Премахни Central Security Treatment Organization вирус (Упътване за премахване)

Упътване за премахване на Central Security Treatment Organization вируси

Какво е Рансъмуерният вирус Central Security Treatment Organization?

Трябва ли да Ви плаши предупреждението Central Security Treatment Organization?

Пуснат е нов рансъмуерен вариант – рансъмуерният вирус Central Security Treatment Organization. Вирусът работи като повечето крипто-рансъмуерни програми и използва традиционална стратегия, за да сплашва жертвите си – преструва се, че е свързан с официална организация. За нещастие този малуер няма нищо общо с Central Security Treatment Organization, защото е предназначен да криптира данните на жертвата и да изисква откуп, което е нелегална дейност. Този рансъмуер използва RSA-4096 енкрипция, което прави файловете изцяло безполезни. Само авторите на рансъмуера знаят какъв е ключа за декриптиране на данните, но те няма да го дадат безплатно. Авторите на вируса Central Security Treatment Organization изискват 1.136 биткойна, което се равнява на 625 долара. Цялата информация за криптирането може да бъде намерена под !Recovery_[random_symbols].html. Ако искате да премахнете Central Security Treatment Organization бързо, инсталирайте си FortectIntego и сканирайте компютъра си с него.

Тази рансъмуерна заплаха се разпространява като троянец, което значи, че разработчиците го разпространяват по нелегален начин, представяйки го като безопасен файл. Веднъж инсталиран и пуснат, започва да криптира всякакви файлове, включително музика, видео, снимки, документи, бази данни и други файлове на системата. След криптирането добавя екстензия .cry file. Невъзможно е да отворите тези файлове, след като са криптирани. Затова е изключително важно да защитите компютъра си и да го предпазите от рансъмуерни атаки. Кибер престъпниците са изключително изобретателни тези дни, когато става дума за разпространение на вируси и могат да внедрят зловредни скриптове дори в легитимни сайтове. Подобни вируси лесно могат да афектират потребителя, ако той не е взел превантивни мерки, за да защити компютъра си от малуер. Ако вируса успее да инфектира системата, не препоръчваме да плащате рансъмуера, защото:

 1. Може да не декриптира файловете Ви;
 2. Може да ги декриптира, но да Ви навлече допълнителен малуер, който, разбира се, ще Ви създава проблеми по-късно.

Затова ако сте били инфектирани съветваме да помислите за премахването на Central Security Treatment Organization, вместо да посягате към кредитната си карта.

Как се разпространява този малуер?

Както вече обяснихме, вирусът се разпространява като троянец, опитвайки се да се представи за безопасен файл. Обикновено измамниците го пращат чрез мейл под формата на Word, JS или .ZIP файл. Атакуващите използват различни техники, за да направят тези файлове зловредни. Някои от тях трябва просто да се пуснат, за да започнат деструктивните си дейности, но други, като например заразени Word файлове, изискват активирането на Macros функцията. Атакуващите могат също така да накарат жертвата да отвори файловете, като променя екстензията и кара жертвата да мисли, че файлът е безопасен. Обикновено хората смятат, че .exe файловете са по-опасни и точно затова измамниците включват фалшиви файлови екстензии в името, като например изображение – image.jpg.exe. Обикновено Windows не показва екстензията по подразбиране. Затова жертвата вижда само image.jpg.

Зловредните файлове могат да бъдат свалени и заедно с фалшиви Java или Adobe ъпдейти. Затова е важно да знаете къде да си сваляте безопасни ъпдейти. Без значение какъв вид софтуер търсите, уверете се, че го търсите в официалния сайт на разработчика. В противен случай може да се натъкнете на измамен ъпдейт, който разпространява малуер.

Как да премахнем Central Security Treatment Organization?

Трябва да отбележим, че премахването на Central Security Treatment Organization не е лесна задача. Не препоръчваме да го правите ръчно, освен ако не сте малуерен аналитик или напреднал IT експерт. За да премахнете вируса Central Security Treatment Organization препоръчваме да използвате професионален инструмент за премахване на малуер, програмиран да идентифицира и премахва зловредните файлове автоматично. Можете да възстановите файловете си от бекъп, а ако нямате такъв, тогава съветваме да изчакате – понякога разработчиците на антивирусни успяват да създадат инструмент за декриптиране, който е безплатен. Въпреки това някои от тях са толкова сложни, че може да отнеме години да бъдат разбити и да бъде създаден декриптационен инструмент, затова винаги подтикваме потребителите да взимат превантивни мерки преди рансъмуерът да атакува компютъра им.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Central Security Treatment Organization вируси

Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Важно! →
Ръководството за ръчно премахване може да се окаже малко сложно за редовите компютърни потребители. Изискват се напреднали IT знания, за да се изпълни правилно (ако липсват или sа повредени важни системни файлове, това може да компрометира цялата операционна система Windows), а самото изпълнение може да отнеме часове. Затова силно препоръчваме да се използва описания по-горе автоматичен метод.

Стъпка 1. Влезте в Безопасен режим с мрежа/Safe Mode with Networking

Ръчното премахване на зловреден софтуер е най-добре да се направи в Безопасен режим/Safe Mode. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Натиснете Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Когато компютърът ви стане активен, започнете да натискате бутона F8 (ако това не проработи, опитайте с F2, F12, Del и др. – всичко зависи от модела на дънната ви платка) многократно, докато видите прозореца Разширени опции за стартиране/Advanced Boot Options.
 3. От списъка изберете Безопасен режим с мрежа/Safe Mode with Networking. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Windows 10 / Windows 8

 1. Кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Настройки/Settings.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 2. Скролнете надолу и изберете Актуализации и СигурностUpdate & Security.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 3. В левия край на прозореца изберете Възстановяване/Recovery.
 4. Скролвате отново надолу, докато откриете Раздел за разширено стартиране/Advanced Startup section.
 5. Натискате Рестартирай сега/ Restart now
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 6. Изберете Отстраняване на неизправности/Troubleshoot. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 7. Отидете в Разширени опции/Advanced options. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 8. Изберете Настройки при стартиране/Startup Settings. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 9. Натиснете Рестартиране/Restart.
 10. Сега натиснете 5 или кликнете върху 5) Активирай Безопасен режим с мрежа/Enable Safe Mode with Networking. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Стъпка 2. Спрете съмнителните процеси

Мениджърът на задачите на Windows (Windows Task Manager) е полезен инструмент, който показва всички процеси, които протичат във фонов режим. Ако има процес, който се управлява от зловреден софтуер, трябва да го спрете:

 1. На клавиатурата натискате Ctrl + Shift + Esc за да стартирате Мениджъра за задачите/Windows Task Manager.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 2. Кликвате върху Повече информация/More details.
 3. Скролвате надолу до раздела Процеси във фонов режим/Background processes и търсите съмнителни процеси.
 4. С десен бутон на мишката кликвате и избирате Отворете местоположението на файла/Open file location.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 5. Връщате се обратно при процеса, кликвате с десен бутон и избирате Край на задачата/End Task.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 6. Изтрийте съдържанието на зловредната папка.

Стъпка 3. Проверете Startup програмите

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc на клавиатурата, за да отворите Мениджъра на задачите/Windows Task Manager.
 2. Отидете в раздела Startup.
 3. Кликнете с десен бутон върху съмнителната програма и натиснете Деактивирай/Disable.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Стъпка 4. Изтрийте файловете на вируса

Файловете свързани със зловредния софтуер могат да бъдат открити на различни места в компютъра ви. По-долу ще видите инструкции, които ще ви помогнат да ги откриете:

 1. Напишете Disk Cleanup в полето за търсене на Windows и натиснете Enter.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 2. Изберете дялът, който искате да почистите (C: е основния ви дял по подразбиране и е много вероятно зловредните файлове да са точно в него).
 3. Скролнете през списъка с Файлове за изтриване/Files to delete и изберете следните:

  Temporary Internet Files/Временни Интернет файлове
  Downloads/Изтегляния
  Recycle Bin/Кошче
  Temporary files/Временни файлове

 4. Изберете Почистете системните файлове/Clean up system files.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 5. Също така може да потърсите и за още зловредни файлове, скрити в следните папки (напишете ги в търсачката на Windows/Windows Search и натиснете Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

След като приключите, рестартирайте компютъра в нормален режим. 

Премахнете Central Security Treatment Organization, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Central Security Treatment Organization. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с FortectIntego и се уверете, че премахването на Central Security Treatment Organization е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Central Security Treatment Organization от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от Central Security Treatment Organization, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Инсталирай Data Recovery Pro

Може да опитате този инструмент, за да декриптирате файловете си. Може да успее да възвърне .cry файловете. Следвайте инструкциите, дадени долу:

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Central Security Treatment Organization;
 • Възстановете ги.

Метод с Windows Previous Versions

Можете да опитате да си върнете файловете, използвайки Windows Previous Versions функцията. Този метод помага за възстановяването на индивидуални файлове. Моля имайте предвид, че методът работи само, ако е била пусната опцията Windows Previous Method.

 • Открийте криптирания файл, който искате да възстановите и кликнете с десния бутон на мишката върху него;
 • Изберете “Properties” и отидете на бутона “Previous versions”;
 • Тук проверете всички налични копия на файла “Folder versions”. Изберете версията, която искате да възстановите и кликнете върху “Restore”?

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Central Security Treatment Organization и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици