Степен на сериозност:  
  (60/100)

Премахни ShinoLocker вирус (Инструкции за премахване)

от Оливия Морели - - | Тип: Рансъмуер

Какво знаем за рансъмуер вируса ShinoLocker?

Въпреки че рансъмуер вируса ShinoLocker не е създаден с намерението да се възползва от по-неопитните компютърните потребители и да събира подкупи, има вероятност измамниците да използват този код за създаването на мощни рансъмуер вируси. Този вирус е известен като образователен рансъмуер вариант, точно както и рансъмуер вируса Hidden-Tear ransomware. За съжаление подобни образователни проекти лесно могат да се превърнат в опасен инструмент за хората, които създават злонамерени компютърни вируси. Въпреки че се различава от традиционните крипто-рансъмуер “екземпляри”, той все пак може да извършва подобни на тях действия, включително изтегляне на ключове, търсене на файлове, премахване на моментални снимки на томове (volume shadow copies), криптиране и декриптиране на данни. И все пак, той не изисква биткойни или мрежово устройство (поне не още).

Всеки може да създаде свои собствени варианти на рансъмуер вирус, използвайки безплатно този рансъмуер симулатор. Потребителят може да настройва какви видове файлове да криптира вируса, къде да са разположени регистрационните ключове и дали да бъдат изтривани моменталните снимки на томове (Volume Shadow Copies) или не. Данните могат лесно да бъдат декриптирани с помощта на ShinoLocker decryptor, който изисква Host ID и Transaction ID.
Въпреки че този проект е подготвен изцяло с добри намерения, за да помогне на компютърните потребители да разберат как работят рансъмуер вирусите, имаме опасения, че тази възможност може да бъде използвана от хора с лоши намерения, за да се научат как да създават истински рансъмуер вируси, които да всяват хаос в компютрите на беззащитните потребители. Всяка седмица се създават нови и нови крипто-вируси и за да предпазят компютърната си система от подобни вируси, потребителите трябва да вземат предпазни мерки и да си осигурят защита на няколко нива, за да бъдат личните ин файлове и информация в безопасност. Програми като SpyHunter 5 могат да разпознаят и премахнат ShinoLocker и подобни на него вируси. Може да опитате да изтриете този учебен вариант и ръчно, но пълно системно сканиране и премахване на ShinoLocker може да бъде извършено само със софтуер за автоматично откриване и премахване на зловреден софтуер. 
ShinoLocker virus simulator

Как се разпространяват подобни вируси?

Говорейки специално за този рансъмуер вариант, той не се разпространява като останалите рансъмуер заплахи, тъй като е създаден единствено с учебна цел. Може да откриете и изтеглите свое образователно копие на страницата shinolocker(dot)com. И все пак, както вече ви предупредихме, опасяваме се, че много скоро ще се появят модифицирани версии на ShinoLocker, затова е добре да сте информирани за това как се разпространяват подобни заплахи. В повечето случаи, измамниците ги изпращат директно на жертвите чрез електронната поща, като се представят за имейли изпратени от легитимни организации. Моля, не отваряйте имейли, които съдържат линкове или прикачени файлове, в случай че идват от непознати лица. 
Рансъмуер вирусите, също така, се разпространяват чрез фалшиви реклами, което означава, че се разпространяват заедно с фалшиви софтуерни ъпдейти и измамни линкове. Въпреки че единственият начин за защита на компютъра ви от подобни кибер атаки е да инсталирате антишпионски софтуер, осигуряващ защита в реално време, може да намалите възможността за заразяване на компютъра си с рансъмуер вирус, като избягвате да кликвате на съмнителни линкове, реклами и не инсталирате софтуерни ъпдейти от съмнително-изглеждащи уеб страници.

Как да премахнем рансъмуер вируса ShinoLocker и подобни заплахи от компютъра си?

Рансъмуер вируса ShinoLocker се премахва също както и всяка друга рансъмуер заплаха – създаден е така, че потребителят да почувства какво представлява истинска атака на рансъмуер вирус. Както може би сте предположили, той може да се премахне с помощта на приложение против зловреден софтуер. Когато рансъмуер вирус атакува компютъра ви, стартирайте компютъра в Безопасен режим  (Safe Mode), за да активирате програмата против зловреден софтуер. Инструкциите, които са дадени по-долу, ще ви помогнат за това. Ако желаете, може да опитате да изтриете вируса ShinoLocker ръчно, но в случай, че някога сте били засегнати от модифицирана версия на този вирус, по-добре е да премахнете  ShinoLocker автоматично.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на ShinoLocker вируси:

Премахнете ShinoLocker, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете ShinoLocker

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на ShinoLocker.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете ShinoLocker, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с ShinoLocker. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на ShinoLocker е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от ShinoLocker и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-shinolocker-ransomware-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за ShinoLocker ransomware virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *