Степен на сериозност:  
  (96/100)

Премахни Poweliks вирус (Инструкции за премахване) - Sep 2017 актуализация

от Лусия Дейнс - - | Тип: Троянци

Вирусът Poweliks е инфекция без файлове, която е труда за премахване

Вирусът Poweliks

Вирусът Powerliks (известен и като Trojan.Poweliks, Trojan.Poweliks!gm и др.) е опасен троянски кон. За разлика от обичайните вируси, той не създава реален файл в операционната система, за да може да работи. Вместо това, инжектира зловреден код в легитимен процес на Windows, който вече работи и по този начин избягва да бъде открит.

В момента на подготовка на статията, инфекцията може да засяга единствено тези устройства, които работят с операционна система Windows. Но все пак вирусите се обновяват ежедневно, така че няма гаранция, че в близко бъдеще няма да премине и към други операционни системи. Както и при всеки друг троянски кон, силно препоръчваме да избягвате подобни заплахи като Trojan.Powerliks, тъй като могат да бъдат използвани за дълъг списък зловредни дейности.

В повечето случаи вирусът Powerliks се използва за заразяване на компютърната система със съответния зловреден софтуер. Освен това, може да го стартира, да изтегля актуализации и да извършва други опасни действия, които се получават от дистанционен нападател.

Обикновено Powerliks Trojan изпълнява измами с кликвания. Непрекъснато се свързва с различни домейни и зарежда реклами от тях. Зловредният вирус си взаимодейства с тези реклами без знанието на потребителя и по този начин печели пари за своите създатели като използва мощностите и интернет връзката на компютъра на жертвата. 

Най-очевидният знак, който показва, че Poweliks вече се крие на компютъра ви, е появата на записите DLLHOST.exe, dllhst3g.exe, dllhost.exe *32, dllhst3g.exe *32 и други подобни в Мениджъра на задачите (Task Manager).

Най-вероятно вече сте забелязали, че зловредният вирус се опитва да прикрие присъствието си като поразява легитимни процеси и ги кара да извършват зловредни дейности. Това позволява на зловредния софтуер да не бъде разкрит и премахнат, дори и при проверка със софтуер за сигурност. И все пак специалистите от DieViren.de твърдят, че ако използвате програма против зловреден софтуер, която е актуализирана, не би трябвало да имате проблеми с премахването на Poweliks.

Освен това, може да забележите, че компютърът ви работи по-бавно от обикновено, програмите отнемат повече време, когато се опитвате да ги стартирате, някои части от легитимни уеб страници са недостъпни и др. Ако подобни проблеми вече ви притесняват, добре е да направите пълно системно сканиране с Reimage Reimage Cleaner или друг надежден антишпионски софтуер и да премахнете вируса Poweliks незабавно.

Троянският кон Poweliks
Вирусът Poweliks е Троянски кон за клик-измами, който освен това се счита и за безфайлова инфекция. Той засяга легитимни процеси на Windows без да оставя реални файлове в компрометираната система.

Начини за проникване в целевата система

Според различни специалисти по компютърна сигурност, тази заплаха се разпространява най-вече с помощта на Trojan.Mdropper. Този Троянски кон може да бъде изтеглен от нелегални уеб страници, които обикновено се използват за разпространение на различни вируси. Също така, тази кибер инфекция може да се опита да проникне в компютъра ви чрез спам, подвеждащи известия и други подобни начини на дистрибуция, така че ви съветваме да избягвате имейли, които ви съобщават за неочаквани награди и печалби. 

Освне тоа, винаги избягвайте реклами, които ви предлагат да обновите вашия Flash Player, FLV Player и други подобни програми. За тази цел е добре да използвате само официалните уеб страници на програмите. И най-накрая, за да сте в безопасност, трябва винаги да поддържате компютъра си защитен. 

Това означава, че освен антивирусна програма, добре е да имате инсталиран и надежден антишпионски софтуер на компютъра си и да го актуализирате редовно. Това ще ви помогне да избегнете пробиви в сигурността и ще ви предпази от проникване на подобни заплахи. 

Премахнете вируса Powerliks и оправете бъркотията, която е създал в компютъра ви

Този Троянски кон все още е активен и днес, така че ако искате да премахнете вируса Poweliks 2017, обмислете инсталирането на актуализиран антишпионски софтуер. Ако искате да сте сигурни, че компютърът ви е в безопасност, трябва да направите пълно системно сканиране с някоя от тези програми: Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Уверете се, че използвате обновени версии за да премахнете всички съмнителни файлове от компютъра си.

Не ви съветваме да се опитвате да премахвате Poweliks ръчно, тъй като това изисква определени компютърни умения. Описаният Троянски кон се счита за безфайлова инфекция, което означава, че не е достатъчно да изтриете някои файлове от системата, за да се отървете от него. За да поправите напълно нанесените от този зловреден софтуер щети, използвайте програми за автоматично премахване.

 

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage Cleaner Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Reimage Cleaner, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Reimage Cleaner е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Free scanner allows you to check your system for damaged and corrupted files. If you need to fix them, you may need to purchase the licensed version of Reimage Reimage Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Poweliks вируси:

Премахнете Poweliks, използвайки Safe Mode with Networking

За успешното премахване на Poweliks, използвайте предоставените инструкции за да рестартирате компютъра си в правилния режим за премахване на зловреден софтуер.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Poweliks

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Poweliks.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Poweliks, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Poweliks. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner и се уверете, че премахването на Poweliks е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Poweliks и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-poweliks-virus.html

Ръководства за премахване на други езици