Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни Central Security Treatment Organization вирус (Упътване за премахване)

от Оливия Морели - - | Тип: Рансъмуер

Трябва ли да Ви плаши предупреждението Central Security Treatment Organization?

Пуснат е нов рансъмуерен вариант – рансъмуерният вирус Central Security Treatment Organization. Вирусът работи като повечето крипто-рансъмуерни програми и използва традиционална стратегия, за да сплашва жертвите си – преструва се, че е свързан с официална организация. За нещастие този малуер няма нищо общо с Central Security Treatment Organization, защото е предназначен да криптира данните на жертвата и да изисква откуп, което е нелегална дейност. Този рансъмуер използва RSA-4096 енкрипция, което прави файловете изцяло безполезни. Само авторите на рансъмуера знаят какъв е ключа за декриптиране на данните, но те няма да го дадат безплатно. Авторите на вируса Central Security Treatment Organization изискват 1.136 биткойна, което се равнява на 625 долара. Цялата информация за криптирането може да бъде намерена под !Recovery_[random_symbols].html. Ако искате да премахнете Central Security Treatment Organization бързо, инсталирайте си Reimage и сканирайте компютъра си с него.

Тази рансъмуерна заплаха се разпространява като троянец, което значи, че разработчиците го разпространяват по нелегален начин, представяйки го като безопасен файл. Веднъж инсталиран и пуснат, започва да криптира всякакви файлове, включително музика, видео, снимки, документи, бази данни и други файлове на системата. След криптирането добавя екстензия .cry file. Невъзможно е да отворите тези файлове, след като са криптирани. Затова е изключително важно да защитите компютъра си и да го предпазите от рансъмуерни атаки. Кибер престъпниците са изключително изобретателни тези дни, когато става дума за разпространение на вируси и могат да внедрят зловредни скриптове дори в легитимни сайтове. Подобни вируси лесно могат да афектират потребителя, ако той не е взел превантивни мерки, за да защити компютъра си от малуер. Ако вируса успее да инфектира системата, не препоръчваме да плащате рансъмуера, защото:

 1. Може да не декриптира файловете Ви;
 2. Може да ги декриптира, но да Ви навлече допълнителен малуер, който, разбира се, ще Ви създава проблеми по-късно.

Затова ако сте били инфектирани съветваме да помислите за премахването на Central Security Treatment Organization, вместо да посягате към кредитната си карта.

Deceptive Central Security Treatment Organization virus messages

Как се разпространява този малуер?

Както вече обяснихме, вирусът се разпространява като троянец, опитвайки се да се представи за безопасен файл. Обикновено измамниците го пращат чрез мейл под формата на Word, JS или .ZIP файл. Атакуващите използват различни техники, за да направят тези файлове зловредни. Някои от тях трябва просто да се пуснат, за да започнат деструктивните си дейности, но други, като например заразени Word файлове, изискват активирането на Macros функцията. Атакуващите могат също така да накарат жертвата да отвори файловете, като променя екстензията и кара жертвата да мисли, че файлът е безопасен. Обикновено хората смятат, че .exe файловете са по-опасни и точно затова измамниците включват фалшиви файлови екстензии в името, като например изображение – image.jpg.exe. Обикновено Windows не показва екстензията по подразбиране. Затова жертвата вижда само image.jpg.

Зловредните файлове могат да бъдат свалени и заедно с фалшиви Java или Adobe ъпдейти. Затова е важно да знаете къде да си сваляте безопасни ъпдейти. Без значение какъв вид софтуер търсите, уверете се, че го търсите в официалния сайт на разработчика. В противен случай може да се натъкнете на измамен ъпдейт, който разпространява малуер.

Как да премахнем Central Security Treatment Organization?

Трябва да отбележим, че премахването на Central Security Treatment Organization не е лесна задача. Не препоръчваме да го правите ръчно, освен ако не сте малуерен аналитик или напреднал IT експерт. За да премахнете вируса Central Security Treatment Organization препоръчваме да използвате професионален инструмент за премахване на малуер, програмиран да идентифицира и премахва зловредните файлове автоматично. Можете да възстановите файловете си от бекъп, а ако нямате такъв, тогава съветваме да изчакате – понякога разработчиците на антивирусни успяват да създадат инструмент за декриптиране, който е безплатен. Въпреки това някои от тях са толкова сложни, че може да отнеме години да бъдат разбити и да бъде създаден декриптационен инструмент, затова винаги подтикваме потребителите да взимат превантивни мерки преди рансъмуерът да атакува компютъра им.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Упътване за ръчно премахване на Central Security Treatment Organization вируси:

Премахнете Central Security Treatment Organization, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Central Security Treatment Organization

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Central Security Treatment Organization.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Central Security Treatment Organization, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Central Security Treatment Organization. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на Central Security Treatment Organization е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Central Security Treatment Organization от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от Central Security Treatment Organization, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Инсталирай Data Recovery Pro

Може да опитате този инструмент, за да декриптирате файловете си. Може да успее да възвърне .cry файловете. Следвайте инструкциите, дадени долу:

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Central Security Treatment Organization;
 • Възстановете ги.

Метод с Windows Previous Versions

Можете да опитате да си върнете файловете, използвайки Windows Previous Versions функцията. Този метод помага за възстановяването на индивидуални файлове. Моля имайте предвид, че методът работи само, ако е била пусната опцията Windows Previous Method.

 • Открийте криптирания файл, който искате да възстановите и кликнете с десния бутон на мишката върху него;
 • Изберете “Properties” и отидете на бутона “Previous versions”;
 • Тук проверете всички налични копия на файла “Folder versions”. Изберете версията, която искате да възстановите и кликнете върху “Restore”?

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Central Security Treatment Organization и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-central-security-treatment-organization-ransomware-virus.html

Ръководства за премахване на други езици