Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни CTB-Faker вирус (Безплатно упътване)

Какви опасности крие вирусът CTB-Faker?

Докато някои хакери се опитват да създадат непробиваеми вируси за криптиране на файлове, други, като например създателите на вируса CTB-Faker, неуспешно опитват да имитират същността на рансъмуера. Изглежда създателите са група хакери-аматьори, тъй като изискват сравнително малко количество пари – само 50 долара. В допълнение на това декодирането на файловете не представлява трудност. Ако и Вашият компютър е заразен с този вирус, вижте как да извършите правилно премахване на CTB-Faker. Един от методите е да инсталирате ReimageIntego.

След анализ на вируса е установено, че кибер престъпниците се опитват да копират големия рансъмуер – CTB Locker. Докато последният е дело на опитни хакери, текущата версия на вируса все още е далече от това ниво. В интерес на истината този малуер работи като Winrar SFX файл. След като се активира вирусът криптира различни VBS файлове и изпълними файлове в папката C:\ProgramData. Един от основните признаци за появата на този рансъмуер е, че той предизвиква различни фалшиви съобщения за грешка. Интересно е, че вирусът съдържа WinRar папка с обозначени няколко файлови екстензии. CTB Faker намира съвпадащите формати, например .doc, .png, .jpg и след това ги трансферира в папката, която е заключена с дадена парола.

The picture showing CTB Faker virus

Когато операцията завърши компютърът се рестартира. След това жертвата бива изненадана със съобщение за откуп, разясняващо, че плащането трябва да бъде направено в рамките на седем дни. След като изтече даденият период, сумата се удвоява. Още повече, измамниците предоставят Bitcoin адрес – 1NgrUc748vG5HerFoK3Tkkb1bHjS7T2w5J. Когато парите бъдат трансферирани, жертвите трябва да се свържат с хакерите на miley@openmailbox.org, за да получат код за декриптиране. В допълнение инфектираните потребители трябва да въведат паролата в декриптиращия прозорец на CTB-Faker. Ако паролата е правилна, .zip файлът ще бъде разархивиран на харддиска. Въпреки че 50 долара не изглеждат като много пари, не трябва да правите тази транзакция.

Кога вирусът инфектира системата?

Освен да мислите за това как да си върнете файловете, въпросът как вирусът се разпространява от компютър на компютър също е важен. Докато мнозинството рансъмуерни вируси използват досадни спам мейли или измами, за да инфектират потребителите, малуерът CTB-Faker предпочита да се разпространява чрез порнографски сайтове и други домейни, съдържащи съдържание за възрастни. Тъй като тези сайтове са разпространени сред сравнително голям обхват от потребители, не е изненада, че по-голяма част от инфектираните потребители са от мъжки пол.

Вирусът се разпространява чрез фалшиви профили, които имат парола и водят към стриприз видеа. Като резултат от това потребителят кликва на линк, който сваля .zip файл. След това е само въпрос на време докато рансъмуерът CTB-Faker извърши зловредната си мисия. Във всеки случай най-добрият начин да избегнете тази заплаха е да избягвате подобни домейни. Освен това е много важно да имате надежден анти-спайуер, който засича подобни зловредни файлове преди да са инфектирали системата. И накрая нека преминем към премахването на CTB-Faker.

Мога ли да премахна CTB-Faker?

Гореспоменатият инструмент за премахване на малуер не е полезен само за блокиране на малуер, но освен това гарантира, че рансъмуерът е премахнат изцяло. За да бъде елиминирана заплахата, трябва да имате най-новата версия на софтуера. Ако имате проблеми със започването или завършването на премахване на CTB-Faker, защото антивирусната Ви се изключва или имате подобни проблеми, използвайте инструкциите за възстановяване, предоставени под тази страница. След като рансъмуерът е премахнат, можете да се концентрирате върху възстановяването на заключените Ви данни. За щастие IT-специалисти вече са пуснали ключ за декриптиране. И накрая, не забравяйте, че да сте внимателни е важна черта, която помага да избягвате подобни заплахи.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на CTB-Faker вируси:

Премахнете CTB-Faker, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете CTB-Faker

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на CTB-Faker.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете CTB-Faker, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с CTB-Faker. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на CTB-Faker е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от CTB-Faker и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-ctb-faker-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за CTB-Faker ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *