Степен на сериозност:  
  (97/100)

Премахни CryptoLockerEU вирус (Упътване за премахване) - Включва стъпки за декриптиране

от Оливия Морели - - | Тип: Рансъмуер

Още един екземпляр на CryptoLocker: рансъмуер вирусът CryptoLockerEU 

Вирусът CryptoLockerEU е поредният вариант на рансъмуер вирус, който използва модифицирано име на стар и добре познат рансъмуер вирус. След като проникне в целевата система, той атакува всички файлове, които потребителят съхранява на компютъра си. Всеки файл, до който се докосне този рансъмуер, бива криптиран и получава допълнително файлово разширение, което изглежда по следния начин: .send 0.3 BTC crypt. Вирусът оставя съобщение за откуп в компютърната система, за да информира жертвата за кибер атаката и иска от нея плащането на откуп. Според съобщението за откуп, което носи името ĐŔŃŘČÔĐÎ ŔŇÜ ÔŔÉËŰ.txt (грешка на криптирането, истинското наименование на съобщението за откуп трябва да е РАСШИФРОВАТЬ ФАЙЛЫ.txt), цялото име на вируса е CryptoLockerEU 2016 rusia. Съобщението за откуп информира, че файловете на компютъра на жертвата са променени с RSA-2048 битово криптиране, което е известно като сложен криптиращ алгоритъм, използван да подсигурява тайни от военен клас. Вирусът иска плащането на откуп от 0.3 BTC (което е приблизително 320 щатски долара) в седемдневен срок; в противен случай, ключът за декриптиране на информацията ще бъде изтрит. Интересно е още, че вирусът осигурява Идентификационен номер и дори четири имейл адреса, на които да се свържете с киберпрестъпниците след като платите откупа. Известните в момента имейл адреси на измамниците са следните: 

 • decryptme.files@mail.ru;
 • europol.eurofuck@yandex.com;
 • super.decryptme2016@yandex.com;
 • efwerez2015@yandex.com.

Ако компютъра ви е ударен от тази зловредна версия, дори и не си помисляйте да плащате откупа. Напълно разбираме, че файловете ви са много важни за вас, но добре е да помислите за цялостната картина. Всеки път, когато някоя от жертвите плати откупа, киберрестъпниците се мотивират да продължат с незаконните си дейности. Не забравяйте, че няма гаранция, че киберпрестъпниците ще ви помогнат да възстановите файловете си, дори и след като им изпратите парите. Те може просто да вземат парите ви и да изчезнат. За да възстановите файловете си, използвайте резервни копия на файловете си или дадените по-долу инструкции за възстановяване. Запомнете, че преди да се опитате да възстановите данните си, трябва да премахнете вируса CryptoLockerEU от системата с помощта на инструмент за премахване на зловреден софтуер, като ReimageIntego. Не предоставяме инструкции за ръчно премахване на CryptoLockerEU, защото е изключително трудно да изтриете такава зловредна програма сами.    Image of CryptoLockerEU ransomware note

Как съм се заразил с вирус от рансъмуерен тип?

Рансъмуер вирусите се разпространяват чрез имейли, измамни интернет страници и други виртуални канали. Много важно нещо, което не трябва да забравяме е, че зловредните вируси винаги се придвижват под формата на безопасно изглеждащи документи, файлове, архиви или софтуерни актуализации. Ето защо, трябва добре да помислите преди да кликвате върху каквото и да е в интернет. Бъдете много внимателни, когато отваряте електронни писма, изпратени от непознати – дори да твърдят, че доставят важно съобщение, не им се доверявайте. Например, един от най-опасните компютърни вируси, известен като Locky в момента се разпространява чрез фалшиви прикачени файлове, наречени “Документ/Снимка/Копие от офиса” (Document/Photo/Scan from office)”, “Фактура” (Invoice”) и др. Отварянето на такъв прикачен файл може да доведе до неприятни последствия и загуба на данни, така че бъдете внимателни! Най-ефикасния начин да защитите файловете си е да направите резервни копия и да инсталирате надежден анти-малуер софтуер. Също така, не забравяйте да следвате здравия си разум, когато изследвате интернет! 

Как мога да премахна рансъмуера CryptoLockerEU от компютъра?

Вирусът CryptoLockerEU е опасен, но все пак може да почистите компютъра си без помощта на компютърен специалист. Просто използвайте програмата си срещу зловреден софтуер, за да изтрие злонамерения вирус от системата си. За да премахнете рансъмуера CryptoLockerEU, използвайте антивирусни или антишпионски инструменти. Препоръчваме ви да използвате ReimageIntego за премахването на CryptoLockerEU, тъй като той не само изтрива вируси, а също и шпионски/зловредни инфекции и след това оптимизира компютъра ви. По-долу ще намерите пълно ръководство за премахването на рансъмуера.  

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на CryptoLockerEU вируси:

Премахнете CryptoLockerEU, използвайки Safe Mode with Networking

Ако компютъра ви е атакуван, трябва да следвате дадените инструкции и да премахнете вируса от системата си колкото се може по-бързо. Препоръчително е да рестартирате компютъра си в Безопасен режим (Safe Mode) преди да се опитате да премахнете зловредната програма с инструменти срещу малуер.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете CryptoLockerEU

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на CryptoLockerEU.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете CryptoLockerEU, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с CryptoLockerEU. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на CryptoLockerEU е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете CryptoLockerEU от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от CryptoLockerEU, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Опитайте Data Recovery Pro

Има достатъчно на брой инструменти за възстановяване на информация, които ви обещават възстановяване на повредените файлове, но според нашия екип Data Recovery Pro е най-надеждната от всички. Не забравяйте, че дори и този инструмент може също да не успее да възстанови файловете ви, защото рансъмуер вируса CryptoLockerEU ги криптира с неизвестен криптиращ код. И все пак, не ви пречи да опитате – може да възстанови някои от ценните си файлове.

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса CryptoLockerEU;
 • Възстановете ги.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от CryptoLockerEU и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-cryptolockereu-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за CryptoLockerEU ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *