Премахни Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! вирус (Просто упътване за премахване) - Включва инструкции за възстановяване

Упътване за премахване на Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! вируси

Какво е Рансъмуер вирусът Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!?

Какво представлява рансъмуер вирусът Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!?

Поредната версия на вируса CryptoLocker се появи на бял свят и тя е известна като вируса Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!. На български това означава „Компютъра ви е заразен с CryptoLocker”. Изглежда, че рансъмуерът е предназначен за италианските компютърни потребители, тъй като цялото съобщение за откупа е написано на този език. Съобщението за откуп се появява под формата на червен екран, който изглежда като програма. Съдържа информация за криптирането и декриптирането на данните. Както и всеки друг рансъмуер и Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! иска пари, затова заставя жертвите си да купят биткойни на стойност 130 Евро (това е сумата на откупа, който вирусът иска) и да преведат тези биткойни към определен биткойн адрес. След като плащането бъде извършено, жертвата би трябвало да получи декриптиращ ключ и след това да започне спасяването на файловете си.

И все пак, докато няма достатъчно информация за крипто-рансъмуера Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!, не ви препоръчваме да плащате откупа – декриптиращият инструмент може въобще да не работи. Разбира се, като цяло, не ви препоръчваме да плащате откупа изобщо, но сме напълно наясно, че има причини, поради които някои организации биха го направили. Потребителите, които са готови да се борят и да пренебрегнат исканията на вируса, трябва да инсталират анти-малуер софтуер (например FortectIntego) и да премахнат рансъмуера Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! незабавно. Пълни инструкции за премахването на Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker са представени под статията.

Italian Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker ransomware virus

Как този вирус се промъква в компютърните системи?

Жертвите на рансъмуер атаки доста често се питат: Защо точно аз? Къде сбърках? Няма точен отговор на този въпрос, но според нас, жертвите не са спазили правилата за безопасно сърфиране в интернет и вероятно не са имали изобщо, или са имали неактуализиран антишпионски софтуер на компютрите си. Рансъмуер вирусите са едни от най-опасните компютърни инфекции в наши дни и техните създатели използват различни техники за да вмъкнат тези инфекции в компютрите на жертвите. За тази цел те използват тактиката на Троянски кон – скриват зловреден скрипт в нормално и безопасно изглеждащи файлове като документи или архиви. Кой би си помислил, че зловреден софтуер може да се крие в най-обикновен Word файл? В действителност, това е може би най-популярният метод за разпространение на рансъмуер в наши дни. Ако получите напомняне да активирате Macros в наскоро изтеглен документ, не го правете. По този начин ще активирате зловредния скрипт, който да криптира всичките ви файлове. Освен това, има и други начини, по които рансъмуерът може да попадне в компютъра ви. Прочетете за съответните методи за превенция на рансъмуер тук.

Как да премахна рансъмуера Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!?

За да премахнете вируса Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker, използвайте надеждна програма против зловреден софтуер. Не разчитайте на евтини и съмнителни анти-малуер програми – по-добре е да се доверите на добре познати, които вече са добили популярност сред компютърните потребители и са спечелили доверието на много от тях. Затова ви препоръчваме да следвате упътването за премахване на Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker, представени по долу, за да деинсталирате този зловреден софтуер от компютъра си. Ако не разполагате с резервни копия на данните си, прочетете за възможностите за възстановяване на информацията:

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! вируси

Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Важно! →
Ръководството за ръчно премахване може да се окаже малко сложно за редовите компютърни потребители. Изискват се напреднали IT знания, за да се изпълни правилно (ако липсват или sа повредени важни системни файлове, това може да компрометира цялата операционна система Windows), а самото изпълнение може да отнеме часове. Затова силно препоръчваме да се използва описания по-горе автоматичен метод.

Стъпка 1. Влезте в Безопасен режим с мрежа/Safe Mode with Networking

Ръчното премахване на зловреден софтуер е най-добре да се направи в Безопасен режим/Safe Mode. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Натиснете Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Когато компютърът ви стане активен, започнете да натискате бутона F8 (ако това не проработи, опитайте с F2, F12, Del и др. – всичко зависи от модела на дънната ви платка) многократно, докато видите прозореца Разширени опции за стартиране/Advanced Boot Options.
 3. От списъка изберете Безопасен режим с мрежа/Safe Mode with Networking. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Windows 10 / Windows 8

 1. Кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Настройки/Settings.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 2. Скролнете надолу и изберете Актуализации и СигурностUpdate & Security.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 3. В левия край на прозореца изберете Възстановяване/Recovery.
 4. Скролвате отново надолу, докато откриете Раздел за разширено стартиране/Advanced Startup section.
 5. Натискате Рестартирай сега/ Restart now
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 6. Изберете Отстраняване на неизправности/Troubleshoot. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 7. Отидете в Разширени опции/Advanced options. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 8. Изберете Настройки при стартиране/Startup Settings. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 9. Натиснете Рестартиране/Restart.
 10. Сега натиснете 5 или кликнете върху 5) Активирай Безопасен режим с мрежа/Enable Safe Mode with Networking. Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Стъпка 2. Спрете съмнителните процеси

Мениджърът на задачите на Windows (Windows Task Manager) е полезен инструмент, който показва всички процеси, които протичат във фонов режим. Ако има процес, който се управлява от зловреден софтуер, трябва да го спрете:

 1. На клавиатурата натискате Ctrl + Shift + Esc за да стартирате Мениджъра за задачите/Windows Task Manager.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 2. Кликвате върху Повече информация/More details.
 3. Скролвате надолу до раздела Процеси във фонов режим/Background processes и търсите съмнителни процеси.
 4. С десен бутон на мишката кликвате и избирате Отворете местоположението на файла/Open file location.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 5. Връщате се обратно при процеса, кликвате с десен бутон и избирате Край на задачата/End Task.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 6. Изтрийте съдържанието на зловредната папка.

Стъпка 3. Проверете Startup програмите

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc на клавиатурата, за да отворите Мениджъра на задачите/Windows Task Manager.
 2. Отидете в раздела Startup.
 3. Кликнете с десен бутон върху съмнителната програма и натиснете Деактивирай/Disable.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)

Стъпка 4. Изтрийте файловете на вируса

Файловете свързани със зловредния софтуер могат да бъдат открити на различни места в компютъра ви. По-долу ще видите инструкции, които ще ви помогнат да ги откриете:

 1. Напишете Disk Cleanup в полето за търсене на Windows и натиснете Enter.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 2. Изберете дялът, който искате да почистите (C: е основния ви дял по подразбиране и е много вероятно зловредните файлове да са точно в него).
 3. Скролнете през списъка с Файлове за изтриване/Files to delete и изберете следните:

  Temporary Internet Files/Временни Интернет файлове
  Downloads/Изтегляния
  Recycle Bin/Кошче
  Temporary files/Временни файлове

 4. Изберете Почистете системните файлове/Clean up system files.
  Рансъмуер: Инструкции за премахване на рансъмуер в Безопасен режим (Safe Mode)
 5. Също така може да потърсите и за още зловредни файлове, скрити в следните папки (напишете ги в търсачката на Windows/Windows Search и натиснете Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

След като приключите, рестартирайте компютъра в нормален режим. 

Премахнете Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с FortectIntego и се уверете, че премахването на Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

В момента не са известни декриптиращи инструменти за Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!, които да декриптират файловете безплатно. Въпреки това, не бива да плащате откупа, защото това само ще помогне на престъпниците да разширяват измамния си бизнес. В тази връзка ви представяме няколко варианта за възстановяване на информация:

Ако файловете ви са криптирани от Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Опитайте Data Recovery Pro – може да ви помогне за възстановяване на файловете ви

Data Recovery Pro е добре познат инструмент, който може да възстановява повредени, криптирани и нарушени файлове. Въпреки че не може да неутрализира всички видове щети, според нас, си заслужава да му дадете шанс. По-долу ще намерите лесни инструкции за неговото ползване:

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!;
 • Възстановете ги.

По-стари версии на Windows (Windows Previous Versions) за възстановяване на информацията ви

По-стари версии на Windows (Windows Previous Versions) е чудесна функция, която може да ви помогне да възстановите файлове, които са били изтрити, криптирани или повредени. За тази цел, трябва предварително да сте активирали Системно възстановяване (System Restore); в противен случай този метод може да се окаже безполезен. По-долу са инструкциите за възстановяване на криптираните файлове. 

 • Открийте криптирания файл, който искате да възстановите и кликнете с десния бутон на мишката върху него;
 • Изберете “Properties” и отидете на бутона “Previous versions”;
 • Тук проверете всички налични копия на файла “Folder versions”. Изберете версията, която искате да възстановите и кликнете върху “Restore”?

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици