Степен на сериозност:  
  (84/100)

Премахни oron@india.com вирус (Подобрено упътване) - Включва инструкции за възстановяване

от Лусия Дейнс - - | Тип: Рансъмуер

Какво трябва да знаете, ако файловете ви са криптирани от рансъмуер вируса oron@india.com

Вирусът oron@india.com е поредният рансъмуер, който създателите на Dharma добавиха към своето семейство. Както и останалите Dharma вируси, той е създаден като инструмент за изнудване, който криптира файловете на жертвите и иска откуп в замяна на декриптиращ ключ, необходим за възстановяването на информацията. Групата на рансъмуер вирусите Dharma много прилича на зловредния Crysis, защото винаги означава криптираните файлове по определен начин. Рансъмуерът oron@india.com добавя файлово разширение .[oron@india.com].dharma към криптираните файлове; според нас авторът на рансъмуера иска да акцентира върху имейл адреса, за да е сигурен, че жертвата ще го забележи. Малуерът Dharma е известен като опасен вирус, но все пак като говорим за вирусите @india.com, може да очакваме странни неща. Последните събития ни карат да мислим за TeslaCrypt и Crysis, при които изтекоха тайните декриптиращи ключове (най-вероятно от хора свързани с разработването на рансъмуера). Сега са пуснати декриптиращи ключове за рансъмуера Dharma, а и декриптиращият инструмент на Kaspersky има нова актуализация. Силно ви препоръчваме да премахнете малуера oron@india.com от компютъра си като използвате инструменти за премахване на зловреден софтуер (Reimage Reimage Cleaner Intego или Malwarebytes работят добре) и да опитате декриптиращия инструмент. Много е вероятно да успеете да възстановите файловете си безплатно.

вирусът oron@india.comЕто така изглеждат файловете след като бъдат криптирани от рансъмуера oron@india.com. Вирусът oron@india.com се смята за поредната версия на рансъмуера Dharma, затова и файловете получават файлово разширение .dharma

Създателите на вируса oron@india.com искат от жертвата да плати откуп, като казват, че това е единственият начин да възстановят криптираната си информация. И все пак, според нас това не е напълно вярно, а този вирус има и няколко бъга. Наскоро посетител сподели коментар на страницата на 2-Spyware, в който казва, че е успял да извлече криптираните .zip файлове със 7-Zip, въпреки че имали файлови разширения .[oron@india.com].dharma. Преди да опитате този метод за възстановяване на информацията, опитайте с по-горе споменатия декриптиращ инструмент. Но преди това се заемете с премахването на вируса oron@india.com.

Как съм се заразил с рансъмуера Dharma?

Компютърните потребители често инсталират зловреден софтуер на компютрите си сами. Хакерите използват атаки на базата на социалното инженерство, за да убедят нищо неподозиращите жертви да отворят зловредните прикачени файлове към имейлите, да инсталират ненужни обновления и да изпълнят командите им без дори да се замислят. И все пак, в повечето случаи, хакерите използват уменията си за кодиране и разпространяват рансъмуера с помощта на експлоатационни инструменти, компрометирани рекламни мрежи и други методи за разпространение на зловреден софтуер. Възможно е да избегнете зловредните имейли, но е по-трудно да направите това с експлоатационните инструменти. За да защитите компютъра си, добре е да използвате програми против зловреден софтуер, да архивирате данните си и да се въздържате да кликвате върху всяка привлекателна реклама или линк, която видите онлайн.  

Начини за премахване на рансъмуера oron@india.com

Ако файловете ви са били криптирани, следвайте дадените по-долу инструкции за премахване на oron@india.com. Ще трябва да изтриете вирусните файлове автоматично – силно ви препоръчваме да оставите тази задача на автоматична програма за зловреден софтуер, защото е опасно да премахвате рансъмуер вируси ръчно. Тези вируси обикновено скриват файловете си, променят ключовете на регистрите, правят и други модификации в системата и може да се окаже трудно да проследите всички тях, за да премахнете вируса oron@india.com  и да компенсирате щетите, които е нанесъл на компютъра ви.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на oron@india.com вируси:

Премахнете oron@india.com, използвайки Safe Mode with Networking

Премахнете рансъмуера oron@india.com като следвате тези инструкции.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете oron@india.com

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на oron@india.com.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете oron@india.com, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с oron@india.com. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на oron@india.com е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете oron@india.com от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Има няколко възможности за възстановяване на файловете.

1. Да платите огромен откуп на кибер престъпниците (НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО!);

2. Да премахнете вируса и да използвате декриптиращ инструмент (може да проработи, а може и не, но ОПРЕДЕЛЕНО си струва да опитате);

3. Да използвате резервно копие за да възстановите файловете си;

4. Да използвате алтернативни методи за възстановяване на информацията.

Ако файловете ви са криптирани от oron@india.com, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Възстановете файловете си като използвате Rakhni decrypter

След като част от декриптиращите ключове на Dharma изтекоха в онлайн пространството, Kaspersky обновиха своя декриптиращ инструмент Rakhni. Може да изтеглите Dharma decrypter от тук.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от oron@india.com и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви. Добре е да се придържате към добрия навик да архивирате файловете си ежедневно или ежеседмично.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-oronindia-com-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за oron@india.com ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *