Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни National Consumer Center реклами (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

National Consumer Center – скам, който кара потребителите да смятат, че могат да спечелят награда като отговорят на въпроси във фалшиво проучване 

National Consumer Center

Скамът National Consumer Center (Национален потребителски център) представлява подвеждащ изскачащ прозорец, който се опитва да накара потребителите да повярват, че несъществуваща организация иска да им подари iPhone или друга подобна награда. Този скам е тясно свързан със скама Amazon Gift Card, скама Wallmart и други подобни реклами, които не са истински. Обикновено те прекъсват потребителите, докато сърфират в мрежата и искат от тях да попълнят анкета, за да спечелят скъпи награди. В замяна на iPhone или Samsung Galaxy от участниците обикновено се изисква да предоставят лична информация като имейл адрес, телефонен номер и дори информация за кредитна карта. За съжаление Националният потребителски център (National Consumer Center) НЕ е истински. НЕ предоставяйте тази информация, тъй като загубата и може да доведе до кражба на самоличност, загуба на пари или други кибер атаки.  

Кратък преглед
Наименование National Consumer Center
Тип Скам
Разпространение Появява се в заразени уеб страници, както и в легитимни, ако свързаната адуерна програма е скрита в целевия компютър
Ниво на опасност Средно. Намалява удоволствието от сърфиране и може да ви подведе да разкриете лична информация
Симптоми Пренасочва към уеб страници с анкети, поява на съмнителни реклами и изскачащи прозорци, замръзване на уеб браузъра 
Засегнати операционни системи Android, Windows, Mac OS X
За да се отървете от рекламите на адуера National Consumer Center, инсталирайте ReimageIntego и направете пълно системно сканиране

Основната причина, поради която потребителите биват притеснявани от скама National Consumer Center, е вирус от адуерен тип, който е скрит в системата. Обикновено подобни вируси проникват в системата, забавят активността на браузъра и започват да досаждат на жертвите си с различни онлайн скамове. Може също така да станете жертва на пренасочвания към зловредни уеб страници, на досадни реклами, които да се отварят в нов раздел и на друго подобно съдържание. И все пак този скам може да бъде засечен и в зловредни домейни, които винаги са се използвали за разпространение на подобно съдържание.  

В момента зловредният софтуер National Consumer Center е активно насочен към потребителите на Android, които усърдно търсят начини да изчистят устройствата си. В този случай връщането на фабричните настройки е най-лесният начин за оправяне на системата. Също така обаче може да се натъкнете на скама и докато използвате операционна система Mac. В този случай, направете пълно системно сканиране с антивирусен софтуер и нулирайте настройките на браузъри като Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari и други. 

Скамът National Consumer Center

Какво се крие зад този скам

Според данни, получени от жертвите, рекламите свързани с този скам, обикновено ги пренасочват към hxxp://electronicpromotionscenter.com/ или подобни страници. Скамът се предполага, че е свързан с онлайн анкети за спечелване на Apple iPhone или друг смартфон. Описаните “сделки” могат да се появят като изскачащи реклами, реклами във фонов режим или да се отварят в нов раздел.

Вирусът National Consumer CenterВирусът National Consumer Center може да доведе до кражба на самоличност и загуба на лична информация за потребителите. Имайте предвид, че това е измислена организация, която предоставя несъществуващи оферти.

Има доста отрицателни коментари за тези реклами и потребителите обикновено споделят, че National Consumer Center е просто скам. Някои потребители разкриват, че рекламите обещават безплатни iPhone-и и други чудесни награди, а след това променяли вида на наградата, като предлагали да спечелите подаръчен ваучер за 100 долара в случай, че потребителят похарчи поне 50 долара за безполезни продукти като хапчета за отслабване или книги.

Според жертвите скамът National Consumer Center иска да измъкне пари, пълни имена и имейл адреси от неподозиращите жертви. Затова ви съветваме да стоите далеч от фалшивите реклами и да запазите личната си информация за себе си, тъй като измамниците лесно могат да я продадат на трети лица. 

Анкетата National Consumer Center

Не забравяйте, че имейл адресът ви може да се озове в целеви списък, използван от хакери и рано или късно ще започнете да получавате спам имейли и дори съобщения, съдържащи зловреден софтуер. Няма съмнение, че единственият начин да избегнете кибер заплахи е да избягвате описаните реклами, а за да ги блокирате, трябва да премахнете National Consumer Center с помощта на надеждна програма против зловреден софтуер.

Въпреки че на теория може да се опитате да премахнете National Consumer Center ръчно, не ви препоръчваме да използвате тази възможност. Вместо това ви съветваме да сканирате системата с надежден софтуер като ReimageIntego, за да откриете всички опасни програми и промените, които са направили в компютърната ви система.

Зловредният софтуер National Consumer Center

Скамът National Consumer Center активно атакува потребителите на iPhone

Скамът National Consumer Center е забелязан активно да атакува потребителите на iPhone в началото на годината. И все пак, схемата на атака се запазва една и съща. Жертвите трябва да попълнят анкета, за да получат скъпа награда. 

Обаче, вместо да се сдобият с информация как да получат наградата, потребителите трябва да споделят личната си информация, включително трите имена, информация за контакт или други подобни. Затова е силно препоръчително да вземете незабавни мерки и да премахнете National Consumer Center от iPad, iPhone и други подобни устройства. Може да опитате някои от следните методи:

 • изчистване на данните за сърфирането и историята;
 • блокиране на рекламите чрез инсталиране на рекламни блокери (adblocker);
 • връщане на устройството към фабрични настройки.

Потенциално нежеланата програма National Consumer Center

Да се предпазим от скам, като внимателно инсталираме безплатен софтуер в системата

Адуерът, отговорен за скама обикновено се разпространява чрез маркетингов метод за дистрибуция на софтуер, наречен бандлинг. Този метод позволява групирането на няколко програми заедно и представянето само на част о тях по време на инсталационния процес на основната програма. За съжаление голяма част от потребителите пренебрегват тези подробности, защото бързат да инсталират програмата. 

Съветваме ви да използвате Потребителски или Разширени настройки, защото тези опции ви дават свободата да избирате кои допълнителни програми да инсталирате и кои да откажете. Стандартните и По подразбиране настройки изглеждат надеждни, но за съжаление това е само на пръв поглед. Те обикновено скриват информацията за групираните програми. 

Измамата National Consumer Center

Отървете се от анкетите на National Consumer Center 

За да премахнете вируса National Consumer Center незабавно, направете пълно системно сканиране с професионална програма за премахване на зловреден софтуер. Автоматичното премахване ви гарантира най-лесният и бърз начин да се отървете от зловредната програма.  

И все пак, ако смятате, че разполагате с време и търпение да извършите премахването на  National Consumer Center ръчно, сигурно ще искате да прочетете ръководството, което сме подготвили малко по-долу. Бъдете внимателни и не прибързвайте, когато се опитвате да деинсталирате опасния адуер от компютъра си. 

Специалистите по сигурност от lesvirus.fr отбелязват, че адуерът може да бъде труден за откриване и премахване без професионален софтуер. Затова, ако пропуснете някои от елементите свързани с потенциално нежеланата програма, може да ви се наложи да се сблъскате отново с рекламите и пренасочванията. След като приключите с премахването, проверете системата си с антишпионски или антивирусен софтуер, за да сте сигурни, че няма останал някой от компонентите на адуера.

Ако скамът се появи в операционна система Android, опитайте да проверите за зловредни приложения:

 1. Натиснете бутона за включване и изключване и го задръжте за няколко секунди, докато се появи менюто. Натиснете Power off/Изключване.
 2. След като се появи диалогов прозорец, който ви предлага рестартиране на системата Android в Безопасен режим (Safe Mode), изберете тази опция и OK.*
 3. Рестартирайте устройството си в Безопасен режим с помощта на стъпките, които са дадени по-горе.
 4. Когато сте в Безопасен режим (Safe Mode),отидете в Settings (Настройки). След като сте там, кликнете върху Apps (Приложения) или Application manager (Мениджър на приложенията) (може да е изписано по различен начин за различните устройства).
 5. Тук потърсете за зловредни приложения и деинсталирайте всички.

* Ако това не е валидно за вашето устройство, просто го изключете и включете отново. След като стане активно, опитайте се да натиснете и задържите Menu, Volume Down, Volume Up или Volume Down и Volume Up заедно, за да се покаже Safe Mode/Безопасен режим. Ако това не проработи, потърсете с фразата “How to put into Safe mode” (Как да включа безопасен режим) и добавете модела на телефона си. След това следвайте инструкциите.

Ако скамът продължава да ви безпокои, може да се върнете към Фабричните настройки (Factory reset):

 1. Кликнете върху иконата Настройки (Settings) на вашето устройство. Ще я откриете при останалите приложения.
 2. Изберете Privacy/Поверителност (или Personal) и Factory reset/Фабрични настройки (може да го откриете и като Factory data reset/Фабрични настройки на данни, Backup & reset/Архивиране и нулиране на настройки, и др.). Съветваме ви да изберете Back up my data/Архивиране на информацията, за да се предпазите от загубата и.
 3. Натиснете Reset device/Нулиране на устройството за да премахнете вируса за Android от устройството си.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на National Consumer Center реклами:

Премахване на National Consumer Center от Windows системи

Отворете Контролния панел (Control Panel) и след това отидете на списъка с наскоро инсталиран софтуер, като използвате дадените по-долу инструкции. Деинсталирайте непознати и съмнителни програми, които може да са свързани със зловредния софтуер National Consumer Center. След това почистете преките пътища на браузъра както е показано в инструкциите.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте National Consumer Center и свързани програми
  Тук потърсете National Consumer Center или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на National Consumer Center от Mac OS X система

Изтрийте съмнителните Mac приложения. Използвайте това ръководство, ако до сега не сте деинсталирали приложения за Mac Apps.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за National Consumer Center или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на National Consumer Center от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за National Consumer Center и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на National Consumer Center. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете рекламите от National Consumer Center от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, National Consumer Center трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на National Consumer Center от Mozilla Firefox (FF)

Ако Firefox започне да показва фалшиви реклами като споменатите в статията, следвайте тези инструкции.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете National Consumer Center и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на National Consumer Center. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на National Consumer Center от Google Chrome

За да оправите Chrome след похищение на National Consumer Center, изпълнете дадените по-долу инструкции. Добре е да премахнете всички разширения на  Chrome, които пораждат някакво съмнение у вас.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете National Consumer Center и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на National Consumer Center. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на National Consumer Center от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за National Consumer Center или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на National Consumer Center. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-national-consumer-center-ads.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за National Consumer Center ads

Your email address will not be published. Required fields are marked *