Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахни MNS CRYPTOLOCKER вирус (Feb 2017 актуализация) - Включва стъпки за декриптиране

от Джули Сплинтърс - - | Тип: Рансъмуер

MNS Cryptolocker и Cryptolocker. Част от едно семейство ли са?

Вирусът MNS Cryptolocker се появи като нов криптиращ малуер. Както и всеки друг пример от тази категория, той заплашва жертвите да платят определена сума в замяна на заключените файлове. Малуерът използва AES алгоритъм да кодира личните данни. Поради сложността му, декриптирането на файловете без наличието на декриптиращ ключ, остава предизвикателство. Този вирус се титулува като алтернативна версия на CryptoLocker. Напоследък, има известно увеличение на броя на вирусите принадлежащи към това семейство рансъмер вируси . Поражда се дискусия дали вирусите са свързани или това е просто имитация, създадена от други киберпрестъпници. Фалшив или не, обаче, това не променя факта, че кодира личните файлове. Препоръчваме ви да премахнете MNS Cryptolocker незабавно. Може да го направите с помощта на Reimage Reimage Cleaner Intego.

Рансъмуер семейството на CryptoLocker е добило печална известност след непрекъснатия терор върху виртуалната общност от 2013 насам. Анализите показват, че е спечелил над 300 милиона долара . Сред спекулациите, че оригиналната версия е спряна, негови двойници с подобни наименования не спират да се появяват. Въпреки че не всички имитации са толкова разрушителни, колкото оригиналната версия, те също са способни да предизвикат голям хаос. Освен това, в отговор на нарастващия пазар на рансъмуер, институции в областта на правоприлагането като ФБР дават удивителен съвет: ако се заразите с MNS Cryptolocker или друг криптиращ малуер, по-добре да платите откупа . Това изявление  със сигурност оказва въздействие върху виртуалната общност. Подобно отношение може да обясни защо продължават да се появяват нови криптиращи вируси и целият този бизнес е в разцвет. Освен това, има относително малко данни за декриптирана информация.Вероятно е безполезно да се разчита на съвестта на хакерите. Вместо това, преминете към отстраняване и по-специално към премахване на MNS Cryptolocker.

All your file locked with MNS CryptoLocker (Всичките ви файлове са криптирани с MNS CryptoLocker):
send 0.2 btc to adress 19o4meegqhmdswffskcdgm8rjt16cca33xqfor decrypt your files (изпратете 0,2 биткойна на адрес 19o4meegqhmdswffskcdgm8rjt16cca33xqfor за да декриптирате файловете)send your uniq and btc wallet from wich paid
to email alex.vas@dr.com (изпратете uniq и btc портфейл, от който е платено)
after we receive bitcoins and yor email, we contact with you (след като получим биткойни и вашия имейл, ще се свържем с вас)

Освен Щатите този вирус има и за цел и Европа. Той иска 0.2 BTC, което е приблизително 196 биткойна в момента. Хакерите са се подсигурили файловете да не бъдат лесно декриптируеми и са използвали стандартно криптиране с AES . Имайте предвид, че това е често срещана тяхна стратегия да предупредят и уплашат потребителите, че нямат друга възможност освен да платят откупа. Нека преминем към унищожаването на малуера MNS Cryptolocker.

Има ли връзка между MNS Cryptolocker и CryptoLocker?

Разпространение на криптиращия зловреден софтуер

Възможно е да сте нападнати от този малуер след безразсъдно отваряне на заразен спам имейл. Сред киберпрестъпниците са популярни различни фалшиви и подправени фактури или данъчни отчети. Рискът от заразяване с малуер се увеличава особено по празниците . По подобен начин, устройството ви може да е станало жертва на похищение на MNS Cryptolocker след като сте отворили такъв имейл, или сте посетили уеб страница, пълна с експлоатационни инструменти (exploit kits). Някои от престъпниците избират този метод, тъй като той предоставя по-малко възможности на жертвата да се защити. Затова ви препоръчваме да инсталирате приложение за сигурност, за да намалите риска от подобни инфекции.

Колко бързо мога да отстраня рансъмуера MNS Cryptolocker?

Ако търсите ефикасно решение, инсталирайте антишпионски приложение, например Reimage Reimage Cleaner Intego или Malwarebytes. Всеки от тези два инструмента ще премахне MNS Cryptolocker от устройството. Актуализирайте програмата и започнете сканиране. Софтуерът помага също и за откриването на експлоатационни инструменти, зловещите приносители на рансъмуера. Ако не можете да финализирате премахването на MNS Cryptolocker поради определени проблеми с компютъра, хвърлете един поглед на по-долу дадените упътвания, които може да са ви от полза. След като кибер инфекцията бъде унищожена, продължете с ръководството за възстановяване на изгубената информация.  

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на MNS CRYPTOLOCKER вируси:

Премахнете MNS CRYPTOLOCKER, използвайки Safe Mode with Networking

Ако не може да премахнете MNS Cryptolocker, защото ви блокира, трябва да стартирате компютъра си в Безопасен режим с мрежа (Safe Mode with networking):

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете MNS CRYPTOLOCKER

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на MNS CRYPTOLOCKER.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете MNS CRYPTOLOCKER, използвайки System Restore

Ако Безопасният режим с мрежа (Safe Mode with networking) не блокира рансъмуера, може да опитате следните напътствия:

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с MNS CRYPTOLOCKER. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на MNS CRYPTOLOCKER е извършено успешно.

Бонус: Възстановяване на информацията

Представеното по-горе ръководство има за цел да ви помогне да премахнете MNS CRYPTOLOCKER от компютъра си. За да възстановите криптираните си файлове ви препоръчваме използването на подробно ръководство, изготвено от специалистите по компютърна сигурност на virusi.bg?

Ако файловете ви са криптирани от MNS CRYPTOLOCKER, може да използвате няколко начина за тяхното възстановяване:

Използване на Data Recovery Pro за възстановяване на файловете криптирани от MNS Cryptolocker

Data Recovery Pro е добре познат инструмент, който помага за възстановяване на изгубени файлове. Ако не разполагате с резервни копия на криптираните си файлове, тази програма може да е последният ви шанс да ги възстановите. 

 • Свали Data Recovery Pro;
 • Следвайте стъпките за инсталиране на Data Recovery и инсталирайте програмата на компютъра си;
 • Стартирайте и сканирайте компютъра за криптирани файлове от рансъмуер вируса MNS CRYPTOLOCKER;
 • Възстановете ги.

Опитайте метода По-стари версии на Windows (Windows Previous Versions)

За да проработи този метод, трябва да разполагате с активирано Системно възстановяване (System Restore) преди проникването на рансъмуера. Ако сте сигурни, че е било активно, може да използвате този метод за възстановяване на отделни файлове.

 • Открийте криптирания файл, който искате да възстановите и кликнете с десния бутон на мишката върху него;
 • Изберете “Properties” и отидете на бутона “Previous versions”;
 • Тук проверете всички налични копия на файла “Folder versions”. Изберете версията, която искате да възстановите и кликнете върху “Restore”?

Какво представлява ShadowExplorer?

Това е програма, която възстановява изгубена информация на базата на моментните снимки на томове, автоматично генерирани от операционната система. Има данни, че MNS Cryptolocker премахва тези копия, така че шансовете ви за възстановяване на файловете намаляват. Ако все пак искате да опитате този метод, следвайте упътването:

 • Изтегляне на Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/)
 • Следвайте Инсталационния помощник на Shadow Explorer и инсталирайте приложението на компютъра си;
 • Стартирайте програмата и разгледайте падащото меню в горния ляв ъгъл, за да изберете диска с криптирана информация. Проверете какви папки има там;
 • Кликнете с десния бутон на мишката върху папката, която искате да възстановите и изберете “Export”. Може, също така, да изберете и мястото,където желаете да бъде съхранена.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от MNS CRYPTOLOCKER и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви. Добре е да се придържате към добрия навик да архивирате файловете си ежедневно или ежеседмично.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-mns-cryptolocker-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за MNS CRYPTOLOCKER ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *