Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни Amagnus@india.com вирус (Просто упътване за премахване)

от Лусия Дейнс - - | Тип: Рансъмуер

Новият вариант на рансъмуер вируса Dharma – Amagnus@india.com бързо набира скорост

Вирусът Amagnus@india.com е вариант на Dharma рансъмуера, който е подобрена версия на вируса Crysis. Тъй като изтече информация за специалните шифри (master keys) на Crysis и жертвите получиха възможност да го декриптират файловете с файлово разширение .xtbl file extension безплатно, авторите на малуера сa ядосани и бързо започват разработването на нови и подобрени варианти на рансъмуера. Рансъмуерът Amagnus@india.com и неговите клонинги вирусът stopper@india.com или pay4help@india.com, заключват файловете със сложен криптиращ алгоритъм и добавят специфично файлово разширение към тях. В този случай се добавя файлово разширение [Amagnus@india.com].wallet или [Amagnus@india.com].dharma към всеки кодиран файл. След като направи файловете на жертвата недостъпни, вирусът подготвя съобщение, което съхранява като документ How to decrypt your files.txt или ReadMe.txt и го запазва на компютъра на жертвата. Същото съобщение за откуп се крие във всяка папка, която съдържа криптирана информация. Съобщението за откуп, също както и тапета на работния плот, който вирусът задава на компрометирания компютър, предоставя кратка информация за инфекцията, като заявява, че плащането на откуп е единственият начин за възстановяване на данните. За съжаление, ако не разполагате с резервни копия, това твърдение може да се окаже наистина вярно. Ако нямате резервни копия, предлагаме ви да опитате възможностите за възстановяване на файлове, които сме ви представили, но имайте предвид, че те може и да не ви помогнат. Освен това, не забравяйте да премахнете малуера Amagnus@india.com, като използвате подходящи инструменти срещу зловреден софтуер. Нашият екип препоръчва Reimage, но може да използвате и алтернативни варианти като SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

  Malicious Dharma variant dubbed Amagnus@india.com virus

Ако възстановяването на файловете ви е изключително важно, добре е да помислите за няколко неща преди да извадите кредитните си карти. Не вярвайте на обещанията на престъпниците, че ще ви предоставят декриптиращ инструмент след като платите откупа – в някои случаи, престъпниците “забравят”, пренебрегват и никога не се свързват отново с жертвите, които са платили откупа. Затова, преценете добре риска да изгубите както файловете си, така и парите си. 

Как се разпространяват рансъмуер вирусите?

Малуерът Amagnus@india.com, както и останалите вируси от семейството на Dharma, се разпространява основно чрез имейли, затова трябва да внимавате, когато проверявате електронната си поща. Внимавайте за легитимно изглеждащи фишинг писма, които пренасят зловреден заряд под формата на безопасно изглеждащ файл. В наши дни, хакерите успяват да прикрият вирусите, като въвеждат зловреден скрипт във файлове като документи, PDF файлове или дори снимки. Така че, ако внезапно получите имейл от непозната компания, която любезно ви моли да разгледате съдържанието на прикачения файл, не се вслушвайте в тези напътствия. Имайте предвид, че престъпниците също така обичат да се преструват, че работят за Paypal и имат правото да уведомяват потребителите за “получени плащания”, затова не отваряйте насляпо линкове или прикачени файлове, съдържащи се в такива имейли. Спомнете си първо дали очаквате подобно плащане. Следвайте здравия си разум и не се оставяйте на измамниците да ви заблудят с подобни евтини номера. Някои разпространители на зловреден софтуер използват съвременни техники на разпространение, например фалшиви реклами или експлоатационни инструменти и в случай, че жертвата се сблъска с някоя от тези заплахи, антишпионският инструмент може да бъде единственото нещо, което да защити системата ви, тъй като по-неопитните потребители едва ли ще успеят да различат зловредните реклами или пренасочванията към злонамерени уеб страници преди да е станало твърде късно.  

Как да премахнем вируса Amagnus@india.com?

Не оставяйте вируса Amagnus@india.com да се “разхожда” свободно в компютъра ви. Премахнете този опасен вирус с подходящ инструмент, вместо да се борите с него сами. За да премахнете рансъмуера Amagnus@india.com трябва да стартирате компютъра си с помощта на инструкциите и след това да стартирате анти-малуер програма, която да сканира цялата система. Ако не разполагате с такъв софтуер, може да го изтеглите и инсталирате, докато компютърът ви е в Безопасен режим с мрежа (Safe Mode with Networking). След като приключите с премахването на Amagnus@india.com, опитайте някоя от долните техники за възстановяване на информацията.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Упътване за ръчно премахване на Amagnus@india.com вируси:

Премахнете Amagnus@india.com, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Amagnus@india.com

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Amagnus@india.com.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Amagnus@india.com, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Amagnus@india.com. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на Amagnus@india.com е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Amagnus@india.com от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Съветваме жертвите на рансъмуер вируса Amagnus@india.com да не плащат откупа, освен ако цената на загубената информация не е по-голяма от сумата на откупа. 

Ако файловете ви са криптирани от Amagnus@india.com, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Използвайте Data Recovery Pro:

Следвайте инструкциите, за да изпробвате този инструмент за възстановяване на данни.

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Amagnus@india.com;
 • Възстановете ги.

Опитайте с функцията По-стари версии на Windows (Windows Previous Versions)

Тази функция може да ви помогне да възстановите криптираните файлове. Затова, задължително проверете дали разполагате с нея на компютъра си!

 • Открийте криптирания файл, който искате да възстановите и кликнете с десния бутон на мишката върху него;
 • Изберете “Properties” и отидете на бутона “Previous versions”;
 • Тук проверете всички налични копия на файла “Folder versions”. Изберете версията, която искате да възстановите и кликнете върху “Restore”?

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Amagnus@india.com и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-amagnusindia-com-ransomware-virus.html

Ръководства за премахване на други езици