Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни Philadelphia вирус (Подобрено упътване)

от Джули Сплинтърс - - | Тип: Рансъмуер

Вирусът Philadelphia се появява на хоризонта

Небезизвестният създател на вируси Rainmaker се появи на пазара с нов рансъмуер вирус – вирусът Philadelphia. Както при всички случаи на рансъмуер вируси и тук хакерите са се развихрили. Освен това, те са разработили и стратегия за успешно заразяване на колкото е възможно повече компютри. При всички случаи, ако личните ви данни са вече заключени от алтернативния вариант на вируса Stampado, добре е да се фокусирате върху премахването на Philadelphia. Докато разглеждате тази статия, инсталирайте Reimage Reimage Cleaner Intego и започнете процеса на отстраняване. Колкото повече се бавите да се отървете от него, толкова повече щети ще донесе на компютъра ви. Затова премахнете Philadelphia незабавно.

За щастие, този рансъмуер вирус е бил забелязан от Фабиан Уосар (Fabian Wosar), който е известен със създаването на декриптиращи кодове за Рансъмуер вируса Apocalypse. Вирусът е пуснат за продажба на черния пазар, на специален таен Tor уеб сайт. Създателите предоставят зловредния софтуер на всеки, който няма нищо против да печели по този начин. Заедно с покупката на рансъмуер вируса Philadelphia, новият собственик получава и лесни инструкции как да го контролира и да управлява обхвата на заразата. Създателят обсъжда и някои новости на Philadelphia, като бутона “Милост” (“Give mercy”). На пръв поглед, той позволява декриптирането на файлове без получаване на откуп. И все пак, това зависи изцяло от съзнанието на притежателя на рансъмуер вируса.

The picture revealing Philadelphia ransomware

Друга интересна характеристика на този криптиращ зловреден софтуер е Philadelphia Headquarter. Това е приложение, което позволява на притежателя да персонализира рансъмуер вируса и да вижда трафика върху карта. Създателят се гордее с главното предимство на този зловреден софтуер – “мостове” (“bridges”). Вместо да ползва командни и контролни услуги, те използват A PHP скрипт, за наблюдение на мрежата, където взаимодействат злодея и жертвите. Новият собственик също има възможност да манипулира количеството на откупа и нивата на изтриване на файловете. Philadelphia се генерира с помощта на  AutoIT скриптов език. Също така, изследователите на този вирус смятат, че той скоро ще може да се декриптира. Имайки предвид тези характеристики, не е изненадващо защо рансъмуер вирусите като цяло са се превърнали в онлайн бизнес. Съвременните вируси изискват значително малко усилия и носят сравнително висок доход. Това обяснява този подем на рансъмуер вирусите. И все пак, обикновеният потребител не се интересува от тези корпоративни проблеми, а по-скоро от това как да отключи файловете си.

Как този рансъмуер вирус е заразил компютъра ми?

Докато този крипто вирус продължава да се развива, основният му метод на разпространение се счита, че са имейлите със спам.  Лотарийни спам съобщения или фалшиви имейли за доставка са само някои от примерите за най-често срещаните стратегии за заблуда. Понякога хакерите дори използват имената на официални институции, за да убедят жертвите в легитимността на съобщението. В такъв имейл те поставят заразения файл .doc, .zip или JavaScript. В него се съдържа изпълнимия файл. Сега, след като сте запознати с опасностите, намиращи се в тези имейли, бъдете внимателни и не отваряйте лекомислено съмнителни линкове и прикачени файлове. 

Как да се отървете от вируса Philadelphia

Тъй като все пак вирусът не е “дребна риба”, не трябва да си играете с него твърде дълго,тъй като той е способен да зарази дори външните устройства, които са свързани към компютъра. Затова е много важно да премахнете вируса Philadelphia колкото се може по-скоро. За тази цел инсталирайте Reimage Reimage Cleaner Intego или Malwarebytes. Тези приложения откриват рансъмуер вируса на момента и го унищожават. И все пак, те не могат да разшифроват файловете, затова трябва да използвате алтернативни дигитални инструменти, за да имате отново достъп до файловете си. Най-добрият начин да ги възстановите е или от резервно копие или да изчакате IT специалистите да публикуват декриптиращ инструмент. Разбираемо е, че файловете може да са от изключителна важност и бихте искали да ги възстановите на всяка цена. както по-рано споменахме, дешифрирането на файловете зависи основно от нападателя. Дори и да платите исканата сума пари, злосторникът може да реши да изтрие файловете, ако му скимне. Затова, започнете премахване на Philadelphia и опитайте някой от нашите методи за възстановяване на файлове.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Philadelphia вируси:

Премахнете Philadelphia, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Philadelphia

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Philadelphia.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Philadelphia, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Philadelphia. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на Philadelphia е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Philadelphia от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от Philadelphia, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Дали Data Recover Pro ще реши проблема?

Този софтуер може да се окаже шанса ви за декодиране на файловете, докато изследователите на вируса работят над декриптиращия инструмент.

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Philadelphia;
 • Възстановете ги.

Функцията Системно Възстановяване (Systemn Restore function) също може да ви се притече на помощ

В някои случаи, връщането на системата ви към определено състояние може да ви помогне да избегнете рансъмуера. Макар че едва ли ще се предпазите от евентуално похищение на Philadelphia, но поне ще може да спасите важните си файлове преди да бъдат кодирани. 

 • Открийте криптирания файл, който искате да възстановите и кликнете с десния бутон на мишката върху него;
 • Изберете “Properties” и отидете на бутона “Previous versions”;
 • Тук проверете всички налични копия на файла “Folder versions”. Изберете версията, която искате да възстановите и кликнете върху “Restore”?

Използване на Shadow Explorer

Това е друго приложение, което може да възстанови файловете ви, като използвате моментните снимки на томове (shadow volume copies). Те са разположени в компютъра ви. Някои рансъмуер заплахи изтриват и тези снимки, затова може да използвате този инструмент преди вирусът Philadelphia да стигне до тях.

 • Изтегляне на Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/)
 • Следвайте Инсталационния помощник на Shadow Explorer и инсталирайте приложението на компютъра си;
 • Стартирайте програмата и разгледайте падащото меню в горния ляв ъгъл, за да изберете диска с криптирана информация. Проверете какви папки има там;
 • Кликнете с десния бутон на мишката върху папката, която искате да възстановите и изберете “Export”. Може, също така, да изберете и мястото,където желаете да бъде съхранена.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Philadelphia и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви. Добре е да се придържате към добрия навик да архивирате файловете си ежедневно или ежеседмично.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-philadelphia-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Philadelphia ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *