Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни ACCDFISA v2.0 вирус (Включва методи за декриптиране) - Подобрени инструкции

от Лусия Дейнс - - | Тип: Рансъмуер

Вирусът ACCDFISA v2.0 и как заключва файловете ви

ACCDFISA v2.0 ransomware virus

Рансъмуер вирусите често преминават през доста голямо развитие, докато техните създатели останат доволни от резултата. Вирусът ACCDFISA е една от тези програми и наскоро нейната подобрена версия, наречена ACCDFISA v2.0 “удари” интернет пространството. Известна още и като Anti-Child Porn Spam Protection virus, тази инфекция е някак по-необикновена, защото не използва действително криптиране за заключване на файловете на жертвата.

Може би сте помислили, че създателите на вируса са оправили това при новата версия. Напротив, точно както и при по-старата версия, информацията на жертвата просто се превръща в компресирани и защитени с парола .exe файлове. Въпреки необичайният начин на криптиране, възстановяването на файловете е същото, както при останалите рансъмуер атаки.

Само хакерите разполагат с ключ за декриптиране на заключената информация и потребителите трябва да си платят, за да получат отново достъп до файловете си. За съжаление, дори плащането на откуп не винаги е свързано с успешното възстановяване на файловете.

Обикновено хакерите изобщо нямат намерение да помагат на жертвите си с възстановяването на данните им и просто изчезват след като получат сумата от откупа.  Единственото успокоително нещо за този рансъмуер е, че специалистите изучаващи вируса, вече са успели да се справят с криптиращия процес при първата версия и е само въпрос на време създаването на декриптиращ инструмент за най-новата версия.

Междувременно, добре е да премахнете ACCDFISA v2.0 от компютъра си. Трябва да знаете, че само професионален антивирусен софтуер, като Reimage може да ви помогне да се отървете от вируса, без да причинява допълнителни щети на компютъра ви. 

ACCDFISA v2.0 ransomware virus
Рансъмуер вируса ACCDFISA v2.0

Характерът на криптирането е може би единственото нещо, което различава този вирус от останалите инфекции. Иначе, действията им си приличат. Попада в компютрите с измама и започва да ги сканира и да търси предварително зададената информация, като я конвертира в RAR файлове. Както и при по-голямата част подобни вируси, ACCDFISA v2.0 също променя имената на файловете.

Имената на заразените файлове обозначават идентификационния номер на жертвата и имейл за контакт, на който трябва да бъде изпратен идентификационния номер, за да бъдат възстановени файловете. Също така, ACCDFISA е рансъмуер, който заключва екрана на компютъра, така че след като веднъж е поел контрола над компютъра, използването му става невъзможно.

Обичайната функция Windows става недостъпна, тъй като вирусът задава Windows Registry Run, за да стартира процеса c:\\svchost.exe веднага щом компютъра бъде рестартиран. Заключеният екран позволява на хакерите да представят искането си за откуп на жертвите и ги насърчават да предприемат действия за възстановяването на файловете си и достъпа до компютъра.

За съжаление, по-неинформираните потребители следват командите и съответно биват измамени. Ако не искате да загубите парите си или компютърът ви да претърпи дори по-тежки щети, започнете незабавното премахване на  ACCDFISA v2.0. Със сигурност няма да е лесно, но имаме някои препоръки, подготвени за вас в края на статията, в случай че се натъкнете на проблеми. 

Възможно ли е възстановяването на информация след тази рансъмуер атака?

Когато бъдете атакувани от рансъмуер вируси, не е учудващо, че първото, за което се сещате, е възстановяването на информацията. Имате късмет, ако се окажете заразени с вирус, който вече е бил дешифриран от компютърните специалисти, но в случай, че ACCDFISA v2.0 или друга не-декриптирана инфекция атакува компютъра ви, вие имате сериозен проблем.

Разбира се, може да изчакате докато бъде създаден декриптиращ инструмент, но това може да отнеме доста време. Също така, може да приложите техники за възстановяване на информация, като използвате инструменти като PhotoRec, R-Studio или Kaspersky virus-fighting utilities, въпреки че този метод няма висока успеваемост.

Затова, ако наистина държите на файловете си, винаги правете резервни копия и ги съхранявайте на безопасно място, за предпочитане на външно устройство и няма да има нужда да се безпокоите за тяхната безопасност.

Варианти за премахване на ACCDFISA v2.0:

Както по-рано споменахме, има няколко начина, чрез които може да опитате да възстановите файловете си, криптирани от ACCDFISA v2.0. Но е добре да сте наясно, че преди да се впуснете във възстановяването на данните, инфекцията трябва да бъде напълно премахната от компютъра ви.

Може да премахнете ACCDFISA v2.0 напълно безопасно от компютъра си, като използвате антивирусни инструменти. Имайте предвид, че рансъмуер вирусите не са като обичайните браузър-похитители или адуер и може да окажат съпротива докато се опитвате да се отървете от тях.

В случай че антивирусният инструмент, който използвате срещне проблеми при премахването на ACCDFISA v2.0, вижте подробните инструкции в края на статията. След като най-накрая се отървете от вируса, може да се опитате да възстановите информацията си. 

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Упътване за ръчно премахване на ACCDFISA v2.0 вируси:

Премахнете ACCDFISA v2.0, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете ACCDFISA v2.0

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на ACCDFISA v2.0.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете ACCDFISA v2.0, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с ACCDFISA v2.0. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на ACCDFISA v2.0 е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от ACCDFISA v2.0 и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Lucia Danes
Lucia Danes - Изследовател на вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Lucia Danes
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици