бъде потенциална опасност за сигурността. Ако вече сте инсталирали тази незаконна програма, препоръчваме ви да сканирате компютъра си с антишпионски софтуер като Reimage, за да видите дали заедно с файла KMSPico zip не сте инсталирали и някоя зловредна програма. Те са способни да събират чувствителна информация за вас в продължение на дълго време или да “ударят” внезапно, изтегляйки зловреден софтуер на компютъра ви.

Как зловредния софтуер KMSPico може да вкара други програми в компютъра ви?

Както вече споменахме, кракът за KMSPico се предполага, че сам по себе си е безопасен. И все пак, доста потребители се оплакват, че KMSPico не работи или че са се сблъскали с други съмнителни явления след неговото инсталиране. Много е лесно да се обясни този феномен.

Проблемът е, че създателите на зловредни или потенциално нежелани програми използват техниката на софтуерно групиране (бандлинг/bundling), която им помага да разпространяват съмнителните си продукти заедно с друг безплатен софтуер.

В този случай, инсталацията на KMSPico може да ви навлече и други програми, които да изтеглите и инсталирате заедно с KMSPico. ВНИМАВАЙТЕ, защото тези допълнителни компоненти могат да се окажат зловредни и да нанесат щети на компютърната ви система. Няма нужда да казваме, че надеждността на програми, предлагани от нелегален софтуер е силно съмнителна. 

Ръководство за премахване на KMSPico

Вирусът KMSPico е много ненадежден; дори да го премахнете ръчно, няма как да знаете дали заедно с него не сте инсталирали и малуер. Затова ви препоръчваме да сканирате компютъра си с надежден антишпионски инструмент като Reimage и да премахнете всички критични програми и файлове автоматично. Това е най-лесният и бърз начин да почистите компютъра си от заплахи и потенциално нежелани програми. В случай, че искате само да премахнете KMSPico, изтрийте следните файлове и папки от компютъра си:

 • AutoPico.exe
 • Service_KMS.exe
 • unins000.exe
 • KMSELDI.exe
 • UninsHs.exe
 • tap-windows-9.21.0.exe

Други файлове и папки, които да премахнете:

Изтрийте AutoPixo.exe, installAll.cmd, Access_KMS_Client.OOB.xrm-ms и Access_KMS_Client.PL.xrm-ms и други останали файлове от папката на KMSPico в C:\Program Files. Също така, отидете в Старт меню>Програми (Start Menu > Programs) и изтрийте папката на KMSPico и от тук..

Освен това, препоръчваме внимателно да инспектирате регистрите на Windows и да премахнете всички записи свързани с тази програма. Тази задача е доста предизвикателна и не ви препоръчваме да правите каквито и да било настройки в регистрите на Windows, ако не сте опитен компютърен потребител. В противен случай може да изтриете важни файлове и да повредите други програми.  

Можете да премахнете KMSPico автоматично с помощта на някоя от следните програми: Reimage, Malwarebytes Malwarebytes. Препоръчваме тези приложения, защото лесно могат да изтрият потенциално нежелани програми и вируси с всичките файлове и регистри, свързани с тях.

Възможно е да сме свързани с продукт, който препоръчваме на този сайт. Пълно оповестяване в нашето „Споразумение за ползване“ Чрез свалянето на всякакъв предоставен софтуер против спайуер за премахването на Вирусът KMSPico, Вие се съгласявате с нашата декларация за поверителност и споразумение за ползване.
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с OS X
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не успеете да премахнете дадена инфекция с Reimage, изпратете запитване на екипа ни по поддръжка и дайте подробна информация за проблема.
Reimage е препоръчан за изтриването на Вирусът KMSPico. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.
Повече информация за тази програма можете да намерите в Reimage отзив.
Медийни споменавания за Reimage
Допълнителен софтуер
Malwarebytes
Допълнителен софтуер
Malwarebytes
Екранна снимка на Вирусът KMSPico
Екранна снимка на Вирусът KMSPico

Упътване за ръчно премахване на KMSPico вируси:

Премахване на KMSPico от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте KMSPico и свързани програми
  Тук потърсете KMSPico или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

За автора

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-kmspico-virus.html

Ръководства за премахване на други езици