Степен на сериозност:  
  (86/100)

Премахни EnCrypt вирус (Включва методи за декриптиране) - Подобрени инструкции

от Alice Woods - - | Тип: Рансъмуер

Рансъмуер вирусът EnCrypt добавя файлово разширение .en към кодираните файлове и иска 50 долара откуп

Страницата за разплащане на рансъмуера EnCrypt

Рансъмуер вирусът EnCrypt е зловредна компютърна програма, която уврежда всички файлове и им добавя файлово разширение .en. Малуерът криптира файловете на жертвата с цел да иска откуп за тях, затова оставя и съобщение за откуп на работния плот, което носи наименование READ_THIS_FILE.txt .

Бележката за откуп съдържа типичното съобщение от създателите на рансъмуера, което гласи, че всички файлове, документи, снимки и други важни файлове са криптирани. За да получи декриптор, жертвата трябва да плати откуп от 50 щатски долара във виртуалната валута биткойни.

Вирусът иска от жертвата да инсталира браузъра Tor, за да достигне до сайта за разплащане. Сайтът не може да бъде достигнат от никой друг; от жертвата се иска да въведе идентификационен номер (ID), Bitcoin адрес използван за плащането на откупа и имейл.

Киберпрестъпниците обещават да изпратят декриптиращия ключ в рамките на 24 или 48 часа (1 или 2 дни). За съжаление няма информация дали жертвите, които са платили откупа, са получили декриптирани файлове. Затова ви съветваме да премахнете вируса EnCrypt незабавно и да помислите за алтернативни декриптиращи методи.

Не забравяйте, че рансъмуерът не е обикновена програма, затова не ви препоръчваме да я премахвате ръчно. По този начин може да си причините повече вреди, отколкото ползи. Ако търсите сигурно премахване на EnCrypt, използвайте надеждна програма против зловреден софтуер. Просто сканирайте системата със софтуер като Reimage Reimage Cleaner Intego за да откриете и премахнете всички зловредни компоненти.

Рансъмуер вирусът EnCryptРансъмуер вирусът EnCrypt иска откуп от 50 щатски долара. Вирусът добавя файлово разширение .en на всички криптирани файлове

Източникът на инфекцията

Много жертви на рансъмуера имат проблеми при откриването на източника на инфекцията. Можем само да кажем, че основният канал на рансъмуер атаката е зловреден спам, така че бъдете много внимателни, когато отварят електронни писма, изпратени от непознати. В действителност ви съветваме да стоите колкото се може по-далеч от подобни съобщения. 

Престъпниците са много добри в това да се представят за служители на доказани компании, така че лесно могат да ви подведат да отворите прикачените файлове. Бъдете много внимателни и не бързайте да ги отваряте, докато не сте 100% сигурни, че подателят не е киберпрестъпник. За повече съвети за сигурността ви предлагаме да посетите сайта на NoVirus UK .

Когато имате съмнения за истиността на имейла, обадете се в компанията, която уж ви изпраща съобщението и попитайте дали съобщението е от тях. Само защото съобщението съдържа официално лого, не означава, че идва от надежден източник!

Премахнете рансъмуера EnCrypt и декриптирайте файловете с файлово разширение .en 

Много е важно да премахнете криптиращия вирус колкото се може по-скоро. Няма как да знаете дали е атакувал компютъра ви самостоятелно или заедно с друг зловреден софтуер като Троянски коне. Поради тази причина ви съветваме да направите пълно системно сканиране с помощта на програма против зловреден софтуер. 

Обаче дори и антишпионските програми могат да бъдат деактивирани от по-опасните вируси. Ето защо е необходимо да направите малка промяна в компютъра си преди да стартирате програмата за сигурност. Упътването за премахване на рансъмуера EnCrypt обяснява как да рестартирате компютъра правилно, за да си осигурите безпроблемно премахване на вируса. Не се притеснявайте да ни задавате въпроси, в случай, че имате нужда от помощ. 

След премахване на вируса, ще трябва да декриптирате файловете с файлово разширение .en. Това може да се окаже трудна задача, така че ви съветваме да използвате инструкциите за възстановяване на информацията, които са дадени по-долу.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на EnCrypt вируси:

Премахнете EnCrypt, използвайки Safe Mode with Networking

Премахването на рансъмуер вирус може да се окаже трудна задача, затова следвайте внимателно дадените инструкции.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете EnCrypt

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на EnCrypt.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете EnCrypt, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с EnCrypt. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на EnCrypt е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете EnCrypt от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

За съжаление в момента няма инструменти, които са способни да декриптират всички файлове с файлово разширение .en. Но все пак има няколко метода, които си заслужава да опитате.

Ако файловете ви са криптирани от EnCrypt, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Data Recovery Pro

Използвайте Data Recovery Pro за да декриптирате поне няколко файла.

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса EnCrypt;
 • Възстановете ги.

Shadow Explorer

Използвайте Shadow Explorer за да откриете някои възстановими записи. Имайте предвид, че този инструмент ще проработи само в случай, че вирусът не е изтрил моментните снимки на томове (Volume Shadow Copies).

 • Изтегляне на Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/)
 • Следвайте Инсталационния помощник на Shadow Explorer и инсталирайте приложението на компютъра си;
 • Стартирайте програмата и разгледайте падащото меню в горния ляв ъгъл, за да изберете диска с криптирана информация. Проверете какви папки има там;
 • Кликнете с десния бутон на мишката върху папката, която искате да възстановите и изберете “Export”. Може, също така, да изберете и мястото,където желаете да бъде съхранена.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от EnCrypt и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви. Добре е да се придържате към добрия навик да архивирате файловете си ежедневно или ежеседмично.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-encrypt-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за EnCrypt ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *