Степен на сериозност:  
  (97/100)

Премахни GlobeImposter 2.0 вирус (Инструкции за премахване) - Aug 2017 актуализация

от Линас Кигуолис - - | Тип: Рансъмуер

GlobeImposter 2.0 може да взима повече от 30 вида файлове за “заложници” и да иска откуп за тях

Съобщението за откуп на рансъмуер вируса GlobeImposter 2.0

GlobeImposter 2.0 е новата версия на Globe Imposter, който подражава на рансъмуер вируса Globe. Зловредният софтуер има за цел англоговорящите и рускоговворящите компютърни потребители. Той криптира файловете, като използва AES криптиране и дава инструкциите за възстановяване във файла HOW_OPEN_FILES.hta.

Първата версия на Globe бързо е “победена” от екипа по сигурността на Emsisoft. Специалистите откриват пропуск в кода на вируса и го използват за създаването на декриптиращ софтуер. Втората версия на рансъмуера продължава работата на предшественика си. И все пак, хакерите създават още няколко актуализации на Globe Imposter.

Вирусът GlobeImposter 2.0 има за цел 34 типа файлове, включително документи, текстови файлове, снимки, мултимедийни файлове и др. Използвайки AES криптография той заключва целевите документи с тези файлови разширения:

 • .bad;
 • .BAG;
 • .FIX;
 • .FIXI;
 • .legally;
 • .keepcalm;
 • .pizdec;
 • .virginlock[byd@india.com]SON;
 • .[xalienx@india.com];
 • .725;
 • .ocean;
 • .rose;
 • .GOTHAM;
 • .HAPP;
 • .write_me_[btc2017@india.com];
 • .726;
 • .490;
 • .skunk.

В съобщението за откуп измамниците искат плащането на от 1 до 10 Биткойна и да се изпрати снимка на екрана (скрийншот) на имейл адрес alex_pup@list.ru. Обаче, специалистите по сигурността забелязват, че кибер престъпниците използват различни имейли за комуникация с жертвите. Някои от тях са:

 • keepcalmpls@india.com;
 • happydaayz@aol.com;
 • strongman@india.com;
 • byd@india.com;
 • xalienx@india.com;
 • 511_made@cyber-wizard.com;
 • btc.me@india.com.

И все пак, след атака на рансъмуера GlobeImposter 2.0, не ви препоръчваме да избързвате с купуването и изпращането на исканите Биткойни. Разбираме, че плащането на откупа може да ви се струва единствената възможност да си върнете всички снимки, аудио и видео колекции или други важни документи, обаче има много случаи, в които рансъмуерът прибира парите и оставя жертвите без файловете. 

За да запазите парите си, най-добре е да се концентрирате върху премахването на GlobeImposter 2.0, вместо върху възстановяването на информацията. Предната версия беше декриптирана бързо, затова и шансовете за създаване на декриптор и за втората версия са доста големи. Междувременно може да използвате алтернативни методи за възстановяване.  

Единственият безопасен начин за премахване на GlobeImposter 2.0 е използването на професионален софтуер за сигурност. Силно препоръчваме да оставите тази задача на Reimage Reimage Cleaner Intego. Ако не може да инсталирате или обновите инструмента за сигурност, трябва първо да деактивирате този криптиращ зловреден софтуер. Инструкциите в края на статията ще ви помогнат за това. 

Въпроси за GlobeImposter 2.0 ransomware virus

Изображение на рансъмуер вируса GlobeImposter 2.0Рансъмуер вирусът GlobeImposter 2.0 е една от версиите на Globe Imposter.

Методи на разпространение на рансъмуера и съвети за превенция

По-голямата част от криптиращите вируси използват едни и същи кампании за дистрибуция и зловредните спам имейли си запазват първото място измежду всички методи. Много компютърни потребители все още не могат да различават безопасните от заразени имейли. В действителност, понякога кибер престъпниците успяват да създадат перфектни дубликати на официални имейли.

И все пак, безопасните имейли рядко се озовават в папка спам. Освен това, фалшивите имейли обикновено нямат данни за подателя, имат много граматични и правописни грешки и са изпратени от съмнителни имейл адреси. Засегнатите имейли обикновено съдържат предмет или прикачен файл с наименование “Payment Receipt/касова бележка”, “Invoice/Фактура”, “Voice Message Attached/Гласово съобщение” или “Scanned Image/Сканиран документ/изображение”. Затова винаги добре проверявайте информацията преди да отворите тези файлове.

Globe Imposter 2.0, както и останалите рансъмуер вируси, може да се разпространява чрез заразени уеб страници, реклами заредени със зловреден софтуер или експлоатационни инструменти. Ето защо, не трябва да посещавате съмнителни и потенциално опасни сайтове, да избягвате да кликвате на реклами, които ви предлагат големи сделки и по-специално софтуерни обновления и изтегляния. Най-накрая, защитете компютъра си като инсталирате надеждна антивирусна програма. 

Премахнете вируса GlobeImposter 2.0 с професионален софтуер за сигурност

Също както и останалите файл-криптиращи вируси, тази зловредна програма трябва да бъде премахната с помощта на надежден софтуер за сигурност. За премахването на GlobeImposter 2.0, препоръчваме Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes. Тези професионални инструменти могат да откриват и изтриват зловредни програми много ефикасно.

Ако не може да инсталирате или стартирате софтуер за сигурност, трябва да рестартирате компютъра в Безопасен режим с мрежа (Safe Mode with Networking). Този метод помага да деактивирате вируса и да извършите автоматичното премахване. Искаме да ви обърнем внимание, че опитите да премахнете ръчно зловредните компоненти може да доведат до непоправими щети за системата ви. Затова почистете компютъра си само с надежден софтуер. 

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на GlobeImposter 2.0 вируси:

Премахнете GlobeImposter 2.0, използвайки Safe Mode with Networking

Ако малуерът не позволява да го премахнете автоматично, следвайте долните стъпки:

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете GlobeImposter 2.0

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на GlobeImposter 2.0.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете GlobeImposter 2.0, използвайки System Restore

Тези стъпки ще ви помогнат да започнете автоматичното премахване.

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с GlobeImposter 2.0. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на GlobeImposter 2.0 е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете GlobeImposter 2.0 от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от GlobeImposter 2.0, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Data Recovery Pro може да ви помогне да възстановите криптираните от рансъмуер вируса GlobeImposter 2.0

Следвайте стъпките за използване на този професионален инструмент, който може да ви помогне да декриптирате някои от криптираните файлове:

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса GlobeImposter 2.0;
 • Възстановете ги.

Възстановете отделни файлове, като използвате функцията По-стари версии на Windows (Windows Previous Versions)

Ако функцията Системно възстановяване е била активирана преди рансъмуер атаката, следвайте тези стъпки, за да възстановите отделни файлове:

 • Открийте криптирания файл, който искате да възстановите и кликнете с десния бутон на мишката върху него;
 • Изберете “Properties” и отидете на бутона “Previous versions”;
 • Тук проверете всички налични копия на файла “Folder versions”. Изберете версията, която искате да възстановите и кликнете върху “Restore”?

ShadowExplorer може да ви помогне да възстановите файлове, криптирани от вируса GlobeImposter 2.0

Ако зловредния софтуер не е успял да изтрие Моментните снимки на томове (Shadow Volume Copies) на целевите файлове, следвайте тези стъпки, за да ги възстановите:

 • Изтегляне на Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/)
 • Следвайте Инсталационния помощник на Shadow Explorer и инсталирайте приложението на компютъра си;
 • Стартирайте програмата и разгледайте падащото меню в горния ляв ъгъл, за да изберете диска с криптирана информация. Проверете какви папки има там;
 • Кликнете с десния бутон на мишката върху папката, която искате да възстановите и изберете “Export”. Може, също така, да изберете и мястото,където желаете да бъде съхранена.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от GlobeImposter 2.0 и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви. Добре е да се придържате към добрия навик да архивирате файловете си ежедневно или ежеседмично.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-globeimposter-2-0-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за GlobeImposter 2.0 ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *