Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Chrome адуер (Безплатни инструкции) - Инструкции за премахване на вирус

Адуерът Chrome инфектира браузъра ви за да ви предоставя ненадеждно рекламно съдържание

Примери за реклами показвани то адуера Chrome

Адуерът Chrome е измамен софтуер, чиято цел е да показва изскачащи реклами, банери или реклами вътре в текста на потребителите на Google Chrome. Веднъж инсталиран, той може да промени настройките на Регистрите на Windows, да добавя браузър-разширения или дори да компрометира преките пътища в браузъра, за да обслужва ежедневните натрапчиви реклами. Различни версии на адуера могат да засегнат както компютри с операционна система Windows, така и такива с Mac OS.

Всеки от поддържаните от реклами вируси за Chrome генерира главно приход от плащане за клик (pay-per-click) за създателите си, като промотира определени уеб страници, продукти или услуги. Тези програми са предназначени да шпионират онлайн действията на потребителите и използват събраната информация за зареждане на реклами, които се базират на интересите на потребителя.  

Количеството на рекламите, генерирани от зловредния софтуер Chrome, често досажда на компютърните потребители и малко след изтеглянето му, те започват да търсят инструменти за почистване на браузъра, които да спрат непрекъснатия поток досадни реклами. За съжаление, инсталирането на фалшиви инструменти за почистване на системата може да влоши ситуацията и да доведе до дори по-големи проблеми като забавяне на работата на системата, сривове на браузъра и дори нарушаване  на поверителността.  

Има няколко вида адуер базиран на Chrome и има няколко начина за тяхното откриване. По-долу може да намерите списък с методите за откриване на адуер, предназначени за уеб браузъра на Google.

 • Потърсете съмнителен линк, който премигва в лентата за URL адрес на браузъра, преди да ви пренасочи към съмнителна рекламна страница. URL адресът в браузъра може да се промени няколко пъти, но ако успеете да разберете кой е линкът, който винаги ви насочва към различни реклами, може да намерите решение на нашата уеб страница като потърсите в базата ни данни със заплахи, която редовно актуализираме.  

  Някои от преобладаващите URL адреси, които се свързват с рекламни програми са Onclickmax.com, Trackingclick.com, Querylead.com, Adsbtrack.com и други. Тези линкове най-вероятно съдържат идентификационен номер на рекламата, който изчезва веднага щом заредите дадена Интернет страница и рекламното и съдържание.

  Тези пренасочвания обикновено водят до сайтове предназначени само за възрастни, сайтове, които искат от вас да се присъедините към мрежи за търговия с двойни възможности или страници рекламиращи съмнителни системни инструменти, които ви насърчават да почистите компютърната си система срещу определена цена.

 • Може да разпознаете адуера Chrome от името му върху изскачащите реклами или банери, които той генерира. Въпреки че по-голямата част от рекламните вируси вече не показват имената си в рекламите, може да видите някои съмнителни редове като  “powered by [adware name](благодарение на [име на адуера])” или “[adware name] ads”(“реклами от [име на адуера]).”

  Името показващо се в рекламите разкрива инфекцията, която причинява забавяне на работата на браузъра ви и лесно може да я идентифицирате и премахнете от Контролния панел или настройките на браузъра. Едни от най-преобладаващите варианти на адуера са QkSee, DNS Unlocker, Settings Manager.

 • Фалшивите браузъри Chromium също могат да се окажат проблем, който ще ви принуди да потърсите инструменти за премахване на зловредния софтуер Chrome. Както може  би знаете, най-популярният браузър в света се базира на проекта Chromium, който е отворен код и е на разположение на всеки, който иска да създаде персонализирана версия на популярния софтуер за сърфиране в Интернет.

  За съжаление престъпниците често използват кода да създават адуер, който замества преките пътища в истинския браузър и зарежда реклами на трети лица на кратки интервали, ежедневно. Някои от тези нежелани браузъри се наричат Chromium вирус, Chroomium, eFast, Tortuga или Olcinium.

 • И не на последно място зловредният софтуер Chrome, който показва фалшиви предупреждения за вирус, също принадлежи към категорията на адуера, въпреки че е доста по-опасен софтуер. Неговата основна цел е да заблуди неопитните компютърни потребители и да ги накара да мислят, че системата им е сериозно инфектирана.  

  За съжаление, ако не успеете да разпознаете скама за техническа поддръжка показващ предупреждения като “Apple Security Alert,” “Internet Explorer Critical ERROR,” “Internet Security Alert” и други подобни, може да се сблъскате със сериозни проблеми като финансови загуби или загуба на информация, зловредни инфекции и други проблеми свързани със сигурността.

  Основният детайл, който помага за разпознаването на фишинг атака, която иска от вас да се свържете с измамниците, са т.нар. безплатни телефонни номера на екрана. Измамните съобщения обикновено се появяват чрез браузъра и е много трудно да бъдат затворени, тъй като много бързо се размножават. 

 • В някои случаи, програма против зловреден софтуер или антишпионска програма са единственият начин за откриване и премахване на адуера Chrome. В наши дни на пазара може да откриете най-различни инструменти за премахване на шпионски софтуер, но нашият екип разчита единствено на ReimageIntego или Malwarebytes

  Тези програми са отлични инструменти що се отнася до адуер или други поддържани от реклами виртуални заплахи. Необходимо е пълно системно сканиране за откриване на вируса, който ви праща реклами и търпение докато софтуерът за сигурност изпълни успешно задачата си.

Адуерният вирус ChromeАдуерният вирус Chrome е изключително неприятен. Той показва различни реклами, като използва браузъра Google Chrome. Обикновено вирусът може да засегне както операционна система Mac, така и Windows.

За да се отървете от изскачащи прозорци, реклами и фалшиви предупреждения за вируси, препоръчваме ви да премахнете адуерния вирус Chrome с помощта на подходящ софтуер за сигурност. Има изключително голям брой инфекции, които извършват ненужни промени с настройките на Chrome и предоставят комерсиално съдържание без позволението на потребителя и обикновено е много трудно да разпознаете коя точно извършва нежелани действия в компютъра ви.  

Премахнете адуера Chrome като използвате надеждни антишпионски програми. Може да намерите списък с тях веднага след статията. Освен това сме ви подготвили и упътване как да унищожите рекламния софтуер, който ежедневно ви залива с купища реклами, но бъдете много внимателни, докато четете – ако пропуснете дори една стъпка, премахването на вируса Chromium може да се окаже неуспешно.

Разпространение на адуера, който показва реклами чрез вашия Интернет браузър

Вирусът Chrome, в общи линии, не принадлежи към категорията на адуера, тъй като използва легитимни методи на разпространение. Това, обаче, не може да се каже за всички поддържани от реклами програми, които засягат браузъра. И все пак, по-голямата част от шпионските приложения използват същата техника за проникване в незащитени компютърни системи и тя се нарича бандлинг (групиране на софтуерни продукти).

Софтуерният бандлинг разчита на модифицирани инсталатори, които тихомълком предлагат инсталирането на допълнителни програми, заедно с основната. Затова, вместо да инсталират програмата, за която са предназначени, инсталационните помощници извличат и поставят компоненти на потенциално нежелани програми, които вървят в пакет с основното приложение.  

Малко след това жертвата започва да забелязва нежеланите ленти с инструменти или разширения в браузъра, както и нова начална страница и настройки на търсачка, които не е променяла ръчно.

Това, което причинява проникването на потенциално нежелани програми, е тенденцията да се прибързва при инсталацията на софтуер. Много хора смятат, че избирането на “препоръчителни” инсталационни настройки гарантира бързо и безопасно инсталиране на избрания софтуер, обаче действителността е съвсем различна. Групирането на софтуера (бандлинг) позволява разполагането на допълнителен софтуер в системата и опцията за “препоръчителна” инсталация гарантира разрешението на потребителя, т.е. да е легално. 

Тъй като изявленията за допълнителни програми обикновено са написани с дребен шрифт, потребителят почти не ги забелязва. Екипът на VirusActivity.com съветва да използвате Потребителски или Разширени настройки за инсталирането на изтеглените програми, защото тези варианти дават на потребителя свобода да избира кои компоненти да инсталира и кои да пропусне. 

Веднага щом промените инсталационните настройките на тези, препоръчани от специалистите по сигурност, намерете квадратчета, в които е отбелязано съгласие за инсталиране на допълнителен софтуер и махнете отметките от тези квадратчета. 

Премахнете адуера от Chrome за Mac или Windows с лекота

Потребителите, които търсят инструкции за премахване на адуера Chrome вече са на правилното място. Даденото по-долу упътване обяснява къде да търсите файлове и настройки, които са свързани с вируса, засегнал любимия ви браузър по такъв неприемлив начин. За да се справите с проблемите причинени от адуера, деинсталирайте всеки компонент, който принадлежи към потенциално нежелани програми в системата ви.

В случай, че не искате да губите време и желаете да премахнете адуерния вирус Chrome автоматично, разгледайте препоръчания от нас софтуер за сигурност. Тези програми са се доказали като отлични помощници по отношение премахването на адуер и ние напълно им се доверяваме. Ако решите да изтеглите някоя от тях, уверете се, че теглите най-новата и версия. След това проверете системата си като направите пълно системно сканиране.  

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Chrome адуер:

Премахване на Chrome от Windows системи

Проверете дали сте инсталирали съмнителни програми в компютъра си наскоро. Може да намерите адуерните варианти на Chrome в панела Control Panel/Контролен панел > Add or Remove Programs/Добавяне и премахване на програми или Programs and Features/Програми и функции. Съветваме ви да премахнете програми като DNS Unlocker, Offers4U, Qksee, Settings Manager, Linkury SmartBar и други подобни поддържани от реклами програми.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Chrome и свързани програми
  Тук потърсете Chrome или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Chrome от Mac OS X система

Ако си имате работа с вируса Google Chrome за Mac, следвайте тези инструкции да почистите операционната система OS X от заплахи.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Chrome или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Chrome от Google Chrome

За да премахнете зловреден софтуер от Chrome, отидете в chrome://settings и проверете какви разширения са добавени към браузъра ви. Внимателно ги разгледайте и изтрийте тези, които ви изглеждат съмнителни. Най-накрая нулирайте настройките на браузъра Chrome за да изчистите напълно “кашата”, създадена от потенциално нежеланите програми.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Chrome и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Chrome. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Chrome от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Chrome или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Chrome. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Alice Woods
Alice Woods

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Alice Woods
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-chrome-adware.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Chrome adware

Your email address will not be published. Required fields are marked *