Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни DMA-Locker вирус (Обновено упътване)

Ако никога досега не сте чували думата рансъмуер, сигурно не знаете какво правят тези опасни вируси и защо експерти по сигурността влагат всичките си усилия да разпространят познанията си за тях. Рансъмуерът е измамна и трагична компютърна инфекция, която унищожава личните файлове на жертвата. Трябва да знаете, че поправянето на унищожителните последици от инфекция с рансъмуер е почти невъзможно, затова трябва да го избегнете, преди да Ви е заразил.

Рансъмуерът DMA-Locker – какво прави, след като се внедри в целевия компютър?

Вирусът DMA-Locker, също като всеки друг рансъмуер, може да се внедри в компютъра Ви като троянски кон – обикновено се представя за легитимен файл. Въпреки това, веднъж щом инфектира компютъра Ви, започват зловредни процеси, които криптират личните Ви файлове. Тази зараза се опитва да криптира видео, изображения, текстови и други файлове. Например заключва файлове, които имат следните файлови екстензии: .xls, .tif ,.gif, .png, .jpg, .jpeg, ,.bmp, .raw, .max ,.accdb ,.db ,.dbf, .3dm, .mdb, .sql, .wma ,.ra ,.avi, .mov, .3g2, .pdb, .mp4 ,.3gp, .asf ,.asx, .mpeg, .pdf.

Веднъж щом открадне личните Ви файлове, вирусът оставя съобщение в .html или .txt формат. Можете да го намерите във всяка папка, съдържаща криптирни данни. Това съобщение съдържа информация от кибер престъпниците, създали вируса. Съобщението обяснява какво се е случило с компютъра Ви. Освен това казва, че външните дискове, свързани с компютъра Ви, са заразени също. Тези ужасни престъпници искат паричен откуп, за да Ви върнат файловете:

Единственият начин да си върнете файловете, е да платите за уникален ключ за декриптиране. В противен случай файловете Ви ще бъдат загубени.

Този рансъмуер се различава от другите подобни, защото изисква изненадващо висок откуп. Докато други вируси искат от 0.3 до 3 (което се равнява на около 125-1248 евро) Биткойна, DMA-Locker изисква дори 15 (около 6236 евро) Биткойна! Въпреки това силно препоръчваме да НЕ плащате откупа. Няма НИКАКВА гаранция, че тези кибер престъпници ще Ви върнат файловете! Първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете този малуер от компютъра си (ако не е прекалено късно, можете дори да спрете криптиращия процес и да спасите някои от файловете си). Препоръчваме деинсталирането на вируса автоматично, използвайки анти-малуер програма, като например Reimage Reimage Cleaner . Тя намира и изтрива всички зловредни файлове на DMA-Locker.

DMA-Locker virus message

Как мога да се инфектирам с вируса DMA-Locker?

Можете да се инфектирате с този троянец в случай, че сте разглеждали опасни сайтове. Трябва да осъзнаете, че кибер измамниците използват различни начини, за да се внедрят в потребителските компютри с различни измамни техники. Затова трябва да бъдете подготвени и трябва да знаете как да предотвратите инфекцията!

 • Най-често рансъмуерите се разпространяват чрез зловредни имейли, съдържащи подлъгващи приставки. Подобни приставки могат да изглеждат безопасни – често се представят за документи, PDF файлове и други обикновени файлове. Въпреки това, подобни приставки съдържат инфекциозни компоненти. Никога не трябва да отваряте подобни имейли или приставки!
 • Вирусите също така могат да се разпростряняват чрез уебсайтове онлайн. Не кликвайте на съмнителни линкове на сайтове, които предоставят хазартни игри или порнографско съдържание. Тези сайтове обикновето са използвани да разпространяват зловредни инфекции.
 • Инсталирайте софтуер на компютъра си САМО използвайки настройки по подразбиране/подборни настройки и отмаркирайте всички предложения за инсталиране на съмнителни приложения безплатно.

Ако искате да научите как да деинсталирате рансъмуер ръчно, продължете към следващата страница. Също така сме обяснили как да възобновите изгубените си файлове.

Как да оправим бъркотията?

Трябва да деинсталирате вируса DMA-Locker, преди да се опитате да правите нещо друго. Трябва да го премахнете изцяло, за да сте сигурни, че няма да предизвика вреда на системата Ви по-късно. Затова силно препоръчваме да деинсталирате този малуер автоматично. Въпреки това можете да го деинсталирате и ръчно – инструкциите са предоставени под статията.

За нещастие единствения начин да си върнете файловете е като използвате бекъп. Трябва да премахнете DMA-Locker и само когато вирусът е изцяло премахнат, да свържете устройството, за да импортирате файловете си. Можете също така да използвате едно от тези приложения, за да опитате да декриптирате инфектираните файлове:

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage Cleaner Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Reimage Cleaner, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Reimage Cleaner разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Reimage Cleaner предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage Cleaner, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на DMA-Locker вируси:

Премахнете DMA-Locker, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете DMA-Locker

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на DMA-Locker.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете DMA-Locker, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с DMA-Locker. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner и се уверете, че премахването на DMA-Locker е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от DMA-Locker и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner , SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-dma-locker-ransomware.html

Ръководства за премахване на други езици