Степен на сериозност:  
  (97/100)

Премахни .micro вирус (Безплатни инструкции)

Мисля, че съм инфектиран с вируса .micro file extension. Така ли е?

Ако не можете да отворите файловете си и виждате, че има файлово разширение .micro към тях, Вие СТЕ инфектиран с рансъмуера .micro file extension, който е много подобен на Teslacrypt. Тази кибер заплаха активно се разпространява чрен имейл приставки, които уж се опитват да дадат на жертвата си възможност за някакво намаление. Ако обичате да получавате подобни имейли, трябва да сте внимателни с тях, защото свалянето на зловредни приставки може да доведе до сериозни проблеми. Какви са те? Най-важните от тях са загуба на важни файлове, включително снимки, бизнес документи, музика и подобни данни. Вярваме, че не бихте искали да загубите подобни данни, затова внимателно прочетете тази публикация и направете всички важни стъпки, за да предотвратите появата на този или друг рансъмуер на компютъра си.

Веднага щом вирусът .micro file extension влезе в системата, той пуска сканиране, за да види какви файлове съдържа компютъра. Като резултат блокира всички файлове със следните файлови разширения и добавя .micro разширение към тях: docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .html, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3. За криптиране на файловете използва AES 256-битов алгоритъм за криптиране, чийто код трудно може да бъде разбит без помощта на специален софтуер. Обикновено хората не могат да отворят тези файлове и да ги използват. Когато се опитат да го направят, те получават бележка от рансъмуера .micro, където се изисква плащането на биткоини в замяна на специалния ключ, необходим за декриптирането на файловете. Ако се опитате да купите биткойн днес, ще видите, че струва повече от 400 долара. Въпреки това независимо колко изкушаващ звучи този откуп, никога не бива да плащате, защото повечето потребители не са получили необходимия за декриптиране код. Ако току що сте открили вируса .micro на компютъра си, трябва да го откачите от Интернет и да предотвратите последваща загуба на файлове. Също така се уверете, че сте пуснали цялостно сканиране с ReimageIntego и премахнете зловредни файлове от компютъра си. Сега трябва да използвате бекъп, за да възстановите файловете си. Ако нямате такъв, може да опитате да възстановите файловете си с един от тези инструменти: Photorec, R-studio.

The picture showing .micro file extension virus

Как мога да се защитя от вируса .micro?

Известно е, че рансъмуерът .micro може да се внедрява в компютрите като полезна имейл приставка. Обикновено подобни имейли се опитват да убедят жертвите си, че са собственост на надеждни компании, опитвайки се да предоставят огромни намаления и подобни сделки. Разбира се, всички тези имейли имат едно „но“. Понякога се разпространяват, за да крадат личната информация на потребителите, понякога се използват за разпространение на рансъмуер като този. Какво да направите, за да се защитите? Разбира се, ТРЯБВА да инсталирате надежден анти-спайуер и да го обновявате редовно. След това се уверете, че винаги проверявате добре имейли от непознати. Трябва да проверявате изпращача, да прочитате съдържанието на имейла и внимателно да прегледате приставките. Ако видите подозрителен детайл веднага изтрийте имейла. Също така се пазете от фалшиви реклами, предлагащи ъпдейти за програмите ви, като например Java или Flash Player. В повечето случаи това също се използва за разпространението на малуер. За да обобщим, не е трудно да избегнем вируса .micro. Само трябва да сме отговорни потребители, които винаги мислят с две крачки напред.

Премахване на вируса .micro file extension:

Ако компютърът Ви е инфектиран с вируса .micro file extension и не можете да отворите файловете си, трябва да сте притеснени, защото си имате работа с много опасна кибер инфекция. НЕ препоръчваме да държите тази заплаха на компютъра си, защото може да се опита да криптира файловете Ви в бъдеще. За да сте в безопасност, се уверете, че сте спрели интернет връзката си възможно най-скоро. Също така трябва да пуснете системно сканиране с надежден анти-спайуер, за да премахнете зловредните файлове от компютъра си. След като сте почистили системата си, опитайте да отблокирате файловете си. Както вече споменахме, ако нямате бекъп, може да останете без файлове.

Подробно упътване за премахване на .micro file extension virus можете да намерите тук:

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на .micro вируси:

Премахнете .micro, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете .micro

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на .micro.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете .micro, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с .micro. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на .micro е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от .micro и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-micro-file-extension-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за .micro file extension virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *