Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни SafeWeb адуер (Инструкции за премахване) - актуализирано Jan 2021

Защо SafeWeb всъщност не е безопасен 

Вирусът SafeWeb може да изглежда като полезно приложение, но само, ако разчитате на описанието на софтуера, представено на уеб страницата на неговите автори. Въпреки че този адуер се представя за полезен инструмент, който може да улесни ежедневното ви пазаруване, той се смята за потенциално нежелана програма (PUP), както и останалите реклами приложения, които водят до появата на редица проблеми. Освен това, понякога приложението успява да похити компютъра на потребителя без неговото знание. Ако това се случи с вас, премахнете SafeWeb без да се колебаете, като използвате ReimageIntego или подобен антишпионски софтуер.

Най-очевидният знак за похищението на SafeWeb е появата на досадни изскачащи реклами , които започват да се появяват веднага след като жертвата започне сърфирането си в Интернет. Може да забележите и явления като пренасочване към непознати уеб страници, забавяния, промяна на началната страница и търсачката по подразбиране и други подобни действия на компютъра си. Когато SafeWeb успее да се промъкне в системата, първото нещо, което прави, е да промени настройките на браузъра. Имайте предвид, че това приложение може да похити Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox и други уеб браузъри без да иска позволението ви.

Моментна снимка на адуера SafeWebАдуерът SafeWeb първоначално изглежда като надеждно приложение. Едва след като го инсталирате на компютъра си, започват да се появяват проблеми като например огромно количество реклами.

След това, приложението може да започне да манипулира сърфирането ви и може да предизвика допълнителни изскачащи реклами, банери и други визуални реклами. НЕ ги отваряйте, защото това може да ви пренасочи към непозната уеб страница. Обикновено потребителите биват пренасочвани към безобидни уеб страници, но няма гаранция, че няма да ви отведат до зловредни и несигурни страници, които се използват за разпространение на други потенциално нежелани програми или предизвикват проблеми свързани с поверителността. И най-накрая, не трябва да забравяте, че тази потенциално нежелана програма може да следи и да записва не-лична информация като посещавани уеб страници, заявки за търсене, данни, които сте въвели при посещението на тези уеб страници и др.

Ако мислите, че това приложение е полезно и че може да ви помогне да спестите пари, спомнете си, че подобни адуерни програми се създават единствено с рекламни цели. Те могат лесно да ви пренасочват към различни спонсорирани уеб страници, да ви показват непрекъснато изскачащи реклами и да извършват и други подобни действия, които им помагат да генерират доход за своите автори. Ако забележите, че получавате изключително количество изскачащи реклами и банери (Brought to you by Safe Web, Ads by Safe-Web.tk и др..) и неочаквано сте пренасочвани към различни сайтове, има вероятност да сте заразени с вируса SafeWeb. В този случай е добре да направите пълно системно сканиране с ReimageIntego или Malwarebytes.

Как тази програма е похитила компютъра ми?

Обикновено SafeWeb похищава системите без знанието и позволението на потребителя. Що се отнася до разпространението, подобни рекламни програми разчитат на съмнителен безплатен софтуер . В голяма част от случаите, подобен вид адуер прониква в системите в пакет с безплатни програми. Затова специалистите по компютърна сигурност препоръчват да взимате мерки при изтеглянето и инсталирането на безплатни програми като избирате “Разширени” инсталационни настройки или друг подобен режим. По този начин потребителят лесно следва всяка стъпка и има възможност да откаже инсталирането на всички допълнителни компоненти, които вървят в пакет с безплатния софтуер. Ако системата ви е заразена с адуера SafeWeb, препоръчваме ви да следвате долното ръководство за бързо и безопасно премахване на този плъгин:

Инструкции за премахване на SafeWeb:

Според много хора, рекламите на SafeWeb изглеждат доста изкушаващи, защото информират за различни отстъпки, купони и други сделки. И все пак не ви препоръчваме да им се доверявате, защото те търсят начин да пренасочат потребителите към определени уеб страници и да увеличат броят на посетителите им. За да премахнат вируса SafeWeb от системата компютърните потребители трябва да си осигурят подходящи анришпионски/антивирусни инструменти, които да им помогнат при елиминацията. Ако автоматичното премахване не е възможен вариант във вашия случай, може алтернативно да използвате ръководството за ръчно премахване на SafeWeb, представено под статията.

 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на SafeWeb адуер:

Премахване на SafeWeb от Windows системи

Ако искате да отървете компютъра си от SafeWeb сами, трябва да се концентрирате и внимателно да разгледате списъка с наскоро инсталирани програми, като търсите това или свързани с него приложения. Също така, уверете се, че сте открили и премахнали и изпълнимия файл на вируса YourApp.exe. По този начин може да сте сигурни, че вирусът няма да се върне в браузъра ви.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте SafeWeb и свързани програми
  Тук потърсете SafeWeb или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на SafeWeb от Mac OS X система

Много малко вероятно е SafeWeb да се появи в браузъри за операционна система Mac OS X, но в случай, че това стане, трябва да знаете как да се отървете от него правилно. Долните инструкции обясняват как да извършите премахването.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за SafeWeb или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на SafeWeb от Internet Explorer (IE)

След като приключите с премахването на SafeWeb от системата, важно е да нулирате настройките на браузъра и да си върнете тези по подразбиране. По-долу ще намерите инструкции за почистването на Internet Explorer:

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за SafeWeb и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на SafeWeb. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете адуера SafeWeb от Microsoft Edge

Microsoft Edge също е една от целите на SafeWeb и не отнема много на малуера да я порази. Затова, трябва да сте подготвени и да знаете как безопасно да премахнете злонамерения софтуер от компютъра си. По-долу ще намерите подробно ръководство за премахване, но преди да започнете, изтрийте всички нежелани компоненти на браузъра, добавки и разширения.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, SafeWeb трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на SafeWeb от Mozilla Firefox (FF)

Ако сте заразени със SafeWeb в резултат на софтуерно групиране, то в такъв случай програмата не е пристигнала сама, а придружена от други компоненти, като ленти с инструменти, притурки и др. Трябва да го вземете предвид, когато нулирате настройките на браузъра и премахвате зловредния софтуер от компютъра си.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете SafeWeb и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на SafeWeb. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на SafeWeb от Google Chrome

Google Chrome може да бъде почистен от SafeWeb като нулирате настройките на браузъра и премахнете разширения, притурки и ленти с инструменти, които може да са инсталирани от малуера, за да укрепят позициите му в браузъра ви.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете SafeWeb и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на SafeWeb. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на SafeWeb от Safari

Малко вероятно е и Safari да бъде поразен от SafeWeb. Но, ако се случи, уверете се, че сте изпълнили дадените по-долу стъпки. Това ще помогне да премахнете зловредния софтуер и да си върнете настройките по подразбиране на браузъра.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за SafeWeb или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на SafeWeb. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-safeweb-adware.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за SafeWeb adware

Your email address will not be published. Required fields are marked *