Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни Globe вирус (Безплатни инструкции)

от Джули Сплинтърс - - | Тип: Рансъмуер

Какви щети може да нанесе вирусът Globe?

Хакери са пуснали още една криптираща заплаха – вируса Globe. По своята същност не се различава много от други известни заплахи, изискващи откуп. Опитва да вземе пари в замяна на заключените файлове. ИТ специалисти подозират, че вирусът принадлежи към групата на малуера, който главно инфектира компютри чрез зловредни имейл приставки. Ако и Вашият комптър е бил жертва, на първо място трябва да се успокоите и да се концентрирате върху опциите за премахване на Globe. Докато проучването все още е в процес, е вероятно да има някои слабости, които да послужат за създаването на безплатен декриптационен софтуер. Междувременно научете особеностите на работа и препоръки за премахване на рансъмуера Globe.

Заплахата може все още да е в разработка, тъй като все още не е широко разпространена. Потребители от Централна Азия изглежда са първите жертви на този малуер. Говорейки за размера на откупа, той варира всеки път. Има спекулации, че размерът варира от 1 до 3 Биткойна. Има и спекулации, че вирусът може да започне да атакува малки и големи предприятия. За щастие ИТ специалисти вече са получили проба от рансъмуера. Още повече, бележката за откуп е оста оскъдна, тъй като хакерите не предоставят допълнителна информация. Вместо това във файла, именуван като „Как да си върнете файловете.hta“ има само важни инструкции как да си върнете файловете. След плащането жертвите трябва да се свържат с хакерите посредством следния имейл адрес – .url.powerbase@tutanota.com.

the screenshot of Globe virus

Още повече .url.powerbase@tutanota.com се добавя към всички блокирани файлове. За разлика от други заплахи, вирусът изглежда използва метода Blowfish вместо популярния AES. За секунди vssadmin.exe, bcdedit.exe се пускат и заплахата завършва криптирането на данните. Доста е агресивна и криптира повече и повече файлове след рестартиране на системата. Вирусът Globe изтрива всички шадоу копия и изключва Windows Startup Repair. Затова е от огромно значение да премахнете заплахата възможно най-скоро. За да направите това, позволете на ReimageIntego да Ви помогне. На последно място бихме искали да Ви предупредим да не си инсталирате софтуер за декриптиране или Globe Decrypter, промотиран от хакерите. Може и да успеете да възстановите заключените си файлове, но рискът от повторна инфекция е значително голям.

Как вирусът се внедрява в операционните системи?

Както вече споменахме виртуалната заплаха се цели главно към имейл приставки. Ако следите новините в ИТ света, може да знаете колко напреднали са хакерите със своите техники за убеждаване. Правят почти идентични данъчни документи или формуляри за декларации. Освен това кибер престъпниците създават фалшиви телекомуникационни формуляри, искайки за конфиденциална информация. Някои измамници опитват да убеждават потребителите да отворят заразена приставка, като искат да бъде прегледана приставка за доставка на пакет. Във всеки случът бъдете бдителни и избягвайте безразборното отваряне на имейли дори когато изглеждат като пратени от официални институции. Свържете се с фирмата директно, за да отстраните всякакви съмнения.

Премахнете заплахата

Във връзка с особеностите на този рансъмуер и възможността той да бъде ъпгрейднат, трябва да премахнете вируса Globe автоматично. Инсталирайте си ReimageIntego или SpyHunter 5Combo Cleaner, които ще извършат премахването за кратко време. Тези програми предоставят мощна защита за цялата операционна система. Имайки предвид, че рансъмуерът може да заразчва чрез експлойт китове, присъствието на подобни инструменти е задължително. Въпреки това антивирусните програми не отключват криптираните файлове, затова ще трябва да потърсите програми за възстановяване. На последно място, ако имате проблеми с премахването на Globe, защото някои важни функции на операционната система не работят, може да използвате упътванията, предоставени по-долу.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Globe вируси:

Премахнете Globe, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Globe

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Globe.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Globe, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Globe. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на Globe е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Globe и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-globe-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Globe ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *