Премахни Fusion Browser адуер - актуализирано Jan 2021

от Jake Doevan - -   FusionBrowser | Тип: Адуер (Рекламен софтуер)

Упътване за премахване на Fusion Browser адуер

Какво е Браузър-адуерът Fusion?

Браузърът Fusion се е инсталирал някак на компютъра ми. Това е съмнително, тъй като не съм изтеглял този софтуер. Това вирус ли е?

Описание на браузъра Fusion

Браузърът Fusion не е вирус, но поради съмнителните му действия в засегнатия компютър, някои потребители може да го наричат така. И все пак този браузър НЕ е безопасна програма и не трябва да я държите на компютъра си. Според създателите на тази програма:

“Fusion безпроблемно интегрира любими функции и настройки на браузъра ви Chrome в един удобен инструмент, който е достъпен директно от работния ви плот. Наследете се на Интернет по начина, по който трябва…като професионалисти.”

Презентационното мото звучи чудесно, обаче браузърът Fusion изобщо не е “удобен инструмент”. В действителност тази програма е добавена към категорията на “потенциално нежеланите програми” и “адуера”. Нека ви обясним как работи този софтуер:

След като тази програма бъде инсталирана в системата, тя заразява Интернет браузърите, включително Mozilla Firefox, Chrome, Internet Explorer. След като прикрепи компонентите си към тези уеб браузъри, тя стартира бисквитките си и започва да събира информация, която се счита за не-лична.

Обикновено тези програми се интересуват от историята на търсене на потребителите, любимите им уеб страници, информация, която се въвежда онлайн, запазени отметки, термини за търсене, имейл адреси и друга подобна информация. По-късно ще се сблъскате и с рекламната система, която този браузър създава. Тя изпраща реклами под различни форми например линкове в текста, изскачащи реклами, страници в нов раздел, банери и т.н. Вероятно вече сте разбрали, че тези реклами са избрани според интересите ви в инернет и вие ще получавате “ads by Fusion Browser/реклами от браузъра Fusion” или “Fusion Browser ads/реклами на браузъра Fusion”, които имат връзка със скорошните ви търсения и рецензии онлайн.

Браузър-похитителят Fusion

За съжаление, няма гаранция, че тези реклами са надеждни във всяко отношение. Препоръчваме ви да ги игнорирате, защото в повечето случаи, те не предоставят никакви истински сделки, а искат да ви накарат да кликнете върху тях, за да ви пренасочат към уеб страниците на свързани лица, които принадлежат на спонсорите на браузъра Fusion.

Тези пренасочвания са с цел получаване на доход по схемата плащане за клик (pay-per-click) и затова трябва да игнорирате тези реклами и да премахнете поддържаната от реклами програма от системата колкото се може по-скоро. Най-доброто решение е да направите проверка чрез пълно системно сканиране с професионална програма против зловреден софтуер, например ReimageIntego.

Анатомия на похищението на браузъра Fusion. Инсталира се сам без позволението на потребителя

Ако това приложение вече е започнало да ви досажда, трябва да знаете, че се разпространява най-вече чрез измамен маркетингов метод наречен бандлинг (bundling, групиране). Действа по следния начин: когато решите да изтеглите безплатни приложения от Интернет, избирате да изтеглите ЕДНА програма, нали? И все пак, проблемът е, че много безплатни приложения имат договори със създатели на потенциално нежелани програми, за да промотират съмнителния им софтуер.

В резултат на това, подобни съмнителни програми се прикрепят към легитимни безплатни програми и компютърните потребители често ги инсталират заедно, поради липса на достатъчно внимание по време на инсталационния процес. Имайте предвид, че винаги трябва да използвате една от следните инсталационни настройки:

 • Advanced/Разширени;
 • Custom/Потребителски.

Всеки един от тези два инсталационни режима ви позволява да настроите инсталацията на софтуера като откажете инсталацията на избираемите програми на трети лица. Просто трябва да махнете отметките от съгласията за инсталиране на този софтуер. В случай, че браузърът Fusion вече е нападнал компютъра ви, ще ви препоръчаме единствено да го премахнете колкото се може по-скоро.

Как да се отървем от рекламите на браузъра Fusion?

Ако промоционалното съдържание, което браузър-адуерът Fusion ви изпраща, ви дразни до смърт, време е да се отървете от него. Всичко, което трябва да направите, е да деинсталирате тази измамна програма и да започнете да използвате друг предпочитан от вас браузър вместо него. Да не забравяме, че в случай, че сте били пренасочени към съмнителни уеб страници, които са рекламирани от тези съмнителни реклами. За да сте сигурни, че компютърът ви е в пълна безопасност, проверете го с антишпионски софтуер. Вижте препоръчаните от нас приложения, които са най-подходящи за шпионски и зловреден софтуер, които са дадени под текста.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Fusion Browser адуер

Премахване на Fusion Browser от Windows системи

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Fusion Browser и свързани програми
  Тук потърсете Fusion Browser или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Fusion Browser от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Fusion Browser или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахнете адуера Fusion Browser от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Fusion Browser трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Fusion Browser от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Fusion Browser и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Fusion Browser. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Fusion Browser от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Fusion Browser и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Fusion Browser. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Fusion Browser от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Fusion Browser или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Fusion Browser. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от Fusion Browser и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Jake Doevan
Jake Doevan - Животът е твърде кратък, за да си губим времето с вируси

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Jake Doevan
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици