Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахнете Locky decrypter (Просто упътване за премахване)

Можете ли да се доверите на декриптер за Locky?

Locky декриптерът е софтуер за декриптиране, от който може и да се нуждаете, ако сте жертва на вируса Locky. Този вирус е нов рансъмуер, който в момента всява паника из целия свят. Вирусът се разпространява чрез инфектирани прикачени файлове за имейл, които уж съдържат информация за фактури. Според сведения вирусът се съдържа във ZIP файл, който съдържа инфектирания Word или JavaScript документ. Веднъж след като вирусът попадне в компютъра на жертвата и бъде активиран, той започва да сканира системата за редица различни файлови разширения и криптира намерените файлове, използвайки алгоритмите RSA-2048 и AES-128. След това вирусът добавя .txt документ (озаглавен _Locky_recover_instructions) към всяка папка на компютъра, съдържаща инфектирани файлове. Бележката обяснява, че файловете на компютъра са заключени и няма начин да бъдат отключени без код за декриптиране. За „щастие“ разработчиците на тази измамна програма предлагат решение. Предоставят ви възможност да купите софтуер за декриптиране на Locky, който се предполага, че ще Ви помогне да отключите криптираните си документи. Всичко, което трябва да направите, е да се включите към анонимна Tor мрежа и да купите декриптер за Locky на посочения сайт. Също така жертвите биват заплашени да платят в рамките на една седмица или цената на декриптера ще се удвои. Това си е чисто изнудване.

За съжаление много хора се съгласяват с подобни предложения чисто и просто от отчаяние да си възвърнат загубените файлове. Въпреки това ние силно препоръчваме ДА НЕ правите каквито и да било транзакции, защото си имате работа с кибер престъпници, така че няма гаранция, че ще получите закупения продукт. Още повече, дори и да получите обещания софтуер, не можете да сте сигурни, че той успешно ще декриптира файловете. Затова, ако сте инфектирани с този вирус по-добре да го отстраните незабавно, отколкото да се опитвате да си откупите файловете. Като правите това Вие единствено поддържате измамниците и техните бъдещи зловредни творения. Препоръчваме да използвате надеждна антивирусна, като например Reimage, за да преманете рансъмуерът Locky от компютъра си.

Locky-decrypter-example-screenshot

Как се разпространява този софтуер?

Веднъж като отворите бележката за откуп ще забележите няколко линка към уебсайтове, където можете да се сдобиете с декриптер за Locky. Декриптерът може да бъде свален само от сайтове, достъпни през анонимна Tor мрежа, която е любима на множество онлайн измамници, хакери и други мошеници. Изключително опасно е да ползвате тези линкове, защото могат да Ви пренасочат към други инфектирани сайтове и да заразят системата ви с троянци, вируси и червеи. Затова смятаме, че е по-добре да помислите за премахването на Locky, отколкото да рискувате да създадете допълнителни проблеми на компютъра си.

Как да премахнете Locky декриптера?

Функционалността на декриптера Locky е много съмнителна. Въпреки това, дори след като вече сте купили програмата и сте успели да декриптирате файловете, строго препоръчваме да премахнете Locky декриптера заедно с Locky вируса от системата си. За да направите това, можете да последвате три главни стъпки. Първо, трябва да се сдобиете с надеждна антивирусна програма. След това изключете компютъра си от мрежата, защото той може да е по-уязвим, когато е онлайн. На последно място, пуснете подробно сканиране на системата с придобитата антивирусна, която ще намери и премахне вируса Locky и всички негови компоненти от машината Ви. Ако изпитвате затруднения, можете да прегледате упътването за премахване на Locky, налично в нашия сайт.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Reimage (инструмент за премахване) Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage е препоръчителна при премахване на щети от вируси. Безплатния скенер ви позволява да проверите дали компютърът Ви е заразен или не. Ако трябва да премахнете малуер, трябва да купите лицензирана версия на Reimage malware removal tool.

Упътване за ръчно премахване на Locky decrypter:

Премахнете Locky decrypter, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете Locky decrypter

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете Reimage или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на Locky decrypter.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете Locky decrypter, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с Locky decrypter. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с Reimage и се уверете, че премахването на Locky decrypter е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от Locky decrypter и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

За автора

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Ръководителят

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Ugnius Kiguolis
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-locky-decrypter.html

Ръководства за премахване на други езици