Степен на сериозност:  
  (17/100)

Премахни Advanced Mac Cleaner вирус (Упътване за премахване) - актуализирано Jan 2021

Можем ли да се доверим на Advanced Mac Cleaner?

Advanced Mac Cleaner virus

Вирусът Advanced Mac Cleaner вече е повод за дискусии в различни интернет форуми и изглежда, че голяма част от потребителите се опитват да разберат дали тази програма е надеждна или е просто скам приложение. Споменатата програма на PCVARK действа като потенциално нежелана програма (PUP) и определено не изглежда надеждна. Освен това, в интернет може да намерите много оплаквания от недоволни потребители, които наричат Advanced Mac Cleaner скам и фалшив инструмент, който е трудно да бъде деинсталиран.

Решихме да посетим уеб страницата на този инструмент и да видим какво казва създателят за продукта си. Излиза, че Advanced Mac Cleaner се рекламира като “произведение на изкуството в сферата на технологиите”, кодирано от специалисти, които работят върху този проект през последните 32 години. Софтуерът уж може да почиства дискове, да деинсталира нежелани приложения и да помага на потребителите да управляват файловете си, за да избегнат дублиране и претрупване.

Разбира се, че подобна презентация звучи доста убедително, но не трябва да и се доверявате. Изглежда, че и друг безплатен софтуер също рекламира Advanced Mac Cleaner, така че много е вероятно да откриете това приложение във вашата операционна система Mac след като сте инсталирали дадена програма на трети лица, изтеглена от интернет.

Advanced Mac Cleaner “проверява” системата и обикновено съобщава за хиляди засечени грешки, но не трябва да бързате да ги коригирате. Имайте предвид, че по-голямата част от тях са просто така наречените неверни резултати (false-positives), чиято цел е да ви подведат да закупите пълната версия на Advanced Mac Cleaner.

Намираме тази маркетингова техника за доста нечестна и не бихме ви препоръчали подобен продукт. Софтуерът иска от потребителите 39,95 евро за закупуването на лиценза и се опитва да ги убеди да закупят и софтуера Sticky Password. Препоръчваме ви да премахнете Advanced Mac Cleaner от вашата Mac като използвате програма против зловреден софтуер – Malwarebytes.

Модерна компютърна почистваща програмаМодерната компютърна почистваща програма обикновено твърди, че има много на брой проблеми в системата, които трябва да бъдат решени. Не трябва да разчитате на такава програма!

Как компютърът ми е прихванал Advanced Mac Cleaner?

Много потребители на Mac вярват, че техните устройства са устойчиви на компютърни вируси. За съжаление, обаче, не са – измамниците и разработчиците на зловреден софтуер постепенно се опитват да превземат и тази пазарна ниша. И все пак, в наши дни много рекламни приложения или съмнителни системни инструменти като Advanced Mac Cleaner похищават Mac компютри, когато са инсталирани заедно с безплатни приложения, които не са налични в App Store.

Затова, силно препоръчваме потребителите на Mac да разчитат на Потребителски/Разширени инсталационни настройки, когато инсталират Mac софтуер и да проверяват коментарите за определени приложения онлайн преди да ги инсталират на устройството си.Advanced Mac Cleaner virus

Как мога да премахна Advanced Mac Cleaner от Mac OS X?

Ако компютъра ви е бил засегнат от така наречения “вирус Advanced Mac Cleaner”, препоръчваме ви да го изтриете от системата си автоматично. За тази цел, може да използвате препоръчвания от нас софтуер. И все пак, може да искате сами да се погрижите за премахването на  Advanced Mac Cleaner, но в такъв случай, прочетете много добре инструкциите, които сме ви приготвили. Ако, поради някаква причина, не успеете да премахнете Advanced Mac Cleaner, може да се свържете с нашия екип по поддръжката.

Може би бихте искали да разгледате и раздела с коментари в края на тази страница – ще намерите полезни съвети на други Mac потребителите, които са имали “удоволствието” да се сблъскат с описаната вече програма.

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Вирусът Advanced Mac Cleaner
Екранна снимка на Вирусът Advanced Mac CleanerЕкранна снимка на Вирусът Advanced Mac Cleaner
Екранна снимка на Вирусът Advanced Mac Cleaner

Упътване за ръчно премахване на Advanced Mac Cleaner вируси:

Премахване на Advanced Mac Cleaner от Mac OS X система

1. Изберете следния ред:

~/Library/LaunchAgents/com.pcv.hlpramc.plist

След като сте маркирали целия ред, кликнете с десен бутон на мишката и изберете Услуги ▹ Покажи в търсачка (или просто Покажи) (Services ▹ Reveal in Finder (or simply Reveal). След това ще бъдете пренасочени към папка, която съдържа избрания файл. Преместете го в Кошчето и рестартирайте системата.

2. Отидете в Библиотека (Library), след това в Поддръжка на приложения (Application Support) и преместете amc в Кошчето. Въведете паролата си, ако е необходимо.

3. В папка Библиотека (Library), открийте AdvancedMacCleaner и също го преместете в Кошчето.

4. Отворете папката Приложения и там потърсете Advanced Mac Cleaner. Отново го преместете в Кошчето. 

Сега не би трябвало да има остатъци от съмнителното приложение в Mac системата ви.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Advanced Mac Cleaner или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Advanced Mac Cleaner от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Advanced Mac Cleaner и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Advanced Mac Cleaner. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Advanced Mac Cleaner от Microsoft Edge

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Advanced Mac Cleaner трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Advanced Mac Cleaner от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Advanced Mac Cleaner и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Advanced Mac Cleaner. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Advanced Mac Cleaner от Google Chrome

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Advanced Mac Cleaner и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Advanced Mac Cleaner. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Advanced Mac Cleaner от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Advanced Mac Cleaner или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Advanced Mac Cleaner. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-advanced-mac-cleaner-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Advanced Mac Cleaner virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *