Степен на сериозност:  
  (98/100)

Премахни Joker_lucker@aol.com.wallet вирус (Инструкции за премахване на вирус) - Безплатни инструкции

от Оливия Морели - - | Тип: Рансъмуер

Целта на вируса Joker_lucker@aol.com.wallet

Вирусът Joker_lucker@aol.com.wallet е последният вариант на рансъмуера Dharma, също така познат като невъзможния за декриптиране CrySiS. Този вирус е програмиран да сканира системните папки и да променя файловете в тях. За тази цел рансъмуерът Joker_lucker@aol.com.wallet прилага AES + RSA енкрипция, която заключва файловете на компютъра на жертвата. По време на този процес вирусът добавя едно от следните окончания към криптираните файлове:

 • Joker_lucker@aol.com.wallet;
 • Joker_lucker@aol.com.dharma.

Най-лошата част е че .dharma или .wallet файловете не могат да бъдат отворени без специален декриптиращ ключ, създаден след криптиране и изпратен на сървърите на престъпниците. Няма начин да получите ключа без намесата на престъпниците, но тези измамници няма да Ви го дадат безплатно. Затова вирусът променя картинката на работния плот на изображение, което информира жертвите, че трябва да се свържат с престъпниците чрез Joker_lucker@aul.com (понякога lavandos@dr.com) за информация относно придобиване на декриптационен ключ. Няма съмнения какво искат да постигнат кибер престъпниците. Както повечето рансъмуерни вируси и всички варианти на CrySiS, те карат потребителите д купуват биткойни от сайтове като LocalBitcoin или CoinSafe и да ги пращат на предоставените биткойн портфейли. По-късно престъпниците нареждат на жертвата да им пратят разписка с транзакцията в нов имейл. Номерът на транзакциите действа като доказателство за плащането на откупа и тогава престъпниците предоставят декриптор за вируса Joker_lucker@aol.com. Въпреки това ситуацията може да се обърка и можете да загубите парите си, както и файловете си. Няма значение какво Ви обещават измамниците – не можете да направите нищо, ако решат да Ви игнорират, което значи, че никога няма да си върнете файловете. Плащането на откупа не си струва риска, затова не препоръчваме да го правите. Освен това имайте предвид, че можете да възстановите файловете си, използвайки бекъп, затова просто премахнете Joker_lucker@aol.com.wallet, използвайки анти-малуерен инструмент като Reimage, след което възобновете файловете си от бекъп.

Joker_lucker@aol.com.wallet ransomware virus
Рансъмуерът Joker_lucker@aol.com.wallet

Кога този вариант на CrySiS зарази систмата Ви?

Рансъмуерът Crysis се разпространява главно чрез спам имейл. Трябва да внимавате за имейли, идващи от непознати и никога да не отваряте техните приставки или каквито и да било линкове, включени в съобщението. Понякога е трудно да се разпознаят подобни съобщения, защото са разработени да изглеждат убеждаващо. Измамниците се преструват, че пишат за добре познати компании като Amazon, eBay, PayPal или някоя здравна организация. Тези измамници дори се преструват, че предоставят резултати от медицински изследвания, твърдейки, че жертвата е диагностицирана с рак. Разбира се жертвите може да се шокират и да прибързат като отворят подобна фалшива приставка. Знаете какво следва – приставката не е истински документ, защото всъщност е зловреден файл, съдържащ рансъмуер. Отварянето на подобни файлове води до катастрофални последици, затова не разчитайте на непознати изпращачи и не влизайте в линковете, приложени в имейл приставките, които Ви пращат!

Най-бързият начин за премахване на вируса Joker_lucker@aol.com.wallet

Ако сте били заключени от този зловреден вирус, няма много неща, които может да направите. Файловете могат да бъдат изцяло възобновени от бекъп, а ако нямате такъв трябва да Ви разочароваме, защото е невъзможно да ги възобновите по друг начин. атова трябва да премахнете вируса Joker_lucker@aol.com.wallet незабавно и да предприемете мерки, за да се уверите, че повече няма да попаднете в подобна неизбежна ситуация. Тези инструкции за премахването на Joker_lucker@aol.com.wallet ще Ви помогнат с процеса по деинсталация.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Упътване за ръчно премахване на Joker_lucker@aol.com.wallet вируси:

Премахнете Joker_lucker@aol.com.wallet, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Joker_lucker@aol.com.wallet

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Joker_lucker@aol.com.wallet.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Joker_lucker@aol.com.wallet, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Joker_lucker@aol.com.wallet. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на Joker_lucker@aol.com.wallet е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Joker_lucker@aol.com.wallet от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако сте открили файлови екстензии Joker_lucker@aol.com.wallet на някои от файловете си и ако картинката на работния Ви плот гласи, че трябва да пишете на joker_lucker@aol.com, за да декриптирате файловете си, това значи, че компютърът Ви е бил засегнат. Препоръчваме да премахнете вируса възможно най-скоро, след това да потърсите бекъп. Ако нямате, тези стъпки могат да Ви помогнат да възстановите файловете си.

Ако файловете ви са криптирани от Joker_lucker@aol.com.wallet, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Използвайте Data Recovery Pro

Data Recovery Pro е полезен при възстановяването на изтрити/повредени файлове. Трябва да опитате този инструмент върху криптираните си файлове.

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Joker_lucker@aol.com.wallet;
 • Възстановете ги.

Windows Previous Versions

Ако Вие или ваш познат имате пуснат System Restore, можете да възстановите индивидуални файлове, използвайки Windows Previous Copies. Това е полезна функция, която Ви помага да възстановите файловете си един по един, но не всички наведнъж. За да възстановите повече файлове, трябва да отделите повече време.

 • Открийте криптирания файл, който искате да възстановите и кликнете с десния бутон на мишката върху него;
 • Изберете “Properties” и отидете на бутона “Previous versions”;
 • Тук проверете всички налични копия на файла “Folder versions”. Изберете версията, която искате да възстановите и кликнете върху “Restore”?

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Joker_lucker@aol.com.wallet и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-joker_luckeraol-com-wallet-ransomware-virus.html

Ръководства за премахване на други езици