Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни CryptoLocker 5.1 вирус (Подобрено упътване)

от Джули Сплинтърс - - | Тип: Рансъмуер

Рансъмуерът CryptoLocker 5.1 започва своята кибер кампания

Вирусът CryptoLocker 5.1 ни навежда на асоциации с небезизвестното семейство от рансъмуер вируси CryptoLocker. Наистина, неговото съобщение за откуп наподобява това на първоначалната заплаха. Например, той добавя файлово разширение .locked на засегнатите файлове. Но специалистите са убедени, че това е просто имитация, скрита под името на гореспоменатия вирус. Освен това, той е получил и алтернативно название – Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! virus. Това представлява съобщението за искане на откупа, което е написано на италиански език. Авторите се опитват да стреснат жертвите с тази заплаха и изискват парите за откупа да бъдат преведени в рамките на 48 часа, за да бъдат възстановени файловете. Не е нужно да споменаваме, че това е често използвана стратегия за сплашване на потребителите. Вместо да се замисляте над тази възможност, по-добре първо помислете за премахването на CryptoLocker 5.1. За тази цел може да използвате антишпионско приложение, за да стане това по-бързо. В последната част на статията ще намерите не само инструкции за премахване на  CryptoLocker 5.1 правилно, но и информация за възстановяване на криптираните файлове. 

The ransom note of CryptoLocker 5.1

Когато печално известната кибер заплаха Crypto Locker се появи на сцената преди няколко години, неговата поява причини не само големи информационни и финансови загуби за обикновените потребители, но и даде вдъхновение на начинаещите хакери. За съжаление, измамниците, които често се оказват младежи в гимназията, се учат бързо от допуснатите грешки и използват таланта си за програмиране на вируси. Затова, беше само въпрос на време известният рансъмуер вирус да се сдобие с многобройно “потомство”.  Тъй като първоначалната версия успява да измъкне значителни суми пари, създателите на тази заплаха също са били вдъхновени от лесната печалба. Спазвайки традицията на рансъмуер вирусите CryptoLocker 5.1 иска откуп в размер на 250 евро. Плащането трябва да бъде извършено в рамките на 48 часа, в противен случай престъпниците заплашват да изтрият завинаги криптираните файлове. Уплашени от този сценарий, жертвите бързат да платят сумата в посочения срок. И все пак, работата е там, че нито те, нито вие можете да сте сигурни, че файловете ще бъдат възстановени дори след извършване на плащането. Измамниците не са длъжни да си спазват обещанията. Възстановяването на файловете зависи единствено от тяхната съвест. Затова, по-добре премахнете заплахата с ReimageIntego.

Кога зловредният вирус е нахлул в компютъра ми?

Няма да е изненада, ако рансъмуер вируса Crypto Locker 5.1 използва спам имейли за проникване в устройството. Както и при по-старите версии на първоначалния CryptoLocker, настоящият вирус също има склонност да се разпространява чрез спам имейли, като се маскира като pdf файл. За съжаление, дори в момента, тази техника се оказва доста доходоносна, тъй като потребителите не са достатъчно внимателни, когато проверяват спам съобщенията си. Измамниците показват своята креативност, като скриват изпълнимите файлове под формата на фактура или финансов доклад. Така, без капка съмнение, потребителите отварят прикачения файл само, за да разберат, че са активирали истинска кибер заплаха. Ако сте направили същата грешка, имайте предвид, че трябва да сте нащрек дори ако получите имейл от ФБР или местните данъчни служби. Добре е да проверявате внимателно подателя преди да извършите каквито и да е действия, които по-късно могат да ви струват не само време и нерви, но също така и пари. 

Стъпки за премахване на CryptoLocker 5.1 

Дори и това да не е оригиналната версия на компютърната заплаха, не се отнасяйте несериозно към нея. Затова, най-доброто решение е премахването на вируса с помощта на антишпионско приложение, като ReimageIntego или Malwarebytes. Софтуерът ще се справи напълно със заплахата, без да оставя никакви нейни файлове. И все пак, нито една от двете програми не може да декриптира файловете ви. Затова трябва да възстановите файловете си от резервно копие или да използвате алтернативни методи. Погледнете дадените от нас предложения, тъй като може да са ви от полза.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на CryptoLocker 5.1 вируси:

Премахнете CryptoLocker 5.1, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете CryptoLocker 5.1

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на CryptoLocker 5.1.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете CryptoLocker 5.1, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с CryptoLocker 5.1. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на CryptoLocker 5.1 е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете CryptoLocker 5.1 от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от CryptoLocker 5.1, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Какви са ползите на Data Recovery Pro?

Това приложение работи най-добре при откриване и възстановяване на липсващи или повредени файлове. Може да ви помогне и за декодирането на файловете след проникването на CryptoLocker 5.1.

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса CryptoLocker 5.1;
 • Възстановете ги.

Възстановяване на файловете с помощта на функцията По-стари версии на Windows (Windows Previous Version)

Може да успеете да възстановите файловете си, използвайки тази опция. Имайте предвид, че функцията Системно Възстановяване (System Restore) трябва да бъде активна, за да има ефект. 

 • Открийте криптирания файл, който искате да възстановите и кликнете с десния бутон на мишката върху него;
 • Изберете “Properties” и отидете на бутона “Previous versions”;
 • Тук проверете всички налични копия на файла “Folder versions”. Изберете версията, която искате да възстановите и кликнете върху “Restore”?

Може ли да се използва Shadow Explorer?

Това приложение възстановява файловете съгласно модела на моментните снимки на томове, които се пазят в компютъра. Освен ако вирусът не е достигнал до тях и не ги е изтрил, имате още една възможност за спасяване на личната си информация. 

 • Изтегляне на Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/)
 • Следвайте Инсталационния помощник на Shadow Explorer и инсталирайте приложението на компютъра си;
 • Стартирайте програмата и разгледайте падащото меню в горния ляв ъгъл, за да изберете диска с криптирана информация. Проверете какви папки има там;
 • Кликнете с десния бутон на мишката върху папката, която искате да възстановите и изберете “Export”. Може, също така, да изберете и мястото,където желаете да бъде съхранена.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от CryptoLocker 5.1 и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-cryptolocker-5-1-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за CryptoLocker 5.1 ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *