Степен на сериозност:  
  (11/100)

Премахни Alientab.net вирус (Безплатни инструкции) - Chrome, Firefox, IE, Edge

Alientab превзема уеб браузърите и ви принуждава да използвате съмнителна търсачка

Вирусът Alientab.net

Alientab е ненадеждно разширение, което може да ви подведе да го инсталирате поради добре изглеждащия си външен вид. И все пак, преди да започнeте да го ползвате за търсене в интернет, имайте предвид, че е съмнителен сайт за търсене, който често се появява неочаквано в браузърите на жертвата. Този съмнителен сайт принадлежи на Victory Commerce, Ltd, която е известна и с други потенциално нежелани програми като  Planktab.com, вирусът Bitmotion и други.

Изглежда, че Alientab се разпространява чрез пакети безплатен софтуер, което обяснява защо толкова много потребители инсталират браузър-похитители без да знаят. Според данните по-голяма част от компрометираните компютри са в Индия, Пакистан и Обединеното Кралство.

След като се появи като начална страница и търсачка по подразбиране, тази потенциално нежелана програма започва да блокира останалите търсачки. В действителност всички подобни похищаващи браузъра програми са проектирани да поемат контрола над настройките на браузъра и да попречат на потребителя да ги променя.

Alientab.net ви принуждава да използвате съмнителна търсачка, която обслужва предимно спонсорирано съдържание. Това означава, че вместо да получите съответните резултати от търсенето, най-вероятно ще попаднете на страници с реклами водещи до съмнителни външни сайтове. Ако ги разглеждате, рано или късно ще попаднете на потенциално опасни уеб страници.  

Целият замисъл за предоставянето на спонсорирани резултати от търсенето и пренасочванията към съмнителни уеб страници е получаването на приходи по схемата плащане за клик (pay-per-click). Описаната търсачка пренасочва потребителите към определени уеб страници и по този начин увеличава трафика към тях. В резултата на това, потребителите посещават потенциално опасни уеб страници, без да знаят. Ако ви е грижа за сигурността и личното ви пространство, по-добре премахнете Alientab колкото се може по-скоро.

Причината, поради която намесваме поверителността, е фактът, че съмнителните браузър-похитители използват проследяващи бисквитки, за да наблюдават онлайн активността на жертвата. След като жертвата направи заявка за търсене чрез съмнителната търсачка, проследяващите бисквитки веднага я “прихващат”. Същото се случва и с всеки URL адрес, който жертвата въведе в лентата за адреси, както и кликванията върху реклами и друга информация свързана със сърфирането.  

Похитителят не може да събира лична информация за жертвата, затова не може да открадне и данните ви за вход (логване) в различни сайтове. Трябва да уточним, че има вероятност да събира лична информация, която е въведена в търсачките. 

Ако ви е писнало от действията на браузър-похитителя и искате да сърфирате в Интернет без досадни прекъсвания, съветваме ви да премахнете Alientab. За да направите това, може да използвате инструкциите, които са дадени под статията или антишпионски софтуер като ReimageIntego.

Alientab.netAlientab.net е съмнителен сайт за търсене, който вирусът Alien tab - Нов раздел задава за начална страница в компрометирания уеб браузър.

Браузър-похитителите могат да бъдат спрени – вижте как

Може да попречите на браузър-похитителите да се ровят в настройките на браузъра ви, но трябва да сте внимателни, когато инсталирате безплатен софтуер, който сте изтеглили от Интернет. Не бързайте да инсталирате новата си програма като само натискате бутона “Next” в инсталатора. Всичко написано над този бутон има значение.

Въпреки че някои етапи на инсталационния процес не са толкова важни, колкото други, трябва да съсредоточите цялото си внимание върху етапа с “настройките”. Тук трябва да изберете Разширени/Потребителски настройки вместо По подразбиране/Стандартни. Тази лека промяна ви дава достъп до всички програми, които са групирани с изтеглената от вас програма и позволява да откажете инсталацията им. Не трябва да пропускате тази възможност, а трябва да махнете отметките в квадратчетата до тези програми. 

За да избегнете инсталирането на потенциално опасен софтуер, не инсталирайте програми от ненадеждни уеб източници. Също така, избягвайте нелегални софтуерни пакети или кракове, защото те са известни като източници на шпионски/зловреден софтуер.

Премахнете Alientab.net от системата си и се радвайте отново на обичайното си сърфиране

Не използвайте дълго време съмнителната търсачка, а премахнете вируса Alientab.net незабавно. След като изтриете виновника, който е направил промени във вашите браузъри, конфигурирайте настройките си според своите нужди. Може да намерите по-подробно обяснение как да изтриете похитителя и да нулирате настройките на браузъра по-надолу.

В случай че даденото ръководство не ви помогне да се отървете от похитителя или ако ви се стори объркващо, може да изберете автоматичното премахване на Alientab.net. За да го направите имате нужда от антишпионски софтуер. Ако не разполагате с такава програма, може да разгледате препоръчаните от нас. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.

Упътване за ръчно премахване на Alientab.net вируси:

Премахване на Alientab.net от Windows системи

За да почистите системата си от остатъци от AlienTab, потърсете програмите, публикувани от Victory Commerce, Ltd.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Alientab.net и свързани програми
  Тук потърсете Alientab.net или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'
 5. Премахнете Alientab.net от преките пътища на Alientab.net
  Дясно копче на прекия път на Mozilla Firefox и изберете Properties. Натиснете дясно копче на иконката на браузъра и натиснете 'Properties'
 6. Отидете на Shortcut раздел и вижте полето Target. Изтрийте зловредни линкове, свързани с Вашия вирус. Изберете 'Shortcut' таб и изтрийте 'http://isearch.babylon.com...' или други съмнителни линкове

Повторете гореспоменатите стъпки за всички преки пътища на браузърите Ви, включително Internet Explorer и Google Chrome. Уверете се, че сте проверили всички места на тези преки пътища, включително десктоп, старт меню и таскбар.

Премахване на Alientab.net от Mac OS X система

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Alientab.net или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Alientab.net от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Alientab.net и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Alientab.net. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Alientab.net от Microsoft Edge

За да премахнете добавката Alientab от Edge, уверете се, че сте се отървали от всички разширения, които могат да са свързани с нея и нейния автор. Вирусът Bitmotion може да се появи в браузър, който е заразен с този похитител.

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Alientab.net трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Alientab.net от Mozilla Firefox (FF)

Уверете се, че сте премахнали вируса Alientab.net като премахнете раздела Alien Tab – Нова раздел от Firefox.

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Alientab.net и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете меню (горе вдясно), изберете Options General.
 4. Тук изтрийте зловредни линкове и въведете предпочитан уебсайт или натиснете Restore to default/
 5. Натиснете OK, за да запазите промените. Докато сте в 'General' раздела, изтрийте зловредните линкове от 'Home Page' или кликнете на 'Restore to Default'. Кликнете на 'OK', за да запазите промените
 6. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 7. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Alientab.net. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Alientab.net от Google Chrome

Деинсталирайте разширението за Раздел AlienTab – Нов раздел от Chrome за да сложите край на пренасочванията на Alientab.net.

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Alientab.net и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Променете началната си страница и търсачката по подразбиране, ако е била променена от вируса
  Натиснете на иконката на менюто и изберете Settings.
 4. Тук, гледайте за Open a specific page or set of pages под On startup опция и кликнете на Set pages. След като влезете в менюто и 'Settings', изберете 'Set pages'
 5. Сега би трябвало да видите друг прозорец. Тук, изтрийте зловредни търсачки и въведете тази, която искате да използвате като главна страница. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 6. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 7. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 8. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 9. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 10. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Alientab.net. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Alientab.net от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Alientab.net или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Отворете Вашия Safari уеб браузър и кликнете върху Safari в менюто. Тук, изберете Preferences както беше показано по-рано и изберете General.
 4. Тук вижте полето Homepage. Ако е променено от Alientab.net, премахнете нежелания линк и въведете, този, който искате да използвате за търсенията си. Не забравяйте да включите "http://", преди да въведете адреса на страницата. Докато сте в 'General', изтрийте зловредните линкове и въведете желано име на домейн
 5. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 6. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Alientab.net. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-alientab-net-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Alientab.net virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *