Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахнете TeslaCrypt 2.0 (Инструкции за премахване на вирус)

Какво означава рансъмуер?

Рансъмуер вирусът е зловреден вирус, който обикновено прониква в компютъра на жертвата чрез заразени имейли, съдържащи прикачени файлове. Ако потребителят отвори прикачения файл, вирусът се изпълнява на компютъра на жертвата и засяга лични файлове, включително аудио и видео файлове, снимки и текстови файлове. Рансъмуер вирусите криптират тези файлове и искат откуп за възстановяването им. За съжаление, плащането на откупа не гарантира на потребителя, че ще успее да си възвърне файловете.

TeslaCrypt има нова версия

TeslaCrypt, който е известен като зловреден компютърен вирус и принадлежи към опасната категория на рансъмуер вирусите, има разработена нова версия – TeslaCrypt 2.0 (по-старата версия е описана в тази статия – Вирусът TeslaCrypt ). Новата версия се различава от старите, защото сега вирусът TeslaCrypt променя разширенията на криптираните данни на .VVV. След като файловете са криптирани TeslaCrypt създава .html файл с инструкции как да възстановите данните си. По-долу ще видите копие от предупредителното съобщение на CryptoWall. Вирусът иска плащането на откуп, който обикновено достига до 500 щатски долара чрез биткойн системата за разплащания.

TeslaCrypt 2.0 virus

TeslaCrypt 2.0 криптира файловете като използва AES-256-CBC алгоритъм. Този вирус използва ECHD алгоритъм, за да генерира различен шперц (master key) за всеки заразен компютър. За съжаление, търговците на защитен софтуер казват, че е много трудно, дори невъзможно, да се възстановят криптираните файлове без да се плати откупа. И все пак, плащането на откупа НЕ ви гарантира, че ще успеете да възстановите файловете си – не може да имате вяра на киберпрестъпници, които са откраднали личните ви данни. Ако видите предупредителното съобщение на TeslaCrypt 2.0 и ако не може да отворите личните си файлове, трябва незабавно да премахнете зловредния софтуер TeslaCrypt 2.0, за да прекъснете криптирането на файловете си. Може да направите това с програмата за премахване на зловреден софтуер ReimageIntego.

Как TeslaCrypt 2.0 е заразил компютъра ми?

За рансъмуер вирусите се знае, че се разпространяват главно чрез троянски коне с помощта на зловредни имейли. Освен това тази нова версия на TeslaCrypt е известно, че е насочена към геймъри, затова се разпространява и в пакети с различни компютърни игри. Този злонамерен вирус може да разруши личните ви файлове за винаги, затова трябва да сте много внимателни с тази програма. Ето няколко съвета от нас как да избегнете заразяване с TeslaCrypt 2.0:

 • Не посещавайте съмнителни уеб страници. Такива уеб страници обикновено са пълни с досадно рекламно съдържание и различни изскачащи прозорци.
 • Не изтегляйте съмнителен софтуер от ненадеждни уеб домейни – има голяма вероятност тези изтегляния да съдържат злонамерени или заразни програми или дори вируси.
 • Не отваряйте имейли и прикачени файлове от непознати податели – такива прикачени файлове може да съдържат зловреден софтуер.
 • Инсталирайте внимателно софтуер на компютъра си. Обръщайте внимание на всеки етап от инсталационния процес, прочетете Условията на ползване и Декларацията за поверителност и изберете безопасен режим на инсталация. Такива режими са Потребителски и Разширен. Тези опции осигуряват списък с вероятни предложения за инсталирането на допълнителни програми, така че ако видите списък с предложени за инсталиране непознати за вас програми, махнете отметките от тях.

Ако мислите, че зловредният вирус TeslaCrypt 2.0 вече е заразил компютъра ви и в момента криптира файловете ви, преминете на следващата страница, за да намерите инструкции за премахване на TeslaCrypt 2.0 и препоръки за това как да декриптирате файловете си.

Как да премахнем този рансъмуер вирус?

Може да опитате да изтриете този злонамерен вирус сами, но силно препоръчваме премахването на TeslaCrypt 2.0 да става автоматично. Това е изключително опасен вирус, който е професионално програмиран, така че никак не е лесно да го премахнете, за разлика от друг шпионски софтуер. Предлагаме ви да опитате с програма за премахване на злонамерен софтуер SpyHunter. За да декриптирате файловете, използвайте някоя от следните програми: Photorec, R-Studio или Kaspersky virus-fighting utilities. Може да опитате да премахнете вируса и ръчно, като използвате по-долу дадените инструкции:

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на TeslaCrypt 2.0
Екранна снимка на TeslaCrypt 2.0

Упътване за ръчно премахване на TeslaCrypt 2.0:

Премахнете TeslaCrypt 2.0, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете TeslaCrypt 2.0

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на TeslaCrypt 2.0.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете TeslaCrypt 2.0, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с TeslaCrypt 2.0. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на TeslaCrypt 2.0 е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от TeslaCrypt 2.0 и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Olivia Morelli
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-teslacrypt-2-0.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за TeslaCrypt 2.0

Your email address will not be published. Required fields are marked *