Степен на сериозност:  
  (10/100)

Премахни Clicksgear.com вирус (Упътване за премахване) - Jan 2021 актуализация

Потенциални проблеми, които Clicksgear.com може да навлече на компютъра ви

Вирусът Clicksgear.com

Вирусът Clicksgear.com е адуер-базирана инфекция, която използва пренасочвания, изскачащи реклами, банери и други средства на онлайн маркетинга за да продава или рекламира спонсорирани продукти. Според статистиката, сайтът получава 3828795 уникални дневни посещения от страни като САЩ, Индия, Япония , и Италия. Освен това, първоначалните оценки показват, че сайтът генерира приход от хиляди долари от рекламните си източници.

Цифрите, които посочихме по-горе може да изглеждат впечатляващи, но това не може да се каже и за самата уеб страница. Ако въведете www.clicksgear.com в лентата за URL адрес, ще се озовете на страница, която съдържа само два кратки реда:

If you want to sell traffic please send mail to publishers@admeasures.com (Ако искате да продавате трафик, изпратете имейл на publishers@admeasures.com)
If you want to buy traffic please send mail to advertisers@admeasures.com (Ако искате да купите трафик, изпратете имейл на advertisers@admeasures.com)

Това е ясен индикатор, че Clicksgear търгува реклами и, имайки предвид статистиката, доста са добри. Тогава защо създателите на услугата искат да останат анонимни? И защо специалистите по сигурност съветват потребителите да премахнат Clicksgear.com? Има няколко причини за това:

 • Първата е разпространението на софтуера. Програмата се промъква в компютрите без потребителите да подозират за това. Тя може да използва бандлинг или друг метод за да се промъква зад гърба ви и софтуера ви за сигурност. 
 • След това идва поведението на програмата в компютъра. Софтуерът може да променя настройките на браузъра, да се задава като домейн по подразбиране, към който потребителят бива пренасочван всеки път, когато се отвори нов раздел или прозорец на браузъра. Освен това, може да забави работните процеси на компютъра и да причини и други неизправности.
 • Най-накрая, зловредният софтуер ще развали сърфирането ви като показва реклами и ви пренасочва, без значение дали го искате или не. Всичките ви търсения в мрежата ще бъдат пренасочени към http://www.clicksgear.com/watch?shu= докато се озовете на някоя съмнителна уеб страница, която сте нямали намерение да посещавате.

Ако искате да се предпазите от тези нежелани действия да се вършат на компютъра ви, премахнете Clicksgear.com от компютъра като използвате ReimageIntego или някой друг инструмент за сигурност, на който имате доверие. 

Изображение на адуер вируса Clicksgear.comClicksgear.com е пренасочващ вирус, който рекламира спонсорирано съдържание, за да генерира рекламен приход. Той пренасочва уеб търсенията чрез сървърите си, както е показано на изображението по-горе.

Потребителите обикновено попадат на адуер при инсталирането на нов софтуер

Програмите, които влизат в категорията на браузър-похитителите, включително и Clicksgear.com, имат свои специфични методи на разпространение. В повечето случаи, поне един от тези методи включва проникване в системата чрез бандлинг (групиране на софтуер). Групиран софтуер се рекламира на download.com, soft32.com и подобни уеб страници за споделяне на софтуер и могат, също така, да бъдат разпространявани чрез peer-to-peer мрежи .

Това е една от основните причини, поради която трябва да проверявате изтегления софтуерен пакет всеки път, когато инсталирате нов софтуер на компютъра си. Това може да направите ръчно като използвате Разширени или Потребителски настройки. 

Отървете компютъра си от зловредни компоненти като премахнете Clicksgear.com

За да сте сигурни, че премахването на Clicksgear.com е успешно, трябва да откриете и премахнете всички компоненти свързани с вируса. Има два начина, по които може да направите това. Може да премахнете вируса като използвате антивирусен софтуер или ръчно да откриете зловредните файлове на компютъра си. 

Автоматичен софтуер за сигурност ще ви помогне лесно да премахнете вируса Clicksgear.com от компютъра, но ако поради някаква причина не може да използвате подобен инструмент, например недостатъчен капацитет на компютъра или нещо друго, препоръчваме ви да разгледате инструкциите, които сме подготвили под статията. 

Може да премахнете, нанесените от вируса щети, като използвате ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner и Malwarebytes са подходящи за откриване на потенциално нежелани програми и вируси, заедно с всичките им файлове и записи в регистрите, които са свързани с тях.

Специално предложение
действай сега!
Свали
Reimage Гарантирана
Удовлетвореност
Свали
Intego Гарантирана
Удовлетвореност
Съвместим с Microsoft Windows Supported versions Съвместим с OS X Supported versions
Какво да правим, ако не успеем с премахването?
Ако не сте успели да се справите с щети, нанесени от вирус, с помощта на Reimage Intego, задайте своите въпроси на екипа ни по поддръжка и дайте колкото се може повече подробности.
Reimage Intego разполага с безплатен неограничен скенер. Reimage Intego предлага по-пълен скенер само след закупуване на платената версия. Когато безплатният скенер открие проблеми, може да ги поправите като използвате безплатната функция за ръчно възстановяване или да закупите пълната версия, за да ги поправите автоматично.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Reimage, може да опитате с SpyHunter 5.
Допълнителен софтуер
Различните програми имат различни цели. Ако не успеете да поправите повредените файлове с Intego, може да опитате с Combo Cleaner.
Екранна снимка на Вирусът Clicksgear.com
Екранна снимка на Вирусът Clicksgear.comЕкранна снимка на Вирусът Clicksgear.com
Екранна снимка на Вирусът Clicksgear.com

Упътване за ръчно премахване на Clicksgear.com вируси:

Премахване на Clicksgear.com от Windows системи

Премахването на вируса Clicksgear.com не е трудно, стига да разполагате с подходящото ръководство. По-долу ще намерите упътване стъпка по стъпка, което ще ви обясни как да премахнете похитителя от компютър с операционна система Windows.

 1. Натиснете Start Control Panel Programs and Features (ако сте Windows XP потребител, натиснете Add/Remove Programs). Натиснете 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ако сте 'Windows XP' потребител, натиснете 'Add/Remove Programs').
 2. Ако сте Windows 10 / Windows 8 потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като Quick Access Menu се покаже, изберете Control Panel и Uninstall a Program. Ако сте 'Windows 10 / Windows 8' потребител, натиснете дясно копче на долния ляв ъгъл на екрана. След като 'Quick Access Menu' се покаже, изберете 'Control Panel' и 'Uninstall a Program'.
 3. Изтрийте Clicksgear.com и свързани програми
  Тук потърсете Clicksgear.com или други наскоро добавени подозрителни програми.
 4. Изтрийте ги и натиснете OK, за да запазите промените. Натиснете дясно копче на всеки съмнителен елемент и натиснете 'Uninstall'

Премахване на Clicksgear.com от Mac OS X система

В случай, че адуерът е засегнал устройство с операционна система Mac OS X, не го пренебрегвайте. Премахнете го незабавно, като следвате долните инструкции.

 1. Ако използвате OS X, натиснете Go горе вляво и изберете Applications. Натиснете 'Go' и изберете 'Applications'
 2. Изчакайте, докато видите папката Applications и гледайте за Clicksgear.com или други съмнителни програми. Сега натиснете дясно копче на всяко подобно въведение и изберете Move to Trash. Натиснете върху всяко зловредно въведение и изберете 'Move to Trash'

Премахване на Clicksgear.com от Internet Explorer (IE)

 1. Премахнете опасни приставки
  Отворете Internet Explorer, натиснете на зъбното колело (IE меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Manage Add-ons. Натиснете меню и изберете 'Manage add-ons'
 2. Ще видите Manage Add-ons прозорец. Тук потърсете за Clicksgear.com и други подозрителни приставки. Изключете тези въведения, като натиснете Disable: Дясно копче на всеки зловреден елемент и изберете 'Disable'
 3. Променете началната си страница, ако е била променена от вируса:
  Натиснете върху зъбното колело (меню) в горния десен ъгъл на браузъра и изберете Internet Options. Останете в General таб.
 4. Тук, премахнете зловредни линкове и въведете предпочитано име на домейн. Натиснете Apply, за да запазите промените. изтрийте зловредни линкове, въведете желано име на домейн и натиснете 'Apply', за да запазите промените
 5. нулирай Internet Explorer
  Натиснете зъбното колело (меню) отново и изберете Internet options. Отидете в таба Advanced.
 6. Тук изберете Reset.
 7. Когато сте в нови прозорец, проверете Delete personal settings и изберете Reset отново, за да завършите премахването на Clicksgear.com. Отидете в 'Advanced' таба и натиснете 'Reset'. Сега изберете 'Delete personal settings' и натиснете 'Reset' отново

Премахнете вируса Clicksgear.com от Microsoft Edge

Премахването на адуер от Microsoft Edge става само когато настройките на браузъра бъдат нулирани. Това става много лесно. Целият процес е подробно описан по-долу:

Рестартирайте настройките на Microsoft Edge (Метод 1):

 1. Пуснете Microsoft Edge и цъкнете на More (трите точки в горния десен ъгъл на екрана).
 2. Кликнете върху Settings, за да отворите повече опции.
 3. Веднъж щом се появи екрана Settings, цъкнете върху Choose what to clear под опцията Clear browsing data. Отидете в Настройки и изберете 'Choose what to clear'
 4. Тук изберете какво искате да премахнете и кликнете Clear. Изберете бутона 'Clear'
 5. Сега трябва да кликнете с десен бутон върху Start (Windows логото). Тук изберете Task Manager. Отворете старт менюто и изберете 'Task Manager'
 6. Като сте в таба Processes, потърсете Microsoft Edge.
 7. Цъкнете с десен бутон и изберете опцията Go to details. Ако не виждате опцията Go to details, цъкнете More details и повторете предните стъпки. Дясно копче на 'Microsoft Edge' и изберете 'Go to details' Изберете 'More details' ако 'Go to details' не се появи
 8. Когато се появи таба Details, намерете всяко въведение с името Microsoft Edge в него. Дясно копче и изберете End Task, за да спрете тези въведения. Намерете въведения от Microsoft Edge и изберете 'End Task'

Рестартиране на браузъра Microsoft Edge (Метод 2):

Ако Метод 1 не Ви помогне, трябва да използвате подробния метод за рестартиране на Edge.

 1. Забележка: трябва да направите копие на данните си преди да използвате този метод.
 2. Намерете тази папка на компютъра си: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Изберете всяко въведение, запазено там и цъкнете дясно копче. След това опцията Delete. Отидете в папката на Microsoft Edge на компютъра Ви, десен бутон на всяко въведения и изберете 'Delete'
 4. Кликнете Start (Windows логото) и напишете window power в реда Search my stuff.
 5. Дясно копче на Windows PowerShell и изберете Run as administrator. Намерете Windows PowerShell, дясно копче и изберете 'Run as administrator'
 6. След като сте администратор: прозорец на Windows PowerShell се появява, след което трябва да поставите тази команда след PS C:\WINDOWS\system32> и да натиснете Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Копирайте нужната команда и натиснете 'Enter'

След като тези тъпки бъдат завършени, Clicksgear.com трябва да е премахнат от Microsoft Edge браузъра Ви.

Премахване на Clicksgear.com от Mozilla Firefox (FF)

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Mozilla Firefox, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Add-ons Extensions. Натиснете меню и изберете 'Add-ons'
 2. Тук, изберете Clicksgear.com и други съмнителни приставки. Натиснете Remove, за да изтриете тези въведения. Изберете 'Extensions' и потърсете зловредни въведения. Натиснете 'Remove', за да се отървете от всяко от тях
 3. нулирай Mozilla Firefox
  Натиснете Firefox меню горе вляво и натиснете въпросителната. Тук, изберете Troubleshooting Information. Влезте в менюто и след това в '?'. Изберете 'Troubleshooting Information'
 4. Сега ще видите Reset Firefox to its default state съобщение с Reset Firefox бутон. Натиснете този бутон няколко пъти и завършете премахването на Clicksgear.com. Натиснете 'Reset Firefox' няколко пъти

Премахване на Clicksgear.com от Google Chrome

Ако искате да се върнете към обичайните си настройки на Google chrome, трябва да върнете настройките му по подразбиране. Процедурата е описана по-долу:

 1. Изтрийте зловредни приставки
  Отворете Google Chrome, натиснете на иконката на менюто (горе вдясно) и изберете Tools Extensions. Влезте в менюто. Изберете 'Tools' и 'Extensions'
 2. Тук, изберете Clicksgear.com и други зловредни приставки и изберете иконката с кофата, за да ги изтриете. Гледайте за зловредни въведения и изтрийте всяко едно като натиснете върку иконката с кофа
 3. Изберете менюто отново и след това Settings Manage Search engines под секция Search. Докато сте в 'Settings', изберете 'Manage search engines...'
 4. Докато сте в Search Engines..., премахтете зловредни сайтове за търсене. Трябва да оставите само Гугъл или Вашия предпочитан домейн. Натиснете 'X', за да премахнете зловредни линкове
 5. нулирай Google Chrome
  Кликнете на менюто горе вдясно на Вашия Google Chrome и изберете Settings.
 6. Скролнете надолу до края на страницата и натиснете Reset browser settings. Докато сте в 'Settings', скролнете надолу до 'Reset browser settings' и го кликнете
 7. Натиснете Reset, за да потвърдите действието и да завършите премахването на Clicksgear.com. Кликнете на 'Reset', за да завършите премахване то

Премахване на Clicksgear.com от Safari

 1. Премахни опасни разширения
  Отворете Safari уеб браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво на екрана. След като направите това, изберете Preferences. Натиснете 'Safari' и изберете 'Preferences'
 2. Тук, изберете Extensions и гледайте за Clicksgear.com или други съмнителни въведения. Кликнете на Uninstall, за да се отървете от всяко от тях. Отидете на 'Extensions' и изтрийте зловредните приставки
 3. нулирай Safari
  Отворете Safari браузър и кликнете на Safari в менюто горе вляво. Тук, изберете Reset Safari.... Натиснете 'Safari' и изберете 'Reset Safari...'
 4. Сега ще видите подробен диалогов прозорец, пълен с опции за рестартиране. Всички тези опции обикновено са отбелязани, но можете да изберете кои от тях искате да рестартирате. Натиснете Reset, за да завършите процеса по премахване на Clicksgear.com. Изберете всички опции и кликнете на 'Reset'

Не позволявайте на правителството да ви шпионира

Правителствата имат много причини за проследяване на потребителски данни и шпиониране на гражданите, затова е добре да се замислите и да разберете повече за съмнителните практики за събиране на информация. За да избегнете нежелано проследяване или шпиониране, трябва да бъдете напълно анонимни в Интернет. 

Може да изберете различно местоположение, когато сте онлайн и имате достъп до желани материали без ограничение на специфично съдържание. Може да се радвате на Интернет връзка без рискове да бъдете хакнати, като използвате VPN услугата Private Internet Access.

Управлявайте информацията, която може да бъде използвана от правителството или трети страни и сърфирайте в мрежата без да бъдете шпионирани. Дори да не участвате в някакви незаконни дейности или се доверявате на избора си на услуги и платформи, имайте едно наум за собствената си сигурност и вземете превантивни мерки като използвате VPN услуга.

Архивиране на файлове в случай на атака на зловреден софтуер

Компютърните потребители могат да понесат различни загуби, които се дължат на кибер инфекции или на техни собствени грешки. Софтуерни проблеми, причинени от зловреден софтуер или загуба на информация, дължаща се на криптиране, могат да доведат до различни последици за устройството ви или дори до непоправими щети. Когато разполагате с адекватни актуални резервни файлове лесно може да се възстановите след подобен инцидент и да се върнете към работата си.

Актуализациите на резервните файлове след всяка промяна в устройството са изключителни важни, за да може да се върнете на точното място, на което сте спрели работа, когато зловреден софтуер или друг проблем с устройството е причинило загуба на информация или е прекъснало работата ви.

Когато разполагате с предишна версия на важен документ или проект, може да избегнете чувството на безсилие и стреса. Доста е полезно в случай на изненадваща зловредна атака. Използвайте Data Recovery Pro за възстановяване на системата.

За автора
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Пламенен уеб изследовател

Ако това безплатно упътване за премахване Ви е помогнало и сте доволни от нашата услуга, моля подкрепете ни, като направите дарение, за да продължим да поддържаме услугата. Дори най-малката сума ще бъде оценена.

Свържете се с Gabriel E. Hall
За компанията Esolutions

Източник: https://www.2-spyware.com/remove-clicksgear-com-virus.html
Ръководства за премахване на други езици

Вашето мнение за Clicksgear.com virus

Your email address will not be published. Required fields are marked *