Степен на сериозност:  
  (86/100)

Премахни EnCrypt вирус (Включва методи за декриптиране) - Подобрени инструкции

от Alice Woods - - | Тип: Рансъмуер

Рансъмуер вирусът EnCrypt добавя файлово разширение .en към кодираните файлове и иска 50 долара откуп

Страницата за разплащане на рансъмуера EnCrypt

Рансъмуер вирусът EnCrypt е зловредна компютърна програма, която уврежда всички файлове и им добавя файлово разширение .en. Малуерът криптира файловете на жертвата с цел да иска откуп за тях, затова оставя и съобщение за откуп на работния плот, което носи наименование READ_THIS_FILE.txt .

Бележката за откуп съдържа типичното съобщение от създателите на рансъмуера, което гласи, че всички файлове, документи, снимки и други важни файлове са криптирани. За да получи декриптор, жертвата трябва да плати откуп от 50 щатски долара във виртуалната валута биткойни.

Вирусът иска от жертвата да инсталира браузъра Tor, за да достигне до сайта за разплащане. Сайтът не може да бъде достигнат от никой друг; от жертвата се иска да въведе идентификационен номер (ID), Bitcoin адрес използван за плащането на откупа и имейл.

Киберпрестъпниците обещават да изпратят декриптиращия ключ в рамките на 24 или 48 часа (1 или 2 дни). За съжаление няма информация дали жертвите, които са платили откупа, са получили декриптирани файлове. Затова ви съветваме да премахнете вируса EnCrypt незабавно и да помислите за алтернативни декриптиращи методи.

Не забравяйте, че рансъмуерът не е обикновена програма, затова не ви препоръчваме да я премахвате ръчно. По този начин може да си причините повече вреди, отколкото ползи. Ако търсите сигурно премахване на EnCrypt, използвайте надеждна програма против зловреден софтуер. Просто сканирайте системата със софтуер като Reimage за да откриете и премахнете всички зловредни компоненти.

Рансъмуер вирусът EnCrypt
Рансъмуер вирусът EnCrypt иска откуп от 50 щатски долара. Вирусът добавя файлово разширение .en на всички криптирани файлове

Източникът на инфекцията

Много жертви на рансъмуера имат проблеми при откриването на източника на инфекцията. Можем само да кажем, че основният канал на рансъмуер атаката е зловреден спам, така че бъдете много внимателни, когато отварят електронни писма, изпратени от непознати. В действителност ви съветваме да стоите колкото се може по-далеч от подобни съобщения. 

Престъпниците са много добри в това да се представят за служители на доказани компании, така че лесно могат да ви подведат да отворите прикачените файлове. Бъдете много внимателни и не бързайте да ги отваряте, докато не сте 100% сигурни, че подателят не е киберпрестъпник. За повече съвети за сигурността ви предлагаме да посетите сайта на NoVirus UK .

Когато имате съмнения за истиността на имейла, обадете се в компанията, която уж ви изпраща съобщението и попитайте дали съобщението е от тях. Само защото съобщението съдържа официално лого, не означава, че идва от надежден източник!

Премахнете рансъмуера EnCrypt и декриптирайте файловете с файлово разширение .en 

Много е важно да премахнете криптиращия вирус колкото се може по-скоро. Няма как да знаете дали е атакувал компютъра ви самостоятелно или заедно с друг зловреден софтуер като Троянски коне. Поради тази причина ви съветваме да направите пълно системно сканиране с помощта на програма против зловреден софтуер. 

Обаче дори и антишпионските програми могат да бъдат деактивирани от по-опасните вируси. Ето защо е необходимо да направите малка промяна в компютъра си преди да стартирате програмата за сигурност. Упътването за премахване на рансъмуера EnCrypt обяснява как да рестартирате компютъра правилно, за да си осигурите безпроблемно премахване на вируса. Не се притеснявайте да ни задавате въпроси, в случай, че имате нужда от помощ. 

След премахване на вируса, ще трябва да декриптирате файловете с файлово разширение .en. Това може да се окаже трудна задача, така че ви съветваме да използвате инструкциите за възстановяване на информацията, които са дадени по-долу.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Упътване за ръчно премахване на EnCrypt вируси:

Премахнете EnCrypt, използвайки Safe Mode with Networking

Премахването на рансъмуер вирус може да се окаже трудна задача, затова следвайте внимателно дадените инструкции.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете EnCrypt

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на EnCrypt.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете EnCrypt, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с EnCrypt. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на EnCrypt е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете EnCrypt от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

За съжаление в момента няма инструменти, които са способни да декриптират всички файлове с файлово разширение .en. Но все пак има няколко метода, които си заслужава да опитате.

Ако файловете ви са криптирани от EnCrypt, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Data Recovery Pro

Използвайте Data Recovery Pro за да декриптирате поне няколко файла.

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса EnCrypt;
 • Възстановете ги.

Shadow Explorer

Използвайте Shadow Explorer за да откриете някои възстановими записи. Имайте предвид, че този инструмент ще проработи само в случай, че вирусът не е изтрил моментните снимки на томове (Volume Shadow Copies).

 • Изтегляне на Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/)
 • Следвайте Инсталационния помощник на Shadow Explorer и инсталирайте приложението на компютъра си;
 • Стартирайте програмата и разгледайте падащото меню в горния ляв ъгъл, за да изберете диска с криптирана информация. Проверете какви папки има там;
 • Кликнете с десния бутон на мишката върху папката, която искате да възстановите и изберете “Export”. Може, също така, да изберете и мястото,където желаете да бъде съхранена.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от EnCrypt и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-encrypt-ransomware-virus.html

Ръководства за премахване на други езици