Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахнете Chroomium Browser (Упътване за премахване на вирус) - 2021 актуализация

Браузърът Chroomium не е Google Chrome, нито Chromium

Реклами от браузъра Chroomium

Браузърът Chroomium е потенциално нежелана програма (PUP), която нахлува в компютрите чрез модифицирани софтуерни инсталатори и заменя преките пътища (шорткъти) в браузъра ви по подразбиране със свои собствени. Това е лошо конфигурирана версия на проекта Chromium, предназначена да показва реклами на компютърните потребители. Функционира подобно на браузърите eFast, Chedot или Tortuga.

Целта на съмнителната програма е да ви принуди да използвате ненадежден Интернет браузър. Освен това, тя се опитва да измами компютърните потребители и да ги накара да мислят, че използват Google Chrome.

Chroomium е построен на база на отворения програмен код на Chromium; и все пак, това НЕ Е истинският браузър Google Chrome, въпреки че изглежда точно като него. Вирус-браузърът Chroomium е поддържано от реклами приложение, което използва стратегии на афилиейт маркетинга за да печели приходи. Нека ви обясним как точно работи. 

Когато програмата разположи файловете си в компютъра-жертва, тя премахва преките пътища към други уеб браузъри от работния ви плот и старт менюто и вместо тях поставя тези на Chroomium. Иконите на тези преки пътища почти не се различават от истинските икони на Chrome и е много лесно да се подведете.

В резултат на това, жертвите стартират браузъра Chroomium и го използват. Както вече споменахме, този фалшив браузър е поддържано от реклами приложение, което се отнася към групата на адуера. Той има вградени разширения, които функционират, за да предоставят различни реклами на компютърните потребители.

Ще виждате изскачащи реклами, линкове в текста или банери, докато сърфирате в мрежата с вашия интернет браузър. Бъдете внимателни и не кликвайте върху тези реклами; в противен случай може да се сблъскате с пренасочване към уеб страници на трети лица, които спонсорират този съмнителен софтуер. 

Няма нужда да казваме, че някои уеб страници на трети лица може да бъдат ненадеждни и дори опасни, затова е по-добре да не ги разглеждате изобщо. И по-специално, не се съгласявайте да инсталирате никакъв софтуер, когато посещавате уеб страници, промотирани от тази съмнителна адуерна програма.

Докато някои приложения МОЖЕ да изглеждат безопасни, не забравяйте, че може също така да получите препоръки за инсталиране и на измамни приложения. Няма нужда да казваме, че Chromium вируса може да ви накара да посетите ненадеждни уеб страници; специалистите от LesVirus.fr силно препоръчват да НЕ използвате този фалшив уеб браузър, а вместо това да разчитате на легитимни уеб браузъри. За да премахнете браузъра Chroomium ви препоръчваме да използвате антишпионска програма, например ReimageIntego.

Вирус-браузърът ChroomiumБраузърът Chroomium е фалшив Интернет браузър, който непрекъснато доставя реклами на трети лица под формата на банери, изскачащи реклами или линкове в текста.

Техники на разпространение използвани за промотирани на фалшиви уеб браузъри

Измамното приложение може да бъде добавено към някоя безплатна програма и да се разпространява посредством нея. Затова ви съветваме внимателно да преглеждате всеки инсталатор на всяка безплатна програма, която изтегляте от Интернет. Трябва внимателно да проучвате Общите условия/Декларацията за поверителност на софтуера и да търсите изявленията касаещи “промотиране на софтуер на трети лица”.

След това, трябва да изберете подходящи инсталационни настройки, които да разкриват незадължителните приложения, които евентуално са добавени към избраната от вас програма. Поради тази причина избирайте Разширени или Потребителски настройки. Тези настройки отварят нов инсталационен прозорец или разширяват текущия, като показват списък с с допълнителните приложения, които са добавени към предпочитаната програма. 

И най-накрая – махнете отметките от предложенията за инсталиране; това е всичко, което трябва да направите.

Бързи начини за деинсталиране на браузъра Chroomium

Ако сте готови да премахнете вируса Chroomium, добре е внимателно да проучите инструкциите, подготвени от нашия екип. В действителност по-голямата част от програмите от адуерен тип са лесни за деинсталиране, може да го направите дори ръчно. Всичко, което трябва да направите, е да откриете всички файлове свързани с адуера на компютъра ви и да ги изтриете. За да улесним задачата ви, сме ви подготвили ръководство за ръчно премахване със снимки. Ще намерите ръководството под статията. 

И все пак, ако желаете компютърна защита в реално време и всичко да е възстановено до напълно чисто състояние, препоръчваме ви да изтеглите програма за компютърна защита и да направите пълно системно сканиране с нея. Тя сканира целия компютър за заплахи и ги премахва. Може да помислите и за използването на програма за поддръжка на системата и за премахване на зловреден софтуер като например ReimageIntego.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Браузър Chroomium
Екранна снимка на Браузър ChroomiumЕкранна снимка на Браузър ChroomiumЕкранна снимка на Браузър Chroomium
Екранна снимка на Браузър Chroomium

Упътване за ръчно премахване на Chroomium Browser:

Премахване на Chroomium Browser от Windows системи

Ако компютъра ви е засегнат от браузъра Chroomium, трябва да намерите вирусните файлове и да се отървете от тях. И все пак тази задача може да се окаже трудна за вас, особено ако не сте IT специалист.

Затова обикновено препоръчваме използването на програми против зловреден и шпионски софтуер за идентифициране на заплахата, откриване на файловете и премахването им. Може да опитате да деинсталирате опасните програми ръчно, ако желаете. Използвайте дадените по-долу инструкции, но не забравяйте след това да сканирате компютъра си с програма против зловреден софтуер.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Chroomium Browser и свързани програми
  Тук потърсете Chroomium Browser или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Chroomium Browser от Mac OS X система

За да премахнете вируса Chroomium от Mac, опитайте следните съвети, предоставени от екипа на 2-Spyware.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Chroomium Browser или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Chroomium Browser от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Chroomium Browser и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Chroomium Browser. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахване на Chroomium Browser от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Chroomium Browser трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Chroomium Browser от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Chroomium Browser и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Chroomium Browser. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Chroomium Browser от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Chroomium Browser и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Chroomium Browser. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Chroomium Browser от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Chroomium Browser или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Chroomium Browser. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-chroomium-browser.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Chroomium Browser

Your email address will not be published. Required fields are marked *