Степен на сериозност:  
  (100/100)

Премахни TeslaCrypt вирус (Упътване за премахване на вирус)

Защо да избягваме TeslaCrypt?

TeslaCrypt е измамна програма, която може да бъде категоризирана и като рансъмуер. Според последните данни, няма никаква вероятност този вирус да спре да атакува компютърните потребители. Всъщност, известно е, че вече е започнал да атакува малки бизнес предприятия и онлайн компании. Той вече е увеличил разпространението си от 200 до почти 2000 заразени компютърни системи на ден, така че трябва да сте много внимателни, когато сърфирате в Интернет. Също така, уверете се, че разполагате с надежден антишпионски софтуер инсталиран на компютъра ви и го поддържайте винаги актуален за да се предпазите от рансъмуер вируса TeslaCrypt.

Подобно на своите предшественици Cryptowall, Cryptolocker, Simplelocker и Threat Finder, TeslaCrypt се промъква в системата с помощта на спам. След като вкара файловете си в целевия компютър, той проверява за чувствителна информация като специфични файлове, бизнес документи, видео файлове, снимки и друга подобна информация. Имайте предвид, че Tesla Crypt може да се опита да криптира дори игрите ви и свързаните с тях файлове. Известно е, че вече има засегнати компютърни потребители, които играят World of Tanks, World of Warcraft, StarCraft, MineCraft, Dragon Age, RPG Maker и Steam. Известно е, че за да попречи на потребителите да използват файловете си, този рансъмувер вирус използва силен алгоритъм, известен като AES криптиране. В резултат на това, всички файлови разширения на засегнатите файлове се променят на .vvv, .ccc и подобни разширения.

За да уведоми жертвата, че е засегната от рансъмуер вируса TeslaCrypt създава файл с име howto_recover_file.txt. Ако компютърът ви е заразен, ще може да намерите този файл на работния си плот. Обикновено съобщението гласи, че потребителят трябва да плати сума от $500 или дори $1000 в замяна на декриптиращ ключ, който е необходим за отключване на информацията. Това плащане трябва да бъде извършено чрез карта PayPal My Cash, използвайки TOR браузър. По този начин създателите на вируса Tesla Crypt, които са все още неизвестни на правителствените власти, се опитват да се скрият. Жертвите може да платят откуп чрез Биткойни и PayPal. И все пак, за потребителите на тези системи за разплащане, сумата на откупа се увеличава двойно.

Warning messages that are caused by TeslaCrypt ransomware

Как този вирус заразява компютри?

Според последните данни, може да се заразите с вируса TeslaCrypt чрез подвеждащи имейл съобщения, които съдържат прикачен файл с име invoice_2h04qd.js. Тези имейли съобщават, че сте били одобрени за специални цени, както се поискали. Предметът на имейла гласи ‘На вашето внимание/Required your attention’. Моля, НЕ отваряйте подобни съобщения и НЕ изтегляйте прикачения файл на компютъра си. Независимо от това колко примамливо ви изглежда, основната цел е да бъде заразен компютъра ви с TeslaCrypt. Разбира се, няма гаранция, че няма да се натъкнете на друга кампания за разпространение на рансъмуер вируса. Затова винаги проверявайте подателя и ако не ви е познат, изтривайте подобни имейли от входящата си поща.

Версии на TeslaCrypt:

TeslaCrypt 2.0 е опасно рансъмуер приложение, което може да криптира файлове на заразената компютърна система. Това се прави с помощта на ECHD алгоритъм ,който създава различен шперц (master key) на инфектираните компютри. Всички файлови разширения на файловете криптирани от TeslaCrypt 2.0 се сменят на .VVV. Текстът на предупредителното съобщение е същият като този, който се използва от вируса CryptoWall, като гласи, че жертвата трябва да плати 500 щатски долара или евро за декриптиране на заключените файлове. За съжаление, няма гаранция, че това ще ви помогне да възстановите засегнатите файлове. По-добре ще бъде да премахнете TeslaCrypt 2.0 и да възстановите засегнатите файлове с помощта на резервни копия.

Вирусът с файлово разширение .vvv е зловреден софтуер, който е много подобен на TeslaCrypt и TeslaCrypt 2.0. След като зарази системата и криптира използваните файлове, той променя файловите им разширения на .vvv и оставя HOW_RECOVER.HTML, HELP_RESTORE.HTML, HOW_RECOVER.TXT или HELP_RESTORE.TXT документ на работния плот. Според този документ, жертвата трябва да плати откуп, за да получи възможността да използва файловете си отново. Моля, НЕ плащайте, защото може просто да изгубите парите си.

Вирусът с файлово разширение .ccc е известен като много опасно приложение, което се опитва да попречи на жертвата да отвори файловете си. Това става като ги криптира с модерна технология за криптиране. В резултат на това, всички файлови разширения на важни файлове се променят на .ccc. Ако не може да отворите файловете си и виждате такива файлови разширения, има голяма вероятност компютърът ви да е инфектиран с рансъмуер вирус с файлово разширение .ccc. В този случай трябва да премахнете инфектираните файлове, за да избегнете по-нататъшна загуба на файлове.

Как да премахнем вируса Tesla Crypt?

Ако виждате това предупредително съобщение, когато се опитвате да отворите фйловете си, значи компютърът ви е инфектиран:

Вашите файлове бяха безопасно криптирани на този компютър: снимки, видео файлове, документи и др. Натиснете “Покажи криптираните файлове”, за видите пълен списък с криптираните файлове и лично да проверите това.
Криптирането е направено с помощта на уникален обществен ключ RSA-2048, генериран за този компютър. За да декриптирате файловете, вие имате нужда от частен ключ.
Единственото копие на частния ключ, което ще ви позволи да декриптирате файловете, е разположено на таен сървър в интернет; сървърът ще унищожи ключа след периода определен в този прозорец.
След като това стане, никой няма да може да възстанови файловете…
По време на проучването, методът на разпространение на вируса TeslaCrypt все още е неизвестен и все пак след успешно проникване в компютърните системи, софтуерът сканира всички устройства и криптира определени видове файлове, като използва AES криптиране. Криптираните файлове получават файлово разширение .ecc към името си.

За съжаление, специалистите по компютърна сигурност все още не са създали декриптиращ инструмент за TeslaCrypt. Ако тази заплаха е заразила компютъра ви и е криптирала данните ви, трябва да извършите следните дености:

 • Прекъснете връзката на компютъра ви с Интернет;
 • Стартирайте пълно системно сканиране със Reimage Reimage Cleaner Intego и премахнете заразените файлове от компютъра си;
 • Използвайте Photorec или R-studio за да декриптирате криптираните файлове. Имайте предвид, че понякога тези програми може и да не ви свършат работа. Това зависи от версията на рансъмуер вируса, с който си имате работа.

Повече информация за премахването на TeslaCrypt може да намерите по-долу в даденото подробно упътване.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на TeslaCrypt вируси:

Премахнете TeslaCrypt, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете TeslaCrypt

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на TeslaCrypt.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете TeslaCrypt, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с TeslaCrypt. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на TeslaCrypt е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от TeslaCrypt и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви. Добре е да се придържате към добрия навик да архивирате файловете си ежедневно или ежеседмично.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-teslacrypt-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за TeslaCrypt virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *