Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни Uyari вирус (Безплатно упътване)

от Лусия Дейнс - - | Тип: Рансъмуер

Главните принципи на рансъмуера Uyari:

Рансъмуерът Uyari е име на вирус, който е поредната гео-насочена кибер инфекция. Този път потребители от Турция са в епицентъра инфекията. Затова ако сте някъде около тази зона бъдете готови за потенциална атака. Най-добрият начин за това, разбира се, е като научите повече за вируса, как се разпространява, къде можете да го срещнете, и като използвате тези знания, за да го избегнете. В тази статия ще обсъдим ключови точки, които трябва да знаете за този вирус, както и да Ви дадем съвети как да премахнете Uyari от компютъра си, ако вече сте били инфектирани. Все пак ако не искате да губите време в четене и искате да терминирате вируса незабавно, можете да преминете направо към премахването на вируса и да използвате ReimageIntego, за да се отървете от инфекцията.

An illustration of Uyari ransomware

Както вече споменахме, вирусът се базира на определено местоположение и това ясно се вижда в бележката за откуп, тъй като тя е написана изцяло на турски език. Трябва да Ви припомним, че вирусът оставя бележка за откуп в последния етап от инфилтрацията на системата, след като криптирането на файловете бъде извършено със сложен алгоритъм. Бележката дава на жертвата основна информация за това какво се е случило, защо файловете са недостъпни и какво трябва да бъде направено, за да се върне достъпа. Бележката е предоставена в HTML формат и се казва „DOSYALARINIZA ULAŞMAK İÇİN AÇINIZ“. Хакерите изискват плащането на огромна сума пари (около 1315.66 долара) за декриптиращ ключ. Проблемът е, че никой не знае дали този ключ в действителност съществува или дали кибер престъпниците в действителност ще спазят обещанието си и ще Ви предоставят такъв. Затова по-надежден вариант е да изтриете вируса от компютъра и да потърсите други начини за декриптиране на данните. По този начин няма да рискувате да Ви измамят и няма несъзнателно да подкрепяте кибер престъпниците в разработването на дори по-зловредни програми. Също така е важно да отбележим, че криптираните файлове ще имат окончание „.locked“ и докато тази екстензия е там, фаловете няма да бъдат достъпни. До момента няма инструменти, който да могат да го елиминират, но има софтуер, който може да Ви помогне да премахнете Uyari от компютъра си и да предотвратите бъдеща инфекцияна файловете си.

Начини, по които този рансъмуер се разпространява и инфектира компютри:

Ако искате да избегнете загубата на важни данни заради вируса Uyari, трябва да се уверите, че системата и софтуера Ви са обновени. Необновени системни приложения могат да създадат обстоятелства, подходящи за инфекция от рансъмуерни вируси, които да заключат документите Ви. Също така се опитайте да не влизате в съмнителни сайтове, страници за сваляне на софтуери и други несигурни домейни, защото често те се ползват за разпространение на рансъмуерни и подобни вируси, троянци, червеи и т.н. Често срещана тенденция е скриването на зловредни скриптове в софтуерни ъпдейтъри, като например за Adobe Flash Player. Затова трябва да обновявате софтуера си само от официални сайтове. Накрая, бъдете внимателни с имейлите си, защото инфектираните файлове могат да са прикачени към спам. Веднъж щом Uyari се свали и инсталира на компютъра, ще бъде много трудно да го спрете, затова трябва да предотвратите инфилтрация преди да се случи.

Предложения за премахване на Uyari и опции за възстановяване на файлове.

Вирусът Uyari не е лека инфекция и изисква малко по-тежък софтуер, за да се справите с него. Препоръчваме да използвате професионална антивирусна, за да намерите заразени файлове, защото ръчното намиране и елиминиране на вируси може да е доста сложно. Може да се наложи да използвате инструкциите за ръчно премахване на вируси, предоставено под статията, ако инфекцията блокира анти-малуерния инструмент. В противен случай трябва да доверите премахването на Uyari на надеждни автоматични инструменти. Запомнете, че можете да опитате да възстановите файловете си от бекъп или да си ги върнете, използвайки специални инструменти за възстановяване чак след като премахнете Uyari от компютъра си.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Uyari вируси:

Премахнете Uyari, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Uyari

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Uyari.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Uyari, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Uyari. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на Uyari е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Uyari и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-uyari-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Uyari ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *