Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни Vipasana вирус (Инструкции за премахване) - актуализирано Jan 2021

Инфектиран съм с вируса Vipasana. Какво означава това?

Наред с други рансъмуери, които продължават да създават неприятности за Интернет обществото, рансъмуерният вирус Vipasana не изостава по причинени щети и опасност. Въпреки че първоначално терминът „Vipasana“ означава форма на медитация, вирусът поражда чувства, далечни от вътрешен мир. Вирусът може да криптира лични файлове с помощта на математически алгоритми. Въпреки това опасността от тази заплаха не спира тук. Това е един от малкото вируси, способни да заключат файловете Ви офлайн. Затова дори да успеете да изключите компютъра си от Интернет, това не Ви предпазва от цялостна атака от този рансъмуер. Ако сте жертва на вируса се концентрирайте върху премахването му. Един от начините да го направите е да си инсталирате анти-спайуерен софтуер.

Като се има предвид бележката за откуп изглежда вирусът е насочен към руско говорящи потребители. Въпреки това ако живеете в Източна Европа или Азия, не мислете, че сте в безопасност от тази заплаха. Известно е, че вирусът използва популярна техника за криптиране AES, състояща се от публичен и личен ключ. Този алгоритъм е помогнал на безброй разработчици на рансъмуер успешно да криптират личните данни на потребители. Затова не бива да сваляте гарда си. Още повече, малуерът Vipasana е дори по-опасен, имайки предвид, че може да се изпълнява офлайн. Когато зловредният файл инфектира компютъра Ви, той се активира дори и без активна Интернет връзка.

Tthe note of Vipasana virus

Още повече, вирусът се предполага че принадлежи към известна група вируси, споделящи един и същ адрес за контакти. Има различни заплахи, като например vegclass@aol.com и gerkaman@aol.com.xtbl, които работят на същия принцип. Говорейки за текущия вирус, не е известно точно каква сума за откуп изисква. Жертвите трябва да се свържат с хакерите на vipasana@aol.com. Поставен е срок от една седмица, в който жертвите да трансферират парите. След това получават инструкции как да си създадат биткойн портфейл и да изпратят детайли за плащането в замяна за личните файлове. Бихме искали да припомним да не възлагате големи надежди за възвръщането на файловете си след транзакцита. Кибер престъпниците не носят отговорност и нямат съвест, заради която да Ви върнат информацията. Вместо това, опитайте програма а възвръщане на данни. Преди това трябва да премахнете вируса изцяло.

Как Vipasana инфектира компютъра Ви?

Също както други заплахи от този вид, рансъмуерът Vipasana се внедрява в компютрите чрез спам мейл. Не бързайте да отваряте имейли, пратени от данъчни фирми, транспортни компании и дори местния съд. Хакерите са наистина добри в намирането на стратегии за убеждаване. Обикновено фалшивите мейли съдържат граматически грешки. Можете да забележите грешка и в логото. Внимавайте, когато преглеждате подобни мейли. Хакерите също така се опитват да Ви убедят да отворите приставките, които носят инфекцията Vipasana или друг рансъмуер. Ако се съмнявате, свържете се с посочената институция или компания директно. Безразборното отваряне на мейли може да причини дългосрочни проблеми. Имайте предвид, че малуерът също така може да атакува компютъра Ви чрез троянец. Затова Ви трябва мощен анти-спайуер, като например ReimageIntego, който ще засече заплахата навреме, преди да е успяла да пусне рансъмуера.

Упътване за премахване на Vipasana:

Препоръчваме автоматично премахване на вируса. Програмата за борба с малуера ще засече вируса и ще го премахне за няколко минути. Още повече, тя подсигурява, че на компютъра няма да останат файлове, свързани с вируса. След като заплахата е изцяло изтрита, можете да започнете да мислите за нови начини как да декриптирате файловете си. Както вече споменахме, може да опитате с програма за възстновяване на данни. Най-добрият начин за възстановяване е чрез бекъп. В допълнение, опитайте да потърсите копия на хард диска си. Ако нямате такива, тогава е крайно време да направите бекъп. Може да съхранявате важните си файлове на няколко преносими дискове за съхранение на данни. На последно място, не забравяйте да сте бдителни, когато сте в нета и сваляте нов софтуер. Никога не знаете къде може да дебне този вирус.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Vipasana вируси:

Премахнете Vipasana, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Vipasana

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Vipasana.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Vipasana, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Vipasana. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на Vipasana е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Vipasana и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-vipasana-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Vipasana ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *