Степен на сериозност:  
  (60/100)

Премахнете Js Miner (Упътване за премахване) - Безплатни инструкции

от Гейбриъл Е. Хол - - | Тип: Троянци

Js Miner – легитимна програма за копаене на крипто валута, която е компрометирана от хакерите

Троянският кон Js Miner

Js Miner е копач на крипто валута, който може да се използва от собствениците на уеб страници да печелят от компютърните мощности на потребителя (CPU и GPU). Използва JavaScript код за да копае Monero, когато потребителите посещават целевата уеб страница. За съжаление лошите играчи са научили как да злоупотребяват с кодовете за копаене на монети и ги инжектират нелегално в уеб страници, без потребителите да знаят за това. Това може да повлияе негативно върху всеки, заразен с троянски кон – забавяне и сривове на компютъра са сред най-често срещаните, както и спад в цялостната производителност на машината. Зловредният софтуер има няколко версии и се разпространява най-често чрез зловредни уеб страници.  

КРАТЪК ПРЕГЛЕД
Наименование Js Miner
Тип Троянски кон
Подтип Копач на крипто валута
Версии
 • JS:MINER-A
 • JS:MINER-B
 • JS:MINER-C
 • JS:MINER-D
 • JS:MINER-E
 • JS:MINER-F
 • JS:MINER-G
 • JS:MINER-H
 • JS:MINER-I
 • JS/CoinMiner
Симптоми Силно повишено използване на мощностите на процесора (CPU) и графичния процесор (GPU); забавяния, сривове и замръзвания на компютъра
Разпространение Зловредни или заразени уеб страници, спам имейли
Основни опасности Може да доведе до износване и повреждане на хардуера, други зловредни инфекции, кражба на чувствителна информация
Премахване Изтеглете и инсталирайте Reimage Reimage Cleaner Intego или SpyHunter 5Combo Cleaner

За разлика от легитимните копачи на валута, вирусът JS:Miner нанася поражения на компютъра при всяко стартиране. След като бъде изпълнен зловредния заряд в целевия компютър и файловете бъдат оставени в AppData, Temp, Windows и други папки, вирусът започва да променя определени настройки, както и започва да планира задачи с администраторски права без вашето позволение. Без съмнение премахването на Js Miner е необходимо, тъй като по-продължителният му престой в компютъра може да доведе до повреждане на хардуера.

След като зловредният софтуер се внедри в машината, той може да предизвика следните симптоми:

 • Силно повишена употреба на ресурсите на CPU и GPU (над 70%);
 • Постоянни замръзвания и/или сривове;
 • Неправилно функциониране на софтуера;
 • Ниска производителност на компютъра и др.

Разпознаването на тези симптоми е много важно, за да бъдат объркани с неправилна работа на хардуера или амортизация на компютъра. Затова е добре да направите сканиране с Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или друга надеждна програма за премахване на зловреден софтуер. Тя незабавно ще “види” дали компютъра ви е заразен.

Крипто-копачът Js MinerJs Miner е опасен троянски кон, който е способен да превземе целевия компютър и да започне да копае крипто валута за кибер престъпниците

Троянският кон Js Miner – функционалности

Основният интерес на кибер престъпниците е да заразят колкото се може повече компютри, като ги свържат в един общ миньорски пул (mining pool). С увеличаването на броя на засегнатите компютри, се увеличава и генерирането на желаната крипто валута, което води до повече приходи за хакерите (за по-кратко време се получават повече монети в един портфейл). 

В някои случаи вирусът JS:Miner може да работи на целевата машина и без файлове, като вместо това използва браузъра. Това повишава устойчивостта на зловредния софтуер и му позволява да се актуализира автоматично и дори да се самовъзпроизвежда. По този начин може да работи дори и да изтриете ръчно изпълнимия файл на JS Miner. Затова софтуерът за сигурност е толкова важен – той може да открие всички компоненти, които се крият дълбоко в системата.  

Освен копаенето на дигитална валута, зловредния софтуер може да краде и лична информация (като банкови данни), клавишни комбинации, харвестинг системи, мрежа и информация за софтуера и дори да прави моментни снимки на работния плот. Без съмнение трябва да премахнете JS:Miner колкото се може по-скоро след като сте го забелязали, тъй като хакерите могат да откраднат парите ви и дори самоличността ви, както и да повредят компютъра ви.  

Версии на Js Miner 

Има много различни версии на вируса, но най-известните са JS:Miner-C и JS/CoinMiner. Към момента, специалистите по сигурност познават следните варианти:

 • JS:MINER-A
 • JS:MINER-B
 • JS:MINER-C
 • JS:MINER-D
 • JS:MINER-E
 • JS:MINER-F
 • JS:MINER-G
 • JS:MINER-H
 • JS:MINER-I
 • JS/CoinMiner

Основната цел на всички тези вируси е тайното копаене на крипто валута в целевия компютър. И все пак някои версии си имат и свои отличителни характеристики. 

Зловредният софтуер Js Miner-C

JSMiner-C

JSMiner-C е най-популярният тип, който се инжектира в компютрите на потребителите. Зловредният софтуер използва графичната карта и процесора да за задейства дейностите по копаене на валутата. По време на работа, вентилаторите на компютъра се движат на висока скорост и може да станат изключително горещи. За съжаление понякога е невъзможно да се разбере за натоварването на процесора, тъй като не се показва в Мениджъра на задачите (Task Manager). Съветваме потребителите да изтеглят и инсталират софтуер на трети лица (като CPU-Z или Core Temp), които могат да по-подробно да покажат натоварването на всеки един хардуерен компонент.

JS/CoinMiner

Тази версия също използва JavaScript, за да зарази компютрите. Доста прилича на останалите версии на зловредния софтуер, с тази разлика, че не показва други признаци и симптоми, освен повишеното използване на CPU и GPU. JS/CoinMiner се опитва да избегне разкриването си колкото се може по-дълго и тихомълком копае крипто валута. Освен това, тази версия може да позволи на други вируси да се промъкнат незабелязано в компютъра и да се скрият дълбоко в системата. Единственият “лек” за тази кибер заплаха са инструментите против зловреден софтуер, какъвто е случаят и при останалите версии.

Начини на разпространение на троянските коне

Троянските коне са вируси, които се промъкват тихомълком и имат различни методи на разпространение. Един от най-добре познатите е заразен прикачен файл към спам имейл. Ако отваряте всеки имейл, попаднал в пощенската ви кутия – внимавайте, защото може да заразите компютъра си само с няколко клика. Особено, ако отваряте и прикачените файлове към фишинг имейл, който смятате за легитимен. Бъдете внимателни, тъй като хакерите използват много умно социалното инженерство за подвеждане на жертвите и за да ги накарат да отворят заразен линк или зловреден .txt, .pdf, .doc или друг подобен файл. Ето и един пример за фишинг имейл:

Claim Your Tax Refund Online (Заявете връщане на данъците си онлайн)

Dear Taxpayer, (Уважаеми, данъкоплатецо)

We identified an error in the calculation of your tax from the last payment amounting to $319.95. In order for us to return excess payment, you need to create a e-Refund account after which the funds will be credited to your specific bank account. (Открихме грешка в изчисленията на данъка ви от последното плащане, възлизаща на 319,95 долара. За да ви възстановим излишъка, трябва да създадете e-Refund профил, след което сумата ще бъде преведена по банковата ви сметка.)

Please click “Get Started” below to claim your refund (Натиснете бутона “Започни” по-долу, за да заявите възстановяването си):

Get Started/Започни

Винаги проверявайте всеки имейл, дори да изглежда легитимен. В повечето случаи, Интернет доставчикът ви обозначава съмнителните имейли като спам, така че не пренебрегвайте подобни предупреждения.

Пример за фишинг на Js Miner

Други начини, по които троянски коне могат да попаднат в компютъра ви, са:

 • чрез съмнителни или хакнати уеб страници;
 • сайтове за споделяне на файлове или торент сайтове;
 • преопакован или кракнат софтуер и други изпълними файлове;
 • подвеждащи линкове и зловредни реклами
 • фалшиви актуализации и др. 

Отървете се от Js Miner като използвате надежден софтуер за сигурност

Троянските коне са особено зловредни и често използват доста сложен код (както вече споменахме, някои версии остават в системата, дори и основният изпълним файл да бъде премахнат). Затова не е добра идея да се опитвате да премахвате вируса Js Miner ръчно. Това е най-добре да се прави от потребители, които имат напреднали IT умения. 

Затова специалистите по кибер сигурност съветват потребителите да избират автоматичното премахване на JS:Miner. Изтеглете Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или друга надеждна програма за премахване на зловреден софтуер, актуализирайте я и направете пълно системно сканиране. Тъй като троянските коне могат да попречат на програмите за сигурност да работят нормално, най-добре е да използвате Безопасен режим с мрежа (Safe Mode with Networking), както е обяснено по-долу.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Js Miner:

Премахнете Js Miner, използвайки Safe Mode with Networking

За да се уверите, че вирусът не се намесва в нормалната работа на софтуера за сигурност, въведете Безопасен режим с мрежа (Safe Mode with Networking) по следния начин:

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Js Miner

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage Reimage Cleaner Intego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Js Miner.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Js Miner, използвайки System Restore

Може да се отървете от Js Miner като използвате и Системно възстановяване (System Restore):

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Js Miner. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage Reimage Cleaner Intego и се уверете, че премахването на Js Miner е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Js Miner и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви. Добре е да се придържате към добрия навик да архивирате файловете си ежедневно или ежеседмично.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-js-miner.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Js Miner

Your email address will not be published. Required fields are marked *