Премахнете This website has been reported as unsafe browser warning (Инструкции за премахване) - Jan 2021 актуализация

Упътване за премахване на This website has been reported as unsafe browser warning

Какво е Браузър-предупреждението "This website has been reported as unsafe"?

“This website has been reported as unsafe” е фалшив изскачащ прозорец, който промотира съмнителен софтуер

Вирусът "This website has been reported as unsafe"

“This site has been reported as unsafe/Тази страница е докладвана като опасна” е фалшиво изскачащо предупреждение,, разпространяващо се от измамници, които се опитват да продават зловредния софтуер AV Security Suite. Скамът “This website has been reported as unsafe” наскоро е добавен към категорията на скама за фалшива техническа поддръжка , тъй като наподобява проблемите, които подвеждат по-неопитните потребители да хвърлят парите си на вятъра.

Понякога уеб страницата на опасния софтуер предлага на жертвите да се обадят на специалист и да му позволят да оправи компютъра им от разстояние. Другата възможност е да получите известие, което иска от вас да закупите фалшив софтуер. Тези натрапчиви изскачащи прозорци ще се появяват всеки път, когато се опитате да сърфирате в мрежата и дори да не ви уплашат или подведат, те ще развалят удовлетворението ви от сърфирането.

“This website has been reported as unsafe” и подобни скамове за техническа поддръжка в момента са едни от най-популярните техники, използвани от кибер престъпниците, тъй като са доста лесни за разпространение в комбинация с адуер . Затова, добре е да знаете, когато планирате да премахнете предупрежденията “This website has been reported as unsafe”, да претърсите компютъра си за базирана на реклами потенциално нежелана програма. Софтуер като ReimageIntego ще ви помогне да откриете свързания с уеб страницата опасен софтуер и да го премахнете бързо и ефективно.

Ако вече сте изтеглили AV Security Suite, не бива да боравите с него по никакъв начин, а незабавно да го премахнете от компютъра си. Не се подвеждайте! Когато този зловреден софтуер се изпълнява, той стартира своите скенери и се преструва на надежден антишпионски инструмент. Обаче процедурата по сканиране, предупредителните съобщения, както и резултатите от сканирането са фалшиви. Престъпниците са ги създали предварително и по този начин подвеждат лековерните потребители да мислят, че в компютъра им има троянски коне, шпионски софтуер, рансъмуер или каквото и да е друго, за да ги накарат да купят лиценз за измислената им програма. И все пак, тя не може да спре предупрежденията за опасни уеб страници и другите нежелани действия.

Преди да кликнете върху “this program was reported as unsafe” и подобни реклами, не забравяйте, че повечето от тях са фалшиви и се използват за разпространението на адуер, браузър-похитители, троянски коне, рансъмуер или друг зловреден софтуер.

Вирусът "This website has been reported as unsafe"Известията, информиращи, че "This website has been reported as unsafe/Тази страница е докладвана като опасна" са фалшиви и предполагат, че компютърът ви е заразен с адуер. Примери за този вид скам може да видите по-горе.

Фалшивите предупреждения похищават компютрите заедно с адуер

Има няколко метода, които измамниците използват да заливат отворена със Safari уеб страница с предупреждения за опасен софтуер. Това предупреждение може да се показва веднага след като в системата бъде инсталирано свързано адуерно приложение. След като това се случи, адуерът оставя разширение в уеб браузърите и започва да генерира предварително подготвените реклами.

Затова едва ли ще попаднете на страница в safari, в която да не се показва предупреждението за опасен софтуер след инсталирането на адуера. Опасни реклами от уеб браузърите Internet Explorer, Mozilla Firefox или Google Chrome ще бъдат премахнати заедно с потенциално нежеланата програма, която се крие в системата. Най-лесният начин да направите това е да инсталирате надеждна антишпионска програма в системата и да направите пълно системно сканиране с нея.

Също така, добре е да започнете да проверявате какъв безплатен софтуер инсталирате на компютъра си, тъй като има много безплатни приложения, които участват в разпространението на адуер и браузър-похитители . За да получите достъп до тези допълнителни компоненти, избирайте Потребителски или Разширени инсталационни настройки на безплатния софтуер и махайте всички подозрителни отметки, които разрешават инсталацията на плъгини за браузър, разширения и ленти с инструменти.

Специалистите препоръчват автоматично премахване на “This website has been reported as unsafe”

След като компютърът ви бъде похитен от вируса “This website has been reported as unsafe”, това съобщение ще продължи да се появява докато не премахнете адуера от компютъра си. За да направите това, горещо ви съветваме да изтеглите надежден и професионален антивирусен инструмент.

Разбира се, може да премахнете рекламите на “This website has been reported as unsafe” и ръчно. В този случай ще трябва сами да потърсите адуерът свързан с тях в компютъра си. Потърсете за наскоро инсталиран софтуер, който не си спомняте да сте инсталирали и го изтрийте, за да премахнете “This website has been reported as unsafe”.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Съвместим с macOS
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на This website has been reported as unsafe browser warning

Премахване на This website has been reported as unsafe browser warning от Windows системи

Премахнете адуера “This website has been reported as unsafe” от устройството си ръчно, като следвате ръководството под статията:

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте This website has been reported as unsafe browser warning и свързани програми
  Тук потърсете This website has been reported as unsafe browser warning или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на This website has been reported as unsafe browser warning от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за This website has been reported as unsafe browser warning или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на This website has been reported as unsafe browser warning от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, This website has been reported as unsafe browser warning трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на This website has been reported as unsafe browser warning от Mozilla Firefox (FF)

Лесно е да се отървете от потенциално нежеланата програма. Просто трябва да знаете къде да търсите и как да я унищожите. Нашите специалисти са подготвили подробни инструкции, които ще ви помогнат да направите това.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете This website has been reported as unsafe browser warning и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на This website has been reported as unsafe browser warning. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на This website has been reported as unsafe browser warning от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете This website has been reported as unsafe browser warning и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на This website has been reported as unsafe browser warning. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на This website has been reported as unsafe browser warning от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за This website has been reported as unsafe browser warning или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на This website has been reported as unsafe browser warning. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

След изтриването на тази потенциално нежелана програма и поправянето на всеки един от браузърите Ви, препоръчваме да сканирате компютъра си с добра антивирусна. Това ще помогне да се отървете от регистърни следи от This website has been reported as unsafe browser warning и също така ще намери свързани паразити и възможни инфекции с малуер. За тази цел можете да използвате нашият най-добър малуер ремувър: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner или Malwarebytes.

Препоръчано за Вас

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Julie Splinters
Julie Splinters - Специалист по премахване на зловреден софтуер

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Julie Splinters
За компанията Esolutions

Ръководства за премахване на други езици