Премахни SafeWeb адуер (Инструкции за премахване) - актуализирано апр. 2017

Упътване за премахване на SafeWeb адуер

Какво е Адуерът SafeWeb?

Защо SafeWeb всъщност не е безопасен

Вирусът SafeWeb може да изглежда като полезно приложение, но само, ако разчитате на описанието на софтуера, представено на уеб страницата на неговите автори. Въпреки че този адуер се представя за полезен инструмент, който може да улесни ежедневното ви пазаруване, той се смята за потенциално нежелана програма (PUP), както и останалите реклами приложения, които водят до появата на редица проблеми. Освен това, понякога приложението успява да похити компютъра на потребителя без неговото знание. Ако това се случи с вас, премахнете SafeWeb без да се колебаете, като използвате FortectIntego или подобен антишпионски софтуер.

Най-очевидният знак за похищението на SafeWeb е появата на досадни изскачащи реклами , които започват да се появяват веднага след като жертвата започне сърфирането си в Интернет. Може да забележите и явления като пренасочване към непознати уеб страници, забавяния, промяна на началната страница и търсачката по подразбиране и други подобни действия на компютъра си. Когато SafeWeb успее да се промъкне в системата, първото нещо, което прави, е да промени настройките на браузъра. Имайте предвид, че това приложение може да похити Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox и други уеб браузъри без да иска позволението ви.

Моментна снимка на адуера SafeWebАдуерът SafeWeb първоначално изглежда като надеждно приложение. Едва след като го инсталирате на компютъра си, започват да се появяват проблеми като например огромно количество реклами.

След това, приложението може да започне да манипулира сърфирането ви и може да предизвика допълнителни изскачащи реклами, банери и други визуални реклами. НЕ ги отваряйте, защото това може да ви пренасочи към непозната уеб страница. Обикновено потребителите биват пренасочвани към безобидни уеб страници, но няма гаранция, че няма да ви отведат до зловредни и несигурни страници, които се използват за разпространение на други потенциално нежелани програми или предизвикват проблеми свързани с поверителността. И най-накрая, не трябва да забравяте, че тази потенциално нежелана програма може да следи и да записва не-лична информация като посещавани уеб страници, заявки за търсене, данни, които сте въвели при посещението на тези уеб страници и др.

Ако мислите, че това приложение е полезно и че може да ви помогне да спестите пари, спомнете си, че подобни адуерни програми се създават единствено с рекламни цели. Те могат лесно да ви пренасочват към различни спонсорирани уеб страници, да ви показват непрекъснато изскачащи реклами и да извършват и други подобни действия, които им помагат да генерират доход за своите автори. Ако забележите, че получавате изключително количество изскачащи реклами и банери (Brought to you by Safe Web, Ads by Safe-Web.tk и др..) и неочаквано сте пренасочвани към различни сайтове, има вероятност да сте заразени с вируса SafeWeb. В този случай е добре да направите пълно системно сканиране с FortectIntego или Malwarebytes.

Как тази програма е похитила компютъра ми?

Обикновено SafeWeb похищава системите без знанието и позволението на потребителя. Що се отнася до разпространението, подобни рекламни програми разчитат на съмнителен безплатен софтуер . В голяма част от случаите, подобен вид адуер прониква в системите в пакет с безплатни програми. Затова специалистите по компютърна сигурност препоръчват да взимате мерки при изтеглянето и инсталирането на безплатни програми като избирате „Разширени“ инсталационни настройки или друг подобен режим. По този начин потребителят лесно следва всяка стъпка и има възможност да откаже инсталирането на всички допълнителни компоненти, които вървят в пакет с безплатния софтуер. Ако системата ви е заразена с адуера SafeWeb, препоръчваме ви да следвате долното ръководство за бързо и безопасно премахване на този плъгин:

Инструкции за премахване на SafeWeb:

Според много хора, рекламите на SafeWeb изглеждат доста изкушаващи, защото информират за различни отстъпки, купони и други сделки. И все пак не ви препоръчваме да им се доверявате, защото те търсят начин да пренасочат потребителите към определени уеб страници и да увеличат броят на посетителите им. За да премахнат вируса SafeWeb от системата компютърните потребители трябва да си осигурят подходящи анришпионски/антивирусни инструменти, които да им помогнат при елиминацията. Ако автоматичното премахване не е възможен вариант във вашия случай, може алтернативно да използвате ръководството за ръчно премахване на SafeWeb, представено под статията.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Fortect Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Fortect Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Fortect Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Fortect Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Fortect, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на SafeWeb адуер

Деинсталиране от Windows

Ако искате да отървете компютъра си от SafeWeb сами, трябва да се концентрирате и внимателно да разгледате списъка с наскоро инсталирани програми, като търсите това или свързани с него приложения. Също така, уверете се, че сте открили и премахнали и изпълнимия файл на вируса YourApp.exe. По този начин може да сте сигурни, че вирусът няма да се върне в браузъра ви.

За да премахнете Адуерът SafeWeb от устройства с Windows 10/8, следвайте дадените по-долу стъпки:

 1. Въведете Control Panel (Контролен панел) в полето за търсене на Windows и натиснете Enter или кликнете върху резултатите от търсенето.
 2. В Programs/Програми, изберете Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. От списъка открийте записите свързани с Адуерът SafeWeb (или всякакви други инсталирани наскоро съмнителни програми).
 4. Кликнете с десния бутон на мишката върху приложението и изберете Uninstall/Деинсталиране.
 5. Ако се появи User Account Control/Управление на потребителски профили натиснете Yes/Да.
 6. Изчакайте да се финализира деинсталацията и натиснете OK. Деинсталиране от Windows

Ако използвате Windows 7/XP, използвайте следните инструкции:

 1. Кликнете върху старт менюто Windows Start > Control Panel/Контролен панел разположен в десния прозорец (ако използвате Windows XP, кликнете върху Add/Remove Programs/Добавяне/премахване на програма).
 2. В Контролния панел, изберете Programs/Програми > Uninstall a program/Деинсталиране на програма. Деинсталиране от Windows
 3. Изберете нежеланото приложение като кликнете върху него веднъж.
 4. В горния край натиснете Uninstall/Change/Деинсталиране/Промяна.
 5. В прозореца за потвърждение, изберете Yes/Да.
 6. Натиснете OK след като процеса по премахване бъде финализиран.

Премахване на SafeWeb от Mac OS X система

Много малко вероятно е SafeWeb да се появи в браузъри за операционна система Mac OS X, но в случай, че това стане, трябва да знаете как да се отървете от него правилно. Долните инструкции обясняват как да извършите премахването.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за SafeWeb или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Microsoft Edge също е една от целите на SafeWeb и не отнема много на малуера да я порази. Затова, трябва да сте подготвени и да знаете как безопасно да премахнете злонамерения софтуер от компютъра си. По-долу ще намерите подробно ръководство за премахване, но преди да започнете, изтрийте всички нежелани компоненти на браузъра, добавки и разширения.

Изтриване на нежелани разширения от МS Edge:

 1. Натиснете Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете Разширения/Extensions.
 2. От списъка изберете разширението и кликнете върху иконата със зъбно колело.
 3. Кликнете върху Деинсталиране/Uninstall най-отдолу. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистете бисквитките и данните от сърфиране:

 1. Кликнете върху Меню/Menu (трите хоризонтални точки в горния десен ъгъл на прозореца на браузъра) и изберете  Поверителност и сигурност/Privacy & security.
 2. В раздела Изтриване на данните за сърфиране/Clear browsing data, натиснете бутона Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 3. Изберете всичко (с изключение на пароли, въпреки че може да искате да включите също и разрешителни за медии, ако е приложимо) и натиснете Изтриване/Clear. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Възстановете настройките за нов раздел и начална страница:

 1. Кликнете върху иконата на менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. След това намерете раздел При стартиране/On startup.
 3. Натиснете Деактивирай/Disable в случай че откриете съмнителен домейн.

 Ако горният метод не сработи, нулирайте настройките на MS Edge по следния начин:

 1. Натиснете Ctrl + Shift + Esc, за да отворите Мениджъра на задачите/Task Manager.
 2. Натиснете стрелката Повече информация/More details в дъното на прозореца.
 3. Изберете раздел Информация/Details.
 4. Сега скролнете надолу и намерете всички записи, които съдържат Microsoft Edge в името си. Кликвате с десен бутон на всеки един от тях и избирате Край на задачата/End Task, за да прекъснете работата на MS Edge. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Ако този начин не успее да ви помогне, ще трябва да използвате разширения метод за нулиране настройките на Edge. Не забравяйте, че преди това трябва да архивирате данните си. 

 1. В компютъра си намерете следната папка: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Натиснете Ctrl + A на клавиатурата, за да изберете всички папки.
 3. Кликнете с десен бутон върху тях и изберете Изтриване/Delete Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge
 4. Сега кликнете с десен бутон на мишката върху Start бутона и изберете Windows PowerShell (Admin).
 5. Когато се отвори новия прозорец, копирайте и поставете следната команда и след това натиснете Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Инструкции за базиран на Chromium Edge

Изтрийте разширенията от MS Edge (Chromium):

 1. Отворете Edge и изберете Настройки/Settings > Extensions/Разширения.
 2. Изтрийте нежеланите разширения като натиснете Премахване/Remove. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Изчистване на кеша и данните за сайта:

 1. Отворете Меню/Menu и отидете в Настройки/Settings.
 2. Изберете Поверителност и услуги/Privacy and services.
 3. Под Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data, натиснете Изберете какво да изчистите/Choose what to clear.
 4. Под Времеви диапазон/Time range, изберете През цялото време/All time.
 5. Изберете Почистване сега/Clear now. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на базиран на Chromium MS Edge:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. От лявата страна изберете Нулиране на настройките/Reset settings.
 3. Изберете Възстановяване на настройките до стойностите им по подразбиране/Restore settings to their default values.
 4. Потвърдете с Възстанови/Reset. Нулиране на настройките на MS Edge/Chromium Edge

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Ако сте заразени със SafeWeb в резултат на софтуерно групиране, то в такъв случай програмата не е пристигнала сама, а придружена от други компоненти, като ленти с инструменти, притурки и др. Трябва да го вземете предвид, когато нулирате настройките на браузъра и премахвате зловредния софтуер от компютъра си.

Премахване на опасни разширения:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и кликнете върху Menu/Меню (три хоризонтални линии в горния десен ъгъл на прозореца).
 2. Изберете Add-ons/Добавки.
 3. Тук изберете плъгини, които са свързани с Адуерът SafeWeb и натиснете Remove/Премахване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулирайте началната страница:

 1. Кликнете върху трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл, за да се отвори менюто.
 2. Изберете Options/Опции.
 3. В опциите Home/начална страница, въведете предпочитан от вас сайт, който ще се отваря всеки път, когато отворите Mozilla Firefox.

Изчистете бисквитките и данните за уеб страницата:

 1. Натиснете Menu/Меню и изберете Options/Опции.
 2. Отидете в раздел Privacy & Security/Поверителност и сигурност.
 3. Скролнете надолу докато откриете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата.
 4. Натиснете Clear Data/Изчистване на данните…
 5. Изберете Cookies and Site Data/Бисквитки и данни за уеб страницата, както и Cached Web Content/Кеширано уеб съдържание и натиснете Clear/Изчистване. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

В случай че Адуерът SafeWeb не бъде премахнато след като сте изпълнили горните инструкции, нулирайте настройките на Mozilla Firefox:

 1. Отворете браузъра Mozilla Firefox и натиснете Menu/Меню.
 2. Отидете в Help/Помощ и след това изберете Troubleshooting Information/Информация за разрешаване на проблеми. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox
 3. В раздела Give Firefox a tune up/Настройки на Firefox кликнете върху Refresh Firefox…/Опресняване на Firefox…
 4. След като се появи изскачащия прозорец, потвърдете действието като натиснете Refresh Firefox/Опресняване на Firefox – това трябва да финализира премахването на Адуерът SafeWeb. Нулиране на настройките на Mozilla Firefox

Нулиране на настройките на Google Chrome

Google Chrome може да бъде почистен от SafeWeb като нулирате настройките на браузъра и премахнете разширения, притурки и ленти с инструменти, които може да са инсталирани от малуера, за да укрепят позициите му в браузъра ви.

Изтриване на зловредните разширения от Google Chrome:

 1. Отворете Google Chrome, кликнете върху Менюто/Menu (три вертикални точки в горния десен ъгъл) и изберете Още инструменти/More tools > /Разширения/Extensions.
 2. В новоотворения прозорец ще видите всички инсталирани разширения. Деинсталирайте всички съмнителни плъгини, които могат да имат връзка с Адуерът SafeWeb като кликнете върху Премахване/Remove. Нулиране на настройките на Google Chrome

Изчистете кеш паметта и уеб данните от Chrome:

 1. Кликнете върху Меню/Menu и изберете и изберете Настройки/Settings.
 2. В раздела Поверителност и сигурност/Privacy and security, изберете Изчистване на данните за сърфирането/Clear browsing data.
 3. Изберете История на сърфиране, бисквитки и други данни за сайта/Browsing history, Cookies and other site data, както и Кеширани изображения/Cached images и файлове/files.
 4. Натиснете Изтриване на данни/Clear data. Нулиране на настройките на Google Chrome

Промяна на началната страница:

 1. Кликнете върху менюто и изберете Настройки/Settings.
 2. Потърсете съмнителен сайт като Адуерът SafeWeb в раздела При стартиране/On startup.
 3. Кликнете върху Отваряне на специфична или няколко страници/Open a specific or set of pages и кликнете върху трите точки, за да се появи опцията Премахване/Remove.

Нулиране на настройките на Google Chrome:

Ако предните методи не са успели да ви помогнат, нулирайте настройките на Google Chrome, за да елиминирате всички компоненти на Адуерът SafeWeb:

 1. Отворете Меню/Menu и изберете Настройки/Settings.
 2. В Настройки/Settings, скролвате надолу и кликвате върху Разширени/Advanced.
 3. Отново скролвате надолу и намирате раздела Нулиране и изчистване/ Reset and clean up.
 4. Сега натискате Възстановяване на настройките към първоначалното им състояние/Restore settings to their original defaults.
 5. Потвърдете с Нулиране на настройките/Reset settings за да финализирате премахването на Адуерът SafeWeb. Нулиране на настройките на Google Chrome

Нулиране на настройките на Safari

Малко вероятно е и Safari да бъде поразен от SafeWeb. Но, ако се случи, уверете се, че сте изпълнили дадените по-долу стъпки. Това ще помогне да премахнете зловредния софтуер и да си върнете настройките по подразбиране на браузъра.

Премахнете нежеланите разширения от Safari:

 1. Кликнете върху Safari > Preferences…/Предпочитания…
 2. В новия прозорец, изберете Extensions/Разширения.
 3. Изберете нежеланото приложение свързано с Адуерът SafeWeb и изберете Uninstall/Деинсталирай. Нулиране на настройките на Safari

Изчистете бисквитките и други данни за уеб страници от Safari:

 1. Кликнете Safari > Clear History…/Изчисти история
 2. От падащото меню под Clear/Изчисти, изберете all history/цялата история.
 3. Потвърдете с Clear History/Изчисти историята. Нулиране на настройките на Safari

Нулирайте настройките на Safari, ако горните стъпки не са ви помогнали:

 1. Кликнете върхуSafari > Preferences…/Предпочитания…
 2. Отидете в раздел Advanced/Разширени.
 3. Поставете тикче на Show Develop menu/Показване на менюто за разработка в лентата с менюто.
 4. От лентата с менюто, кликнете Develop, и след това изберете Empty Caches/Изчисти кеш. Нулиране на настройките на Safari

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от SafeWeb и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици