Степен на сериозност:  
  (99/100)

Премахнете TeslaCrypt 4.0 (Подобрени инструкции)

Нови факти за вируса TeslaCrypt 4.0

Наскоро киберпрестъпниците пуснаха нова версия на TeslaCrypt, TeslaCrypt 2.0 и TeslaCrypt 3.0, която се нарича TeslaCrypt 4.0. Както повечето заплахи от подобен вид, този рансъмуер вирус криптира поверителна информация и оставя съобщение, изискващо плащането на откуп в замяна на ключ за криптираните данни. Имаме информация, че този зловреден софтуер има някои подобрени характеристики и фиксове. Точно затова, искаме да ви информираме за възможностите, с които разполагате, в случай че се заразите с този вирус. Също така, ще се опитаме да обясним как може да премахнете вируса TeslaCrypt 4.0 от компютъра си и да възстановите файловете си. Обърнете внимание, че един от най-ефективните начини за унищожаване на тази заплаха, е пълното системно сканиране със ReimageIntego.

Как вирусът TeslaCrypt 4.0 е бил обновен?

Както вече споменахме, рансъмуер вируса TeslaCrypt 4.0 е новата версия на TeslaCrypt, който е забелязан за пръв път преди около година. Обаче е пуснат преди няколко седмици, така че все още липсва по-подробна информация за него. Освен това, изглежда, че създателите на този вирус са решили да влошат нещата, като са оправили бъг, който се наблюдаваше при по-старите версии. TeslaCrypt 4.0 вече не слага файлови разширения на криптираните файлове, така че дори може да не знаете, че файловете ви са заключени. При това, по-рано вирусът се стремеше към файлове с размери по-големи от 4 GB, а сега криптира файлове с всякакви размери. Когато приключи процеса на криптиране, той оставя следните файлове в системата:

%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].html
%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].png
%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].txt
%UserProfile%\Documents\[random].exe
%UserProfile%\Documents\recover_file.txt

Също така, изглежда, че най-новата версия на TeslaCrypt използва различен криптиращ алгоритъм – RSA 4096, противно на широко разпространения RSA 2048 код. Ако този вирус вече е засегнал файловете ви и търсите декриптиращ софтуер, може да пробвате да ги декриптирате с Photorec или R-studio. За съжаление, все още няма декриптиращ софтуер за TeslaCrypt.

The note revealing TeslaCrypt 4.0

Как може да се зарази компютъра ми?

Въпреки че се знае, че има нови свойства добавени към този рансъмуер вирус, основният принцип се запазва същия. Може да се заразите с TeslaCrypt 4.0 чрез спам съдържащ зловреден прикачен файл. Веднага след като го отворите, вирусът започва да криптира файловете ви. По-нататък той генерира два ключа за криптираните данни – частен и публичен. Публичният ключ позволява на всеки да декриптира файловете в други системи, но за да го получите, е създаден уникален частен ключ. По този начин, вие трябва да получите два различни ключа, за да възстановите ценната си информация.

Освен това, киберпрестъпниците се опитват да изкарат жертвите си извън нерви като предоставят очевидно лесни решения. Със сигурност всички от тях преследват една и съща цел – да подведат потребителите да си мислят, че плащането на откупа е единствената възможност да възстановят данните си. Въпреки това, не се дръжте според техните очаквания, а вместо това помислете за премахването на TeslaCrypt 4.0. Ако имате пари за харчене, може да опитате да направите плащането и да се надявате, че киберпрестъпниците ще се смилят над вас. И все пак, твърде малко вероятно е. Също така, имайте предвид, че вирусът атакува компютрите с помощта на експлоатационни инструменти (exploit kits), известни още като троянци. Тези файлове имат способността да преминават през системата като обичайни системни файлове. По този начин, когато проникнат в системата, те създават безплатни опасни рансъмуер вируси. Както може да видите, последствията са значително разрушителни. Ако сте от “късметлиите”, които са засегнати от рансъмуер вируса Teslacrypt 4.0, вижте следващата страница, за да разберете как да го премахнете.

Как мога да премахна TeslaCrypt 4.0?

Ако компютърът ви е заразен, бихме искали да ви представим възможностите за премахване на вируса, с които разполагате. На първо място, трябва да ви предупредим да подминете идеята за ръчно премахване, освен ако не специализирате IT програмиране. Не ви препоръчваме тази възможност, защото ръчното премахване на вируса TeslaCrypt 4.0 може да ви доведе допълнителни проблеми. Според специалистите по компютърна сигурност, единствено автоматичното премахване се счита за правилния избор в тази ситуация, така че инсталирайте ReimageIntego или Malwarebytes. Имайте предвид, че когато си имате работа с тази версия на TeslaCrypt, може да забележите, че тези антишпионски програми са блокирани от вируса. Затова, единственият ефективен начин за премахване на TeslaCrypt 4.0 е да следвате упътването дадено по-долу и първо да деактивирате рансъмуер вируса.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на TeslaCrypt 4.0:

Премахнете TeslaCrypt 4.0, използвайки Safe Mode with Networking

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Safe Mode with Networking от списъка Изберете 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Networking в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Стъпка 2: Премахнете TeslaCrypt 4.0

  Влезте в заразения си акаунт и пуснете браузъра. Свалете ReimageIntego или друга добра програма за анти спайуер. Обновете я преди цялостно сканиране на системата и премахнете зловредните файлове от Вашия рансъмуер и така завършете премахването на TeslaCrypt 4.0.

Ако Вашият рансъмуер блокира Safe Mode with Networking, опитайте другия метод.

Премахнете TeslaCrypt 4.0, използвайки System Restore

 • Стъпка 1: Рестартирайте компютъра си, за да Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Натиснете Start Shutdown Restart OK.
  2. Когато компютърър Ви се активира, натиснете F8 няколко пъти, докато видите прозореца Advanced Boot Options
  3. Изберете Command Prompt от списъка Изберете 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Натиснете Power в Windows логин екран. Сега натиснете и задръжте Shift, което е на клавиатурата Ви, и след това натиснете Restart..
  2. Сега изберете Troubleshoot Advanced options Startup Settings и накрая натиснете Restart.
  3. След като компютърът Ви е активен, изберете Enable Safe Mode with Command Prompt в Startup Settings прозореца. Изберете 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Стъпка 2: Рестартирайте системните си файлове и настройки
  1. След като се появи Command Prompt прозорец, въведете cd restore и кликнете Enter. Въведете 'cd restore' без кавички и натиснете 'Enter'
  2. Сега напишете rstrui.exe и натиснете Enter отново.. Въведете 'rstrui.exe' без кавички и натиснете 'Enter'
  3. Когато се появи нов екран, натиснете Next и изберете Вашия restore point преди инфекцията с TeslaCrypt 4.0. След това натиснете Next. Когато се появи 'System Restore' прозорец, изберете 'Next' Изберете своя restore point и натиснете 'Next'
  4. Сега кликнете Yes, за да започни system restore. Натиснете 'Yes' и започнете system restore
  Веднъж щом върнете системата си до предишна верия, свалете и сканирайте компютъра си с ReimageIntego и се уверете, че премахването на TeslaCrypt 4.0 е извършено успешно.

Накрая, винаги трябва да мислите за защита от крипто-рансъмуери. За да защитите компютъра си от TeslaCrypt 4.0 и други рансъмуери, използвайте добър анти спайуер, като например ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Linas Kiguolis
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за TeslaCrypt 4.0

Your email address will not be published. Required fields are marked *